Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ρωσία διαψεύδει ότι οχήματά της εισήλθαν στην Ουκρανία
  • [02] Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε μέρος ρωσικών τεθωρακισμένων που εισήλθαν στο έδαφός της
  • [03] Να «σταματήσει αμέσως» κάθε «εχθρική ενέργεια» στην Ουκρανία, κάλεσε τη Ρωσία η ΕΕ
  • [04] Στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ο Λούης Τσάτουμας

  • [01] Η Ρωσία διαψεύδει ότι οχήματά της εισήλθαν στην Ουκρανία

    Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διέψευσε σήμερα ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας κατέστρεψαν μια φάλαγγα τεθωρακισμένων οχημάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας και πρόσθεσε ότι καμιά ρωσική στρατιωτική δύναμη δεν πέρασε τα σύνορα των δύο χωρών, όπως μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

    «Δεν υπήρξε ουδεμία ρωσική στρατιωτική φάλαγγα που να πέρασε τα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας, είτε τη νύχτα ή κατά τη διάρκεια της ημέρας», ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του που αναμεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, απορρίπτοντας τις πληροφορίες από την ουκρανική πλευρά ως «αποκύημα φαντασίας κάποιου είδους».

    [02] Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε μέρος ρωσικών τεθωρακισμένων που εισήλθαν στο έδαφός της

    Το ουκρανικό πυροβολικό κατέστρεψε ένα «σημαντικό» τμήμα μιας τεθωρακισμένης οχηματοπομπής που εισήλθε στο έδαφος της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο στον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, όπως ανέφερε ο ιστότοπος της προεδρίας.

    Ένας εκπρόσωπος της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» που διεξάγει το Κίεβο, ο Αντρίι Λισένκο, είχε δηλώσει νωρίτερα πως οι ουκρανικές δυνάμεις παρακολουθούσαν τη ρωσική οχηματοπομπή από τη στιγμή που μπήκε στο ουκρανικό έδαφος.

    «Έγιναν οι ενέργειες που χρειάζονταν και ένα μέρος του δεν υπάρχει πια», είπε ο Λισένκο στους δημοσιογράφους.

    Εξάλλου το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία πως προσπαθεί να εμποδίσει την παράδοση βοήθειας που αποπειράται να κάνει μια ρωσική αποστολή στην ανατολική Ουκρανία, και κάλεσε να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στην περιοχή ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι παραδόσεις.

    «Εφιστούμε την προσοχή στην σφοδρή κλιμάκωση των στρατιωτικών ενεργειών των ουκρανικών δυνάμεων με τον προφανή στόχο να σταματήσει η πορεία, που έχει συμφωνηθεί με το Κίεβο, της ανθρωπιστικής οχηματοπομπής κατά μήκος των συνόρων Ρωσίας-Ουκρανίας», ανέφερε το ΥΠΕΞ της Ρωσίας σε μια ανακοίνωσή του.

    Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωσαν πτώση μετά την είδηση ότι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν εν μέρει μια οχηματοπομπή ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων.

    [03] Να «σταματήσει αμέσως» κάθε «εχθρική ενέργεια» στην Ουκρανία, κάλεσε τη Ρωσία η ΕΕ

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσαν σήμερα ότι «ζητούν εντόνως» από τη Ρωσία να «σταματήσει αμέσως κάθε μορφής εχθρικές ενέργειες» στα σύνορά της με την Ουκρανία, μερικές ώρες αφότου το Κίεβο ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα τα οποία μπήκαν στο έδαφός της. Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, το οποίο συνεδρίασε σήμερα στις Βρυξέλλες για να συζητήσει σχετικά με τις κρίσεις στο Ιράκ και στην Ουκρανία, κάλεσε ακόμη τη Ρωσία να «αποσύρει τις δυνάμεις της από τα σύνορα», αναφέρει το κείμενο των συμπερασμάτων του. Η ΕΕ θα θεωρήσει οποιαδήποτε μονομερή στρατιωτική ενέργεια της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας ως μια «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», τονίζεται επίσης.

    Στην ανακοίνωσή τους, οι ΥΠΕΞ των 28 κρατών-μελών της ΕΕ σημειώνουν πως «ανησυχούν όλο και περισσότερο για την επιδεινούμενη κρίση στην ανατολική Ουκρανία και τις συνέπειές της στον άμαχο πληθυσμό» από «ανθρωπιστικής» πλευράς. «Οποιεσδήποτε μονομερείς στρατιωτικές ενέργειες από μέρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία υπό οποιοδήποτε πρόσχημα, περιλαμβανομένου και του ανθρωπιστικού, θα θεωρηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», σύμφωνα με το κείμενο. Η ΕΕ παραμένει έτοιμη να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία, «υπό το φως της εξέλιξης της κατάστασης επί του πεδίου», προσέθεσαν οι ΥΠΕΞ των 28.

    Οι πληροφορίες περί του ότι ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε πυρά πυροβολικού και κατέστρεψε εν μέρει μια ίλη ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων η οποία εισήλθε στο ουκρανικό έδαφος κατά τη διάρκεια της νύχτας καταδεικνύει την ανάγκη να υπάρξει μια ταχεία και ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

    Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωσαν πτώση μετά την είδηση ότι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν εν μέρει μια οχηματοπομπή ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε μέρος ρωσικών τεθωρακισμένων που εισήλθαν στο έδαφός της

    Η Ρωσία διαψεύδει ότι οχήματά της εισήλθαν στην Ουκρανία

    [04] Στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ο Λούης Τσάτουμας

    Ο Λούης Τσάτουμας προκρίθηκε στον κυριακάτικο τελικό του άλματος εις μήκος, του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Ζυρίχη. Στην δεύτερη προσπάθεια του στον προκριματικό, ο Ελληνας πρωταθλητής με άλμα στα 8 μέτρα και 19 εκατοστά, υπερέβη το όριο πρόκρισης (8.00μ) και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 August 2014 - 18:30:20 UTC