Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον εισαγγελέα Σύρου θα οδηγηθούν δύο άτομα, για τον θανάσιμο τραυματισμό του 10χρονου
  • [02] Οι ΗΠΑ ενισχύουν την αεροπορική και ναυτική δραστηριότητά τους στη βόρεια Αυστραλία
  • [03] Η Μόσχα στέλνει στην Ουκρανία 280 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια
  • [04] Δεύτερη νύκτα ταραχών στο Μισούρι, με αφορμή τον φόνο από την αστυνομία 18χρονου Αφροαμερικανού
  • [05] Την Αρχαία Αμφίπολη επισκέπτεται ο πρωθυπουργός
  • [06] Στους 1.013 οι νεκροί από τον ιό Έμπολα στη Δυτική Αφρική

  • [01] Στον εισαγγελέα Σύρου θα οδηγηθούν δύο άτομα, για τον θανάσιμο τραυματισμό του 10χρονου

    Στον εισαγγελέα Σύρου αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θαλάσσιων παιχνιδιών και ο χειριστής του ταχύπλοου, γα τη χθεσινή τραγωδία που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή Καλό Λιβάδι Μυκόνου, όπου ένας 10χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα, στη διάρκεια παιχνιδιού.Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το άτυχο παιδί που συνοδευόταν από συγγενή του, επέβαινε σε ένα φουσκωτό θαλάσσιο παιχνίδι σε σχήμα καναπέ και όχι μπανάνας, όπως αρχικά είχε αναφερθεί.

    Όταν το ταχύπλοο άρχισε να σέρνει το συγκεκριμένο παιχνίδι, λόγω του μικρού κυματισμού στην περιοχή, ο 10χρονος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στα νερά. Ο χειριστής του σκάφους αντιλήφθηκε τι συνέβη και γύρισε για να ανασύρει τον 10χρονο, αλλά δεν κατάλαβε σε ποιο σημείο ακριβώς είχε πέσει, με αποτέλεσμα το παιδί να παρασυρθεί και να τραυματιστεί από την προπέλα του σκάφους. Ο 10χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο κέντρο υγείας του νησιού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    [02] Οι ΗΠΑ ενισχύουν την αεροπορική και ναυτική δραστηριότητά τους στη βόρεια Αυστραλία

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ενισχύσουν την αεροπορική και ναυτική παρουσία τους στη βόρεια Αυστραλία, όπως ανέφερε μια διπλωματική την Τρίτη, στο πλαίσιο ενός σχεδίου ενίσχυσης των αμυντικών δεσμών με την περιφερειακή σύμμαχο τους και σε μια προσπάθεια αναβάθμισης της δυναμικής τους στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, όπου αυξάνεται διαρκώς η επιρροή της Κίνας. Ο υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών, Τσακ Χάγκελ και Τζον Κέρι είναι στο Σίδνεϊ για να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και του πρωθυπουργού της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ και η οποία προβλέπει την ανάπτυξη αμερικανών πεζοναυτών στην Αυστραλία για κοινές ασκήσεις και εκπαίδευση.

    Ήδη 1.150 πεζοναύτες σταθμεύουν στο Ντάργουϊν στον τροπικό βορρά της Αυστραλίας στο πλαίσιο της πρώτης συμφωνίας του 2011, η οποία και ξεκίνησε τον «άξονα» του Ομπάμα στην Ασία. Η δύναμη αυτή που έχει αποστολή να ανταποκριθεί σε περιφερειακές συγκρούσεις και ανθρωπιστικές κρίσεις, θα αυξηθεί με τη νέα συμφωνία σε 2.500 στρατιώτες μέχρι το 2017. Οι Αμερικανοί και Αυστραλοί αξιωματούχοι αναμένεται να οριστικοποιήσουν και τη συμφωνία για την αύξηση της αμερικανικής αεροπορικής και ναυτικής δραστηριότητας σε αραιοκατοικημένες περιοχές της πλούσιας σε φυσικούς πόρους βόρειας Αυστραλίας.

    [03] Η Μόσχα στέλνει στην Ουκρανία 280 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια

    Μια ρωσική αυτοκινητοπομπή 280 φορτηγών τα οποία μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια αναχώρησε σήμερα το πρωί για την Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Itar Tass. «Συμφωνήθηκαν όλα με την Ουκρανία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ραδιοσταθμό Business FM.

    Χθες, Δευτέρα, οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει πως οποιαδήποτε ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία χωρίς τη συναίνεση του Κιέβου θα ήταν «απαράδεκτη» και θα συνιστούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

    [04] Δεύτερη νύκτα ταραχών στο Μισούρι, με αφορμή τον φόνο από την αστυνομία 18χρονου Αφροαμερικανού

    Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων αφού ταραχές ξέσπασαν για δεύτερη νύκτα στο Φέργκιουσον του Μισούρι, παρά τις εκκλήσεις για ηρεμία που έκανε χθες, Δευτέρα, η μητέρα ενός έφηβου Αφροαμερικανού ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε το Σαββατοκύριακο από την αστυνομία. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Φέργκιουσον Τομ Τζάκσον δήλωσε πως οι αστυνομικοί επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στη διάλυση του πλήθους, το οποίο ήταν μικρότερο απ' ό,τι την προηγούμενη νύκτα, αλλά προβαίνουν επίσης σε συλλήψεις και ανέφεραν πως σε ορισμένες περιοχές δέχθηκαν πυρά.

    Ο Μάικλ Μπράουν, 18 ετών, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο Φέργκιουσον, ένα προάστιο του Σεντ Λούις στο οποίο ζουν κυρίως μαύροι, το απόγευμα του Σαββάτου, έπειτα από μια συμπλοκή με όπλο μέσα σ' ένα περιπολικό, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Το FBI άρχισε έρευνα γι' αυτή τη φυλετικά φορτισμένη υπόθεση.

    [05] Την Αρχαία Αμφίπολη επισκέπτεται ο πρωθυπουργός

    Προς την Αρχαία Αμφίπολη κατευθύνεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία και τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα. Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον λόφο Καστά και θα ξεναγηθεί στον χώρο της εξελισσόμενης αρχαιολογικής ανασκαφής.

    Σημειώνεται ότι, οι ανασκαφές που διεξάγονται στον μοναδικό μνημειακό περίβολο του Τύμβου Καστά, στην Αρχαία Αμφίπολη, εικάζεται ότι βρίσκονται κοντά στην αποκάλυψη ενός σημαντικού τάφου. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία -που παρουσιάστηκαν από την προϊσταμένη της ΚΗ' Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κατερίνα Περιστέρη, τον περασμένο Μάρτιο, στην 27η αρχαιολογική επιστημονική συνάντηση- τα δύο τελευταία έτη, κατά τη διεξαγωγή των ανασκαφών στον λόφο Καστά, αποκαλύπτεται ένας μοναδικός ταφικός περίβολος στον κόσμο, λόγω του μεγέθους του που αγγίζει τα πεντακόσια περίπου μέτρα, με ακριβείς αναλογίες ύψους τριών μέτρων και συνολικού μήκους 497 μέτρων, που χρονολογείται στο τελευταίο τέταρτο του 4ου αι. π.Χ.

    [06] Στους 1.013 οι νεκροί από τον ιό Έμπολα στη Δυτική Αφρική

    Ο αριθμός των νεκρών από το χειρότερο ξέσπασμα του ιού Έμπολα έχει φτάσει πλέον τους 1.013 καθώς άλλα 52 άτομα έχασαν τη ζωή τους τις τρεις τελευταίες ημέρες σε τρεις ακόμη χώρες της Δυτικής Αφρικής, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Ο μεγαλύτερος αριθμός των νέων θανάτων από τον ιό Έμπολα ήταν στη Λιβερία, όπου 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Άλλοι 17 άνθρωποι πέθαναν στη γειτονική Σιέρα Λεόνε και έξι στη Γουινέα από όπου εικάζεται ότι ξεκίνησε η επιδημία, όπως ανακοίνωσε επισήμως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην ιστοσελίδα του. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από το θανατηφόρο ιό ανήλθε σε 1.848, σύμφωνα με το διεθνή οργανισμό υγείας.

    Σημειώνεται πως εγκρίθηκε από τον Πρόεδρο Μπ. Ομπάμα και τον αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων η αποστολή στη Λιβερία δειγμάτων ενός πειραματικού φαρμάκου για την θεραπεία του ιού Έμπολα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 August 2014 - 6:30:23 UTC