Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επισκέψεις Αλ. Τσίπρα σε μονές του Αγίου Όρους
  • [02] Κλείνει η Ελληνική Υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής»
  • [03] «Η Ευρώπη μπορεί να άρει σταδιακά τις κυρώσεις στη Ρωσία»
  • [04] Υπεγράφη η συμφωνία εξαγοράς του 49% της Alitalia από την Etihad
  • [05] Καλές εντυπώσεις για την εθνική μπάσκετ

  • [01] Επισκέψεις Αλ. Τσίπρα σε μονές του Αγίου Όρους

    Μονές του Αγίου Όρους επισκέφθηκε σήμερα, δεύτερη μέρα της παραμονής του στη μοναστική πολιτεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    Ο κ. Τσίπρας έγινε δεκτός στη μονή Σίμωνος Πέτρας από τον ηγούμενο Ελισαίο και τους μοναχούς. Επισκέφθηκε τη βιβλιοθήκη κι έμεινε εντυπωσιασμένος από τα σπάνια χειρόγραφα και βιβλία.

    Στη διάρκεια των επισκέψεών του στα μοναστήρια, ο κ. Τσίπρας μίλησε με τους μοναχούς για την κατάσταση της χώρας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, για τα προβλήματα των μοναχών στο 'Αγιον Όρος και για την κατάσταση των κρατικών υπηρεσιών στη μοναστική πολιτεία.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε επίσης για τα έργα που είναι σε εξέλιξη στη μοναστική πολιτεία από τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου.

    [02] Κλείνει η Ελληνική Υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής»

    Μια ελληνική φωνή από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που ακουγόταν σε όλο τον κόσμο, κλείνει μετά από επτά και πλέον δεκαετίες.

    Πρόκειται για την Ελληνική Υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής» (Voice of America) που θα πάψει να εκπέμπει μετά από 72 χρόνια λειτουργίας.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ελληνικής Υπηρεσίας, «περιορισμοί στον προϋπολογισμό που διατίθεται για την λειτουργία του ειδησεογραφικού οργανισμού οδήγησαν σ' αυτή την απόφαση».

    [03] «Η Ευρώπη μπορεί να άρει σταδιακά τις κυρώσεις στη Ρωσία»

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί σταδιακά να αμβλύνει ή ακόμη κα να άρει τις κυρώσεις τις οποίες έχει επιβάλει στη Ρωσία, εάν η Μόσχα εργαστεί στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης της κρίσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας Έρκι Τουομιόγια σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

    Ο ίδιος δήλωσε ότι θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο η ΕΕ να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία, σε αντίποινα για την επιβολή απαγόρευσης στις εισαγωγές αγροδιατροφικών ειδών από τα κράτη μέλη της που ανακοίνωσε η Μόσχα.

    Ακόμη, ο Τουομιόγια επισήμανε πως θεωρεί μικρό τον κίνδυνο η Ρωσία να επιβάλει κατοχή σε επιπλέον ουκρανικά εδάφη και εξήγησε πως θα το είχε ήδη πράξει εάν το επεδίωκε.

    «Οι κυρώσεις έγιναν πιο σκληρές σταδιακά, άρα μπορούν επίσης να αρθούν σταδιακά» είπε ο Τουομιόγια.

    «Δεν πιστεύω ότι η ΕΕ θα απαντήσει με περισσότερες κυρώσεις στα αντίμετρα της Ρωσίας» πρόσθεσε.

    [04] Υπεγράφη η συμφωνία εξαγοράς του 49% της Alitalia από την Etihad

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Αlitalia Γκαμπριέλε Ντελ Τόρκιο και ο επικεφαλής της εταιρίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Τζέιμς Χόγκαν, υπέγραψαν σήμερα συμφωνία για την αγορά, από μέρους του αερομεταφοράς Εtihad, του 49% του πακέτου μετοχών της ιταλικής αεροπορικής εταιρίας.

    «Θέλουμε μια πιο σέξι Alitalia, το ότι γίνεται εταίρος μας, θεωρούμε ότι είναι μια καθοριστική κίνηση, βασικής σημασίας», δήλωσε ο Χόγκαν.

    Η Etihad δεσμεύεται να καταβάλει άμεσα 560 εκατομμύρια ευρώ για να καλύψει μέρος των χρεών της Alitalia και άλλα 600 εκατομμύρια ευρώ, σταδιακά, στο μέλλον, για απόκτηση νέου τεχνολογικού εξοπλισμού, αγορά αεροσκαφών και εκπαίδευση του προσωπικού.

    «Δεν θέλουμε να καταργήσουμε την ήδη υπάρχουσα πραγματικότητα, αλλά να πετύχουμε την σταθεροποίηση της επιχείρησης», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Etihad.

    Το 51% του μετοχικού κεφαλαίου παραμένει σε ιταλικά χέρια, κίνηση η οποία οφείλεται και στην ανάγκη να αποφευχθούν κυρώσεις από μέρους των ευρωπαϊκών Αρχών.

    [05] Καλές εντυπώσεις για την εθνική μπάσκετ

    Θετικές εντυπώσεις άφησε η εθνική ανδρών στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας της ενόψει της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, επικρατώντας με 66-64 της Σερβίας, στην πρεμιέρα του διεθνούς τουρνουά του Πο. Κορυφαίος για την Ελλάδα ο Γιάννης Μπουρούσης με 24 πόντους. Ντεμπούτο με την εθνική ανδρών πραγματοποίησε ο παίκτης των Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο. Οι δύο εθνικές ομάδες παρατάχθηκαν, πάντως, με απουσίες βασικών παικτών τους στο παρκέ επί γαλλικού εδάφους.

    Τα δεκάλεπτα: 12-13, 29-29, 49-47, 64-66


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 August 2014 - 18:30:26 UTC