Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Τέμπη για την επιστροφή της Κυριακής
  • [02] Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου
  • [03] Στις 21/08 θα ανακοινωθεί το όνομα του πρωθυπουργού που θα διαδεχθεί τον Ερντογάν
  • [04] Ο Νούρι αλ Μάλικι εγκαταλείπει τον θώκο του πρωθυπουργού, στο Ιράκ
  • [05] Ξεκίνησε ο έλεγχος της ρωσικής ανθρωπιστικής βοήθειας, από τους Ουκρανούς συνοριοφύλακες
  • [06] Άγνωστοι έκλεβαν χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς επιβατών της «χαμένης» πτήσης ΜΗ370
  • [07] «Σημαντικά υποτιμημένο» το μέγεθος της επιδημίας του Έμπολα, εκτιμά ο ΠΟΥ

  • [01] Ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Τέμπη για την επιστροφή της Κυριακής

    Ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Κυριακή 17 Αυγούστου, στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στην ευρύτερη περιοχή της κοιλάδας των Τεμπών, και τις ώρες από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ, για τη διευκόλυνση της επιστροφής των εκδρομέων από τις παραλίες των νομών Λάρισας και Πιερίας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης οι ρυθμίσεις αυτές προβλέπουν:

    -Αλλαγή διατομής του οδοστρώματος στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Αθήνα από τα διόδια Πυργετού (χ/θ 393+100) έως τη δ/ση Ομολίου (χ/θ 390+500), αποκλείοντας το δεξιό έρεισμα.

    -Τα οχήματα που θα κινούνται επί της επαρχιακής οδού Λάρισας-Στομίου και θα κατευθύνονται προς Αθήνα, θα εισέρχονται στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης μόνο μέσω της παράπλευρης βοηθητικής οδού, η οποία οδηγεί στο 1ο πάρκινγκ μετά τη δ/ση Ομολίου.

    -Τα οχήματα που θα κινούνται επί της επαρχιακής οδού Λάρισας-Στομίου και θα κατευθύνονται προς Θεσσαλονίκη, θα εισέρχονται στην ΝΕΟ Αθηνών - Θεσσαλονίκης από τη δ/ση Ομολίου.

    [02] Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου

    Αυξημένη είναι η κίνηση σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη μεγάλη έξοδο του Δεκαπενταύγουστου, ενώ αυξημένη είναι και η κίνηση στις εθνικές οδούς, χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται προβλήματα. Αύξηση παρατηρείται στην έξοδο των οχημάτων που διέρχονται από τα διόδια της Ελευσίνας. Αύξηση παρατηρείται και στις πτήσεις, αφού από και προς το αεροδρόμιο της Αθήνας για το διάστημα 14 με 18 Αυγούστου έχουν προγραμματιστεί 2.362 πτήσεις, αυξημένες κατά 16,12% σε σχέση με πέρυσι, όποτε ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 2.034. Από τις 2.362 φετινές πτήσεις, οι 44 είναι τσάρτερ και έκτακτες.

    Με σχεδόν 100% πληρότητα κινούνται τα τρένα στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη, ενώ όπου απαιτείται υπάρχουν ενισχύσεις στις αμαξοστοιχίες. Επίσης, τα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων παρουσιάζουν μεγάλη πληρότητα. Αυτό οδηγεί τα κατά τόπους ΚΤΕΛ να πραγματοποιούν έκτακτα δρομολόγια, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο. Στον Πειραιά, τη Ραφήνα και το Λαύριο η πληρότητα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων για πολλούς προορισμούς να αγγίζει και το 100%.

    Διαβάστε επίσης: Ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Τέμπη για την επιστροφή της Κυριακής

    [03] Στις 21/08 θα ανακοινωθεί το όνομα του πρωθυπουργού που θα διαδεχθεί τον Ερντογάν

    Ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε ότι το όνομά του διαδόχου του στην πρωθυπουργία θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, μετά τη συνεδρίαση των ηγετικών στελεχών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Μιλώντας σε δημοσιογράφους, σε μια δεξίωση με την ευκαιρία της 13ης επετείου από την ίδρυση του κόμματος, ο Ερντογάν είπε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή του AKP θα συνεδριάσει στις 21 Αυγούστου. Τότε θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου προέδρου του κόμματος και μελλοντικού πρωθυπουργού της χώρας. Τα μέλη του κόμματος θα εγκρίνουν το πρόσωπο που θα επιλεγεί στο συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 27 Αυγούστου, όμως είναι μάλλον απίθανο να μην ψηφιστεί ο διάδοχος που θα επιλέξει ο Ερντογάν.

    Ο νέος Πρόεδρος της χώρας θα αναλάβει τα καθήκοντά του την επόμενη ημέρα, στις 28 Αυγούστου.

    [04] Ο Νούρι αλ Μάλικι εγκαταλείπει τον θώκο του πρωθυπουργού, στο Ιράκ

    Ο αμφιλεγόμενος σιίτης πρωθυπουργός του Ιράκ Νούρι αλ Μάλικι εγκατέλειψε το βράδυ της Πέμπτης την προσπάθειά του να παραμείνει στον θώκο του πρωθυπουργού και έκανε σαφές ότι υποστηρίζει τον πολιτικό που η Βουλή και το κόμμα του όρισαν ως τον διάδοχό του, τον Χάιντερ αλ Αμπάντι, μετέδωσε η ιρακινή κρατική τηλεόραση. Ο Μάλικι αντιμετώπιζε έντονες πιέσεις για να παραιτηθεί, ώστε να αναλάβει μια προσωπικότητα που πολώνει λιγότερο το ιρακινό πολιτικό σκηνικό και θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

    [05] Ξεκίνησε ο έλεγχος της ρωσικής ανθρωπιστικής βοήθειας, από τους Ουκρανούς συνοριοφύλακες

    Ουκρανοί συνοριοφύλακες πέρασαν τα σύνορα και μπήκαν σε ρωσικό έδαφος για να ξεκινήσουν την επιθεώρηση του φορτίου της ρωσικής ανθρωπιστικής βοήθειας που προορίζεται για την ανατολική Ουκρανία, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της συνοριοφυλακής.

    Οι συνοριοφύλακες θα ελέγξουν το φορτίο σε ρωσικό έδαφος, απέναντι από την ουκρανική κοινότητα Ιζβαρίν που ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Αντρίι Ντεμτσένκο. Όπως είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς, πολλοί από τους συναδέλφους του «βρίσκονται ήδη εκεί».

    [06] Άγνωστοι έκλεβαν χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς επιβατών της «χαμένης» πτήσης ΜΗ370

    Ένας τραπεζικός υπάλληλος στη Μαλαισία μπήκε στο στόχαστρο των αρχών που ερευνούν τις «ύποπτες» αναλήψεις χρηματικού ποσού ύψους 31.000 δολαρίων από τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκαν σε επιβάτες της χαμένης πτήσης MH370. Ο Ιζάνι Άμπντουλ Γάνι, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Οικονομικού Εγκλήματος της αστυνομίας, είπε ότι ένας διευθυντής της τράπεζας κατήγγειλε τις ύποπτες συναλλαγές στις 2 Αυγούστου. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις της έρευνας, χρήματα από τους λογαριασμούς τριών επιβατών του εξαφανισμένου αεροσκάφους μεταφέρθηκαν στον λογαριασμό ενός τέταρτου επιβάτη. Στη συνέχεια έγιναν πολλές αναλήψεις μετρητών από ATM, από τον λογαριασμό αυτόν.Και οι τέσσερις λογαριασμοί ήταν στην ίδια τράπεζα.

    Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι ερευνάται ο ρόλος ενός 32χρονου τραπεζικού υπαλλήλου καθώς εκείνος ήταν που ενέκρινε την ανανέωση της κάρτας αναλήψεων που χρησιμοποιήθηκε για τις συναλλαγές από το ΑΤΜ. «Φαίνεται ότι πρόκειται για δουλειά εκ των έσω» πρόσθεσε. Η πτήση MH370, που μετέφερε 239 ανθρώπους και είχε ως τελικό προορισμό το Πεκίνο, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μία ώρα μετά την απογείωση του αεροσκάφους από το διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, στις 8 Μαρτίου.

    [07] «Σημαντικά υποτιμημένο» το μέγεθος της επιδημίας του Έμπολα, εκτιμά ο ΠΟΥ

    Το προσωπικό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που βρέθηκε στις περιοχές που επλήγησαν από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα πιστεύει ότι η εξάπλωση της επιδημίας είναι «σημαντικά υποτιμημένη», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΠΟΥ. «Η παρουσία αξιωματούχων σε τομείς που έχει παρατηρηθεί η επιδημία και η συγκέντρωση αποδείξεων φανερώνει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων υποτιμά σημαντικά την κλίμακα της επιδημίας» ανέφερε η ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. «Το ξέσπασμα του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική συνεχίζει να επεκτείνεται, με 1.975 περιπτώσεις και 1.069 θάνατοι στη Γουινέα, τη Λιβερία, τη Νιγηρία και τη Σιέρα Λεόνε,» αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

    Αντιμέτωπος με αυτή την κατάσταση, ο ΠΟΥ συντονίζει τις ενέργειές του ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη και πιο μαζική διεθνή ανταπόκριση και υποστήριξη από διάφορες χώρες και οργανισμούς που ανήκουν στα Ηνωμένα Έθνη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 15 August 2014 - 8:30:33 UTC