Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από 18 Αυγούστου οι αιτήσεις στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για ανασφάλιστους εμπόρους
  • [02] Σαρανταεπτάχρονη έβαλε στο «μάτι» 220.000 ευρώ που είχε κρύψει ο σύζυγός της
  • [03] Απροσδόκητη συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας, μηδενική ανάπτυξη στη Γαλλία
  • [04] Συνεχίζονται οι ταραχές στο Μισούρι των ΗΠΑ, με αφορμή τον φόνο 18χρονου από αστυνομικό

  • [01] Από 18 Αυγούστου οι αιτήσεις στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για ανασφάλιστους εμπόρους

    Από 18 έως 25 Αυγούστου 2014 θα γίνονται δεκτές στην ΕΣΕΕ οι αιτήσεις από ενδιαφερόμενους νέους επωφελούμενους για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο για Ανασφάλιστους Εμπόρους», όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθυνθούν στην ΕΣΕΕ. Δικαιούχοι μπορούν να είναι έμποροι που έχουν χάσει την εμπορική ιδιότητα (πτωχευμένοι), υπό πτώχευση ή έχουν κλείσει τα καταστήματά τους λόγω της κρίσης, ή οι επιχειρήσεις τους βρίσκονται σε αδράνεια και να είναι μόνιμοι κάτοικοι λεκανοπεδίου Αττικής.

    Σε περιπτώσεις που υπάρχουν δικαιούχοι με προβλήματα υγείας θα πρέπει να προκύπτει από σχετική γνωμάτευση ή πιστοποιητικό Δημοσίου Νοσοκομείου. Δεν μπορεί να είναι δικαιούχοι, ταυτοχρόνως, της βοήθειας του «Κέντρου Αλληλεγγύης» του Δήμου Καλλιθέας που εδρεύει στην οδό Ναυσικάς 5 και της βοήθειας του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και του Δήμου Καλλιθέας ή άλλων κοινωνικών παντοπωλείων ή διαφόρων παρεμφερών κέντρων.

    [02] Σαρανταεπτάχρονη έβαλε στο «μάτι» 220.000 ευρώ που είχε κρύψει ο σύζυγός της

    Τα 220.000 ευρώ που είχε κρυμμένα ο 60χρονος σύζυγος της, στη σοφίτα του διαμερίσματός τους, στη Λητή της Θεσσαλονίκης, φαίνεται πως είχε βάλει στο «μάτι» μια 47χρονη. Η γυναίκα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στις 25 Μαΐου, εκμεταλλευόμενη την απουσία του άνδρα της αφαίρεσε από τη σοφίτα τα χρήματα. Στη συνέχεια, αναστάτωσε τους χώρους του σπιτιού και άφησε την πόρτα της εισόδου ανοιχτή, προκειμένου το περιστατικό να παραπέμπει σε διάρρηξη και κλοπή.

    Ο 60χρονος υπέβαλε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα, κατά αγνώστων, για κλοπή, ωστόσο στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε ότι η 47χρονη διατηρούσε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων καθώς και 1000 δολάρια ΗΠΑ, επιμελώς κρυμμένα σε ειδική κρύπτη στο σπίτι της αδερφή της. Η σύζυγος ομολόγησε την πράξη της και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της υφαίρεσης.

    [03] Απροσδόκητη συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας, μηδενική ανάπτυξη στη Γαλλία

    Η γερμανική οικονομία σημείωσε απροσδόκητη συρρίκνωση κατά το δεύτερο φετινό τρίμηνο, την πρώτη της εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, καθώς το εξωτερικό εμπόριο και οι επενδύσεις, ιδιαίτερα στον κατασκευαστικό τομέα, επιβάρυναν την ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Τα στοιχεία, σε συνδυασμό με την αδυναμία σε άλλες μεγάλες χώρες, όπως η Ιταλία, είναι πιθανό να δημιουργήσουν νέες αμφιβολίες για την ανάκαμψη στην ευρωζώνη, επισημαίνει το πρακτορείο Ρόιτερς. Το γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Στατιστικής ανακοίνωσε πως η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,2% από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο.

    Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη επιβράδυνση σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, όταν η οικονομία είχε καταγράψει σημαντική ανάπτυξη, εν μέρει λόγω του ήπιου χειμώνα. Σε ένα περαιτέρω πλήγμα, το Γραφείο Στατιστικής αναθεώρησε προς τα κάτω την ανάπτυξη κατά το πρώτο τρίμηνο στο 0,7%, από το 0,8% που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.

    Παράλληλα, μηδενική ανάπτυξη κατέγραψε η γαλλική οικονομία και ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν ζητεί ευρωπαϊκή απάντηση και προσαρμογή των δημοσιονομικών κανόνων. Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Γαλλία γνώρισε την άνοιξη ένα δεύτερο συνεχές τρίμηνο οικονομικής στασιμότητας. Η μηδενική οικονομική ανάπτυξη, συνδυασμένη με χαμηλό πληθωρισμό θα οδηγήσει στη διαμόρφωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 4% του ΑΕΠ το 2014, αντί της αρχικής πρόβλεψης για 3,8%. Κατά συνέπεια, η δέσμευση για διαμόρφωση του ελλείμματος στο 3% εντός του 2015 δεν μπορεί να τηρηθεί.

    [04] Συνεχίζονται οι ταραχές στο Μισούρι των ΗΠΑ, με αφορμή τον φόνο 18χρονου από αστυνομικό

    Η αστυνομία έκανε χθες, Τετάρτη, το βράδυ στο Φέργκιουσον (Μισούρι, κεντρικές ΗΠΑ) χρήση δακρυγόνων και καπνογόνων εναντίον διαδηλωτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το θάνατο ενός νεαρού μαύρου που σκοτώθηκε το Σάββατο από έναν αστυνομικό, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν ταραχές, μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN και άλλα μέσα ενημέρωσης, οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας επενέβησαν σε ένα πρατήριο βενζίνης που είχε πιάσει φωτιά και όπου ήταν συγκεντρωμένοι διαδηλωτές στο Φέργκιουσον, προάστιο του Σεντ-Λούις.

    Η αστυνομία συνέλαβε επίσης δύο δημοσιογράφους, τον Ουέσλι Λόουερι, δημοσιογράφο στο πολιτικό τμήμα της «Ουάσινγκτον Ποστ», και τον Ράιαν Ράιλι του ιστότοπου Χάφινγκτον Ποστ, ενώ βρίσκονταν σ' ένα εστιατόριο Μακντόναλντ'ς της πόλης. Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες, αφηγήθηκε ο Λόουερι στο λογαριασμό του στο Twitter.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 August 2014 - 8:30:21 UTC