Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Η πίστη μπορεί πραγματικά να μας ελευθερώσει
  • [02] Έγκλημα πάθους και αυτοκτονία στην Εγνατία οδό
  • [03] Η Μπόκο Χαράμ απήγαγε δεκάδες αγόρια και άνδρες στη Νιγηρία
  • [04] Συγκρούσεις στο Πακιστάν, έπειτα από πυροβολισμούς εναντίον του ηγέτη της αντιπολίτευσης

  • [01] Π. Καμμένος: Η πίστη μπορεί πραγματικά να μας ελευθερώσει

    «Η πίστη μπορεί πραγματικά να μας ελευθερώσει» επισήμανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος παρακολούθησε το πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο στη Μονή της Παναγίας Σουμελά, στο Βέρμιο Ημαθίας, και τη λιτανεία της ομώνυμης ιερής εικόνας. «Όλος ο ελληνικός λαός, όλος ο ελληνισμός, όλοι οι ορθόδοξοι ανά τον κόσμο, τιμούμε σήμερα την Υπερμάχω Στρατηγώ, τη Μεγαλόχαρη, την μάνα μας την Παναγία. Είμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε την Παναγία του Πόντου, την Παναγία Σουμελά» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Μια στιγμή ιστορική που επαναλαμβάνεται η ιστορία, που έζησαν οι χριστιανοί το 1923, με διωγμούς από τάγματα ισλαμοφασιστών, που τη σημερινή περίοδο ίδια τάγματα ισλαμοφασιστών χτυπούν ορθόδοξους χριστιανούς στη Συρία. Οι ίδιοι μισθοφόροι μεταφέρονται από τη Συρία στην Ουκρανία και χτυπούν τους Ορθόδοξους πληθυσμούς πληρωμένοι από τη νέα τάξη πραγμάτων, τους διεθνείς τραπεζίτες, από εκείνους που θέλουν την παγκοσμιοποίηση.

    Οφείλουμε σήμερα να προσκυνήσουμε την Παναγία και να προσευχηθούμε, προκειμένου να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας από μια ξενοκίνητη χούντα της νέας τάξης πραγμάτων, μια χούντα που, όπως βλέπετε σήμερα, οι επίσημοι εκπρόσωποι της, προτίμησαν τις παραλίες παρά να βρίσκονται και να τιμήσουν την Παναγιά του ελληνικού λαού. Να προσευχηθούμε για τους ομόδοξους αδελφούς μας, να πορευτούμε μαζί με τους Ρώσους αδελφούς μας, οι οποίοι τείνουν χείρα βοήθειας και να αφήσουμε τους δρόμους εκείνους της παγκοσμιοποίησης οι οποίοι οδηγούν στο να χαθεί η ελπίδα και μπούμε σε δρόμους σκοτεινούς. Οι Ελληνες μπορούμε, πιστεύουμε και η Παναγιά ήταν πάντα στρατηλάτης, και Υπέρμαχος Στρατηγός. Απέδειξε ότι η πίστη μπορεί πραγματικά να μας ελευθερώσει. Αρκεί κι εμείς να κάνουμε σωστά τον Σταυρό μας».

    [02] Έγκλημα πάθους και αυτοκτονία στην Εγνατία οδό

    Σε ζευγάρι Θεσσαλονικέων, γονείς δύο παιδιών, ανήκουν τα πτώματα που βρέθηκαν στην Εγνατία οδό, κοντά στον κόμβο της Ξυλούπολης, και η έρευνα της Αστυνομίας έδειξε ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους και αυτοκτονία. Ο 46χρονος άνδρας, που έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα, πυροβόλησε με καραμπίνα τη 42χρονη σύζυγο του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.

    [03] Η Μπόκο Χαράμ απήγαγε δεκάδες αγόρια και άνδρες στη Νιγηρία

    Μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ θεωρούνται ύποπτα ότι απήγαγαν δεκάδες αγόρια και άνδρες σε μια επιδρομή εναντίον ενός απομακρυσμένου χωριού στη βορειανατολική Νιγηρία, όπου ανέβασαν τους απαχθέντες σε φορτηγά και εξαφανίστηκαν μαζί τους, είπαν αυτόπτες μάρτυρες που γλύτωσαν των επεισοδίων βίας σήμερα.

    Πολλοί αυτόπτες μάρτυρες που εγκατέλειψαν τις εστίες τους και κατέφυγαν στην πόλη Μαϊντουγκούρι δήλωσαν στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι οι αντάρες σκότωσαν επίσης 6 ηλικιωμένους άνδρες σε επίθεση που εξαπέλυσαν την Κυριακή εναντίον του χωριού Ντόρον Μπάγκα, όπου έκαψαν πολλά σπίτια. Τα ίχνη τουλάχιστον 97 ανθρώπων έχουν χαθεί, σημείωσαν οι κάτοικοι του χωριού.

    [04] Συγκρούσεις στο Πακιστάν, έπειτα από πυροβολισμούς εναντίον του ηγέτη της αντιπολίτευσης

    Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα καθώς δεκάδες χιλιάδες Πακιστανοί διαδηλωτές από δύο αντικυβερνητικές παρατάξεις συγκεντρώνονται στην πρωτεύουσα, στη μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση. Πυρά έπληξαν το όχημα του πρώην παίκτη του κρίκετ και ηγέτη της αντιπολίτευσης Ίμραν Χαν που ηγείτο της οχηματοπομπής των οπαδών του στην πόλη Γκουτζρανουάλα, κοντά στη Λαχώρη, στο ανατολικό Πακιστάν. Κάτοικοι της πόλης κρατώντας αφίσες υπέρ του κυβερνώντος κόμματος επιτέθηκαν εναντίον της οχηματοπομπής, εκσφενδονίζοντας παπούτσια και πετώντας πέτρες. Ο Χαν δεν τραυματίστηκε, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος τύπου του. Σύμφωνα με την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες οπαδοί του Χαν και του πρωθυπουργού του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ συγκρούστηκαν στην πόλη αυτή.

    Ο Χαν και ο θρησκευτικός ηγέτης Ταχίρ ουλ Κάντρι οδηγούν τους οπαδούς τους προς το Ισλαμαμπάντ όπου σε δύο χωριστές διαδηλώσεις σχεδιάζουν να καταλάβουν τους κεντρικότερους δρόμους μέχρι ο Πακιστανός πρωθυπουργός να παραιτηθεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 August 2014 - 12:30:21 UTC