Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πριν τη ΔΕΘ οι ανακοινώσεις για τα κόκκινα δάνεια
  • [02] Τουλάχιστον 6 νεκροί, από έκρηξη πυραύλου που προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν πυροτεχνουργοί στη Γάζα
  • [03] Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν τάφο καταπληκτικό, λέει η αρχαιολόγος Κ. Περιστέρη
  • [04] Η γνωστή ερμηνεύτρια Λουθ Καζάλ στο Ηρώδειο, στις 11 Σεπτεμβρίου
  • [05] Βιβλίο για την κρητική χλωρίδα και τις ευεργετικές της επιπτώσεις

  • [01] Πριν τη ΔΕΘ οι ανακοινώσεις για τα κόκκινα δάνεια

    Καμία χάρη για τους μπαταχτσήδες. Το μήνυμα αυτό στέλνει το υπουργείο Ανάπτυξης σε όσους περιμένουν τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια. «Μην περιμένουν οι μπαταχτσήδες συγχωροχάρτι από τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια» ανέφερε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλο.

    Ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το χρόνο παρουσίασης του τελικού κειμένου της ρύθμισης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση θα το παρουσιάσει πριν από τη ΔΕΘ, αλλά θα εκκρεμεί η έγκριση της τρόικας. Ο ίδιος σημείωσε ότι η ρύθμιση δεν συνδέεται με τα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας γιατί το σχέδιο όπως ανέφερε δεν θα επηρεάσει την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών ενώ γνωστοποίησε ότι είναι ήδη διαμορφωμένη η άποψη εργασίας αλλά υπενθύμισε ότι εκτός από το υπουργείο Ανάπτυξης, το κείμενο θα συζητηθεί με τις τράπεζες, την ΕΚΤ και την τρόικα. Το θέμα των δανείων και το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού με τον κ Μίχαλο, αλλά συζητήθηκαν και οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από το εμπάργκο που επέβαλε η Ρωσία, το φορολογικό πλαίσιο των επιχειρήσεων και η λειτουργία του ΓΕΜΗ. Σε ότι αφορά το φορολογικό, ο υπουργός σημείωσε: «έγινε μια συζήτηση πώς η φορολογία μπορεί να αποτελέσει αναπτυξιακό εργαλείο και όχι ένας φοροεισπρακτικός μηχανισμός. Στόχος είναι ένα σαφές φορολογικό πλαίσιο που θα λειτουργεί ενισχυτικά προς τις επιχειρήσεις».

    [02] Τουλάχιστον 6 νεκροί, από έκρηξη πυραύλου που προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν πυροτεχνουργοί στη Γάζα

    Ένας Ιταλός δημοσιογράφος είναι ανάμεσα στους έξι ανθρώπους οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σήμερα το πρωί στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της προσπάθειας εξουδετέρωσης ενός ισραηλινού πυραύλου, δήλωσαν μέλη των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας στη Γάζα.

    Δεν είναι ακόμη γνωστό το όνομα του δημοσιογράφου αυτού ή για ποιο μέσο εργαζόταν.

    Τα μέλη των σωστικών συνεργείων έκαναν λόγο για πέντε νεκρούς, τέσσερις Παλαιστίνιους και έναν ξένο δημοσιογράφο ο οποίος είχε πάει να καλύψει την επιχείρηση της εξουδετέρωσης του πυραύλου. Άλλοι πέντε Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένας δημοσιογράφος.

    Η έκρηξη αυτή από ατύχημα σημειώθηκε ενώ συνεχίζεται η εκεχειρία των 72 ωρών η οποία σε γενικές γραμμές τηρείται από τους αντιμαχόμενους. Η κατάπαυση του πυρός λήγει τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

    Μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών, βομβών και πυραύλων που δεν έχουν εκραγεί βρίσκονται ακόμη στα συντρίμμια στη Γάζα, η οποία υφίσταται διαρκείς βομβαρδισμούς από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εδώ και έναν μήνα.

    [03] Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν τάφο καταπληκτικό, λέει η αρχαιολόγος Κ. Περιστέρη

    «Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί αυτή τη στιγμή είμαστε εσωτερικά του περιβόλου, μπροστά σε έναν τάφο καταπληκτικό» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη της ανασκαφής στην αρχαία Αμφίπολη, αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη.

    «Όπως ενημερωθήκατε υπάρχουν στην είσοδο του τάφου δύο Σφίγγες ολόγλυφες, ύψους δύο μέτρων. Ο ταφικός περίβολος των 497 μέτρων, με τον λέοντα στην κορυφή, ύψους 30 μέτρων, μας αθροίζει την ύπαρξη ενός θεαματικού ταφικού μνημείου που έχει στην πρόσοψη δύο Σφίγγες, που χρονολογούνται από το 325 έως το 300 π.Χ.» τόνισε η κ. Περιστέρη και πρόσθεσε: «Μας ενδιαφέρει άμεσα να προχωρήσουμε στο εσωτερικό του τάφου. Επειδή η αρχαιολογική σκαπάνη έχει το δικό της χρονοδιάγραμμα δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς πότε θα εισέλθουμε στον τάφο».

    Την εξελισσόμενη ανασκαφή επισκέφθηκε, χθες το πρωί, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία και τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα.

    [04] Η γνωστή ερμηνεύτρια Λουθ Καζάλ στο Ηρώδειο, στις 11 Σεπτεμβρίου

    Με τη ζεστή και αισθαντική φωνή της, η γνωστή ερμηνεύτρια Luz Casal (Λουθ Καζάλ) έρχεται στην Ελλάδα για να μαγέψει το κοινό σε μία ξεχωριστή συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

    Κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, η «Ντίβα της Ιβηρικής», όπως έχει χαρακτηριστεί, θα παρουσιάσει ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων, με τίτλο «Alma» (Ψυχή), ενώ νωρίτερα, στις 8 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών και στις 9 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

    [05] Βιβλίο για την κρητική χλωρίδα και τις ευεργετικές της επιπτώσεις

    Η κρητική χλωρίδα και οι επιπτώσεις της στην υγεία, την διατροφή και τον τουρισμό αποτελούν το θέμα της φετινής έκδοσης του δήμου Χανίων στο πλαίσιο της διοργάνωσης του «Αγροτικού Αυγούστου 2014». Μέσα από τις 200 σελίδες του βιβλίου που θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες ο αναγνώστης συναντά 104 από τα σπάνια είδη της χλωρίδας της Κρήτης με φωτογραφίες και κείμενα που τον βοηθούν να τα γνωρίσει καλύτερα. Το πηγαδόχορτο, το βλίτο, ο άνηθος, το σέλινο, τα σπαράγγια, το ραδίκι, το σταμναγκάθι, η πικραγκουριά, το μάραθο, η δάφνη, το χαμομήλι, η μέντα, οι βολβοί, ο βασιλικός, ο δίκταμος, η ματζουράνα, η ρίγανη, το κρινάκι, το γλυκάνισο, η γλιστρίδα, το δεντρολίβανο, η φασκομηλιά, το σπανάκι, το θυμάρι, η τσουκνίδα, είναι μερικά από αυτά.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 August 2014 - 12:30:22 UTC