Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σφοδρές καταιγίδες πλήττουν την Τουρκία
  • [02] Η ιταλική γερουσία ενέκρινε τη μεταρρύθμιση του σώματος
  • [03] Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων για τα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ

  • [01] Σφοδρές καταιγίδες πλήττουν την Τουρκία

    Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή παρουσιάζουν μεγάλες καθυστερήσεις στην Τουρκία λόγω των καταιγίδων, που συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους, που πλήττουν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα την Κωνσταντινούπολη. Εκατοντάδες επιβάτες παρέμεναν μπλοκαρισμένοι μέχρι το μεσημέρι στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ καθώς πολλές πτήσεις εξωτερικού παρουσίαζαν πολύωρες καθυστερήσεις. Στην Κωνσταντινούπολη βρέχει καταρρακτωδώς από το βράδυ της Πέμπτης και σε πολλές συνοικίες της έχουν αναφερθεί πλημμύρες.

    Στη Σμύρνη χθες, ένας 16χρονος που προσπαθούσε να βοηθήσει κατοίκους που κινδύνευαν από τα νερά, παρασύρθηκε από έναν χείμαρρο και πνίγηκε. Λίγα λεπτά νωρίτερα ένας ερασιτέχνης τον είχε καταγράψει με βιντεοκάμερα να ζητά απεγνωσμένα βοήθεια. Εξάλλου, ένα μικρό αεροσκάφος που μετέφερε τον υπουργό Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Τεκιρντάγ, στη βορειοδυτική Τουρκία, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

    [02] Η ιταλική γερουσία ενέκρινε τη μεταρρύθμιση του σώματος

    Η γερουσία της Ρώμης ενέκρινε σήμερα τη μεταρρύθμιση του σώματος, με μείωση των γερουσιαστών από τους 315 σήμερα σε 100. Κατά την ψηφοφορία εκφράσθηκαν υπέρ 183 γερουσιαστές, δεν υπήρξε καμία αρνητική ψήφος , ενώ τέσσερις εκλεγμένοι επέλεξαν την αποχή. Οι γερουσιαστές της Λέγκα του Βορρά, του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία, του Κινήματος Πέντε Αστέρων, αλλά και «διαφωνούντες» του Δημοκρατικού Κόμματος και του κεντροδεξιού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια εξήλθαν της αίθουσας της γερουσίας, λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας. Η μεταρρύθμιση πρέπει να εγκριθεί και από την βουλή.

    Οι εργασίες του ιταλικού κοινοβουλίου είχαν παραταθεί -κατ' εξαίρεση- μέχρι σήμερα, με μοναδικό στόχο την έγκριση της μεταρρύθμισης. Η διαδικασία των επί μέρους ψηφοφοριών είχε καθυστερήσει λόγω των επτά χιλιάδων και πλέον τροπολογιών που κατετέθησαν από την αντιπολίτευση. Αν η αλλαγή που αφορά την γερουσία εγκριθεί και από την βουλή της Ρώμης, οι γερουσιαστές , στο μέλλον, θα εκπροσωπούν τους οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης της Ιταλίας, θα εκφράζονται σχετικά με τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, αλλά η ψήφος εμπιστοσύνης στην εκάστοτε κυβέρνηση θα παρέχεται μόνον από την βουλή.

    [03] Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων για τα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ

    Τη Μίντιλαντ θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νιόν της Ελβετίας. Οι «πράσινοι» θα δώσουν το πρώτο παιχνίδι στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στις 21 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στη Δανία στις 28/8.

    Η Ζίμπρου Κισινάου θα είναι ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα δώσει το πρώτο παιχνίδι στη Μολδαβία στις 21 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 28/8.

    Το «εμπόδιο» της ισραηλινής Μακάμπι Τελ Αβίβ καλείται να ξεπεράσει ο Αστέρας Τρίπολης στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, προκειμένου να δώσει το «παρών» στους ομίλους της διοργάνωσης. Οι Αρκάδες θα δώσουν το πρώτο παιχνίδι στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» στις 21 Αυγούστου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί εκτός έδρας στις 28/8.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 August 2014 - 12:30:21 UTC