Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι περίπου 180.000 «λιμνάζοντες» φοιτητές θα διαγραφούν τον Σεπτέμβριο, επιμένει το υπουργείο Παιδείας
  • [02] Προεδρικές εκλογές στην Τουρκία
  • [03] Περισσότεροι από 40 νεκροί από συντριβή αεροσκάφους κοντά σε αεροδρόμιο της Τεχεράνης
  • [04] Υπέγραψε ο Αφελάι στον Ολυμπιακό

  • [01] Οι περίπου 180.000 «λιμνάζοντες» φοιτητές θα διαγραφούν τον Σεπτέμβριο, επιμένει το υπουργείο Παιδείας

    Σε νέα ανακοίνωση προέβη το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την αποφασιστικότητα της πολιτικής ηγεσίας να εφαρμοστεί ο νόμος και να διαγραφούν οι περίπου 180.000 «αιώνιοι φοιτητές» τον Σεπτέμβριο. Το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω «για μικροπολιτικούς λόγους».

    «Διευκρινίσαμε πρόσφατα στη Βουλή, αλλά και μέσω του τύπου, πως σχετικά με τους "λιμνάζοντες" φοιτητές, ο νόμος θα εφαρμοστεί και στο τέλος του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, δηλαδή στις 31/8/2014, οι «λιμνάζοντες» θα διαγραφούν. Όλοι αυτοί οι φοιτητές έχουν προειδοποιηθεί από το 2007 και από το 2011. Δόθηκε ο κατάλληλος χρόνος σε όλους. Από τα στοιχεία που με μεγάλη επιμονή συγκεντρώσαμε περίπου 180.000 φοιτητές Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν» αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου.

    «Το υπουργείο είναι σε συνεχή συνεργασία με τα συντονιστικά όργανα των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., ώστε την 1/9/2014 αυτή η εξευτελιστική κατάσταση να περάσει οριστικά στο παρελθόν. Στο άμεσο μέλλον, ο νόμος ορίζει, πως το συγκεκριμένο θέμα θα ρυθμίζεται από τους οργανισμούς των ιδρυμάτων, οι οποίοι όμως ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί. Συνεπώς ισχύει η νομοθεσία και αυτή ακριβώς θα εφαρμοστεί» τονίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται ότι το κίνητρο «δεν είναι ο νομικισμός, αλλά η αποκατάσταση της έννοιας του κύκλου σπουδών, καθώς και η αποφυγή μιας σειράς γραφειοκρατικών προβλημάτων αλλά και η αλλοίωση των στοιχείων που σχετίζονται με το φοιτητικό δυναμικό των πανεπιστημίων και των Τ.Ε.Ι.».

    [02] Προεδρικές εκλογές στην Τουρκία

    Οι Τούρκοι εκλέγουν σήμερα, για πρώτη φορά με άμεση ψηφοφορία, τον πρόεδρο της χώρας, σε μία εκλογική αναμέτρηση που αναμένεται να καταλήξει σε θρίαμβο του σημερινού πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που κυβερνά την Τουρκία από το 2003. Η εκλογή του θα δώσει στον ισχυρό άνδρα της Τουρκίας, που επικρίνεται για τον όλο και περισσότερο αυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης, λευκή επιταγή για πέντε χρόνια ώστε να συνεχίσει την αναμόρφωση της χώρας με γνώμονα το ισλαμο-συντηρητικό μοντέλο που ακολουθεί στο πλαίσιο μίας επίσης αναμορφωμένης από το χέρι του προεδρικής εξουσίας.

    Επειτα από μία εκλογική εκστρατεία στην οποία κυριάρχησε με την προσωπική του ακτινοβολία και με τη βοήθεια εκλογικού υλικού αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, κανείς από τους δύο άλλους υποψήφιους δεν φαίνεται ικανός να τού ανακόψει την πορεία. Στις πύρινες κορώνες του πρωθυπυργού, ο υποψήφιος των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης, του σοσιαλδημοκραιτκού και του εθνικιστικού, ο Εκμελεντίν Ιχσάνογλου, ο 70χρονος διακεκριμένος ιστορικός, δεν μπόρεσε να αντιπαραθέσει παρά την εικόνα της πραότητας και της σύνεσης. Όσο για τον υποψήφιο της κουρδικής μειονότητας Σελαχατίν Ντεμιρτάς, τον 41χρονο δικηγόρο με το φωτογενές χαμόγελο, η αριστερή του ρητορική υπέρ των ελευθεριών των μειονοτήτων μάλλον δεν θα τού επιτρέψει να ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια των ψηφοφόρων της κουρδικής μειονότητας.Τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης του ινστιτούτου Konda επιβεβαίωσαν την τάση, δίνοντας στον Ερντογάν το 57% της πρόθεσης ψήφου, έναντι 34% για τον Ιχσάνογλου και 9% για τον Ντεμιρτάς.

    Πολύ σίγουρος για τον εαυτό του, ο Ερντογάν έκλεισε την προεκλογική του εκστρατεία καλώντας τους οπαδούς του "να τινάξουν στον αέρα τις κάλπεις" για να δώσουν "ένα δημοκρατικό χαστούκι" στους αντιπάλους τους. "Αν το θελήσει ο Θεός, μία νέα Τουρκία γεννιέται αύριο", ήταν η τελευταία του χθεσινή δήλωση.

    Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 08.00 για να υποδεχθούν 53 εκατομμύρια ψηφοφόρους και θα κλείσουν στις 17.00.

    [03] Περισσότεροι από 40 νεκροί από συντριβή αεροσκάφους κοντά σε αεροδρόμιο της Τεχεράνης

    Περί τους 50 ανθρώπους, ανάμεσά τους και επτά παιδιά, σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή αεροσκάφους ιρανικής αεροπορικής εταιρείας κοντά στο αεροδρόμιο Μεχραμπάντ της Τεχεράνης, σύμφωνα με την ιρανική τηλεόραση και τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων. Το αεροσκάφος, ένα Antonov 140, που πραγματοποιούσε την πτήση Τεχεράνη - Ταμπάς (ανατολικό Ιράν), είχε μόλις απογειωθεί και κατέπεσε στη συνοικία του Αζάντι, σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο Μεχραμπάντ.

    "Ολοι οι επιβάτες είναι νεκροί. Μεταφέρουμε τα πτώματα στο νεκροτομείο", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IRNA, ενώ εκπρόσωπος της ιρανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας διευκρίνισε ότι 48 επιβάτες βρίσκονταν στο αεροσκάφος.

    Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι το αεροσκάφος ανήκε στην εταιρεία Taban Airlines, όμως σύμφωνα με φωτογραφίες από τον τόπο του δυστυχήματος και πληροφορίες των πρακτορείων ειδήσεων, πρόκειται για αεροσκάφος της εταιρείας Sepahan. Το πρακτορείο IRNA μετέδωσε ότι η διακοπή της λειτουργίας του ενός κινητήρα προκάλεσε τη συντριβή.

    [04] Υπέγραψε ο Αφελάι στον Ολυμπιακό

    Την πολυπόθητη για τους «ερυθρόλευκους» υπογραφή του έβαλε ο Ιμπραϊμ Αφελάι το βράδυ του Σαββάτου (9/8) σε συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό για 1+2 χρόνια με την οψιόν ανανέωσης να έχει η ομάδα του Πειραιά. Ο Ολλανδός εξτρέμ μετέβη στα γραφεία της πειραϊκής ΠΑΕ, στην πλατεία Αλεξάνδρας, αφού πρώτα πέρασε από ιατρικές εξετάσεις. Τον Αφελάι υποδέχτηκε στα γραφεία της ΠΑΕ ο διευθύνων σύμβουλός της, Γιάννης Βρέντζος, ο οποίος καλωσόρισε τον Αφελάι στην Ελλάδα και την ομάδα του Πειραιά.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 August 2014 - 8:30:23 UTC