Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενθαρρυντικά τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για τον μήνα Ιούλιο
  • [02] Όνειρο ήταν και πάει η εκεχειρία - Συνεχίζεται ο πόλεμος στη Γάζα
  • [03] Ο Ομπάμα ενέκρινε «στοχευμένες» αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ
  • [04] Ηλεκτρικός αυτοκινητόδρομος για φορτηγά στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ!
  • [05] Κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σε παγκόσμια κλίμακα για τον ιό Έμπολα, κήρυξε ο ΠΟΥ

  • [01] Ενθαρρυντικά τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για τον μήνα Ιούλιο

    Κατά 13.275 θέσεις εργασίας υπερτερούν οι προσλήψεις έναντι των απολύσεων τον Ιούλιο, 2014, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας, τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με το ίδιο σύστημα, το οποίο καταγράφει ψηφιακά τις ροές της μισθωτής απασχόλησης σε όλη την Ελλάδα και σε κάθε κλάδο της οικονομίας, σε επίπεδο επταμήνου (Ιανουαρίου ? Ιουλίου), το 2014 δημιουργήθηκαν 189.572 νέες θέσεις μισθωτής εργασίας, που πρόκειται για επίδοση σημαντικά υψηλότερη από αυτή του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος πέρυσι (91.611 θέσεις εργασίας) και, σαφώς, την υψηλότερη επίδοση πρώτου επταμήνου από το 2001 μέχρι σήμερα, όπως ανακοινώθηκε. Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), που καταγράφηκαν την 01/07/2014, τον Ιούνιο ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων ανερχόταν στους 963.492.

    [02] Όνειρο ήταν και πάει η εκεχειρία - Συνεχίζεται ο πόλεμος στη Γάζα

    Στρατιωτικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ απαντούν στην εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας πλήττοντας «θέσεις των τρομοκρατών» στον παλαιστινιακό θύλακα. Προηγήθηκε η εκτόξευση από τα ξημερώματα, και πριν από την λήξη της ισχύος της 72ωρης εκεχειρίας, μεγάλου αριθμού ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του ισραηλινού εδάφους.

    [03] Ο Ομπάμα ενέκρινε «στοχευμένες» αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι ενέκρινε «στοχευμένες» αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές κατά μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στο βόρειο Ιράκ και την παράδοση από αεροσκάφη του στρατού ανθρωπιστικής βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται αποκλεισμένοι στις περιοχές αυτές ώστε να αποφευχθεί μια «πιθανή πράξη γενοκτονίας».

    Μιλώντας μετά από συνεδρίαση που είχε με συμβούλους του της Εθνικής Ασφάλειας, ο Ομπάμα δήλωσε ότι ενέκρινε τη χρήση περιορισμένης ισχύος από αέρος με σκοπό να προστατευτεί το αμερικανικό προσωπικό, στην περίπτωση που το ΙΚ προχωρήσει προς την κουρδική πρωτεύουσα Αρμπίλ, όπου βρίσκονται Αμερικανοί.

    Οι επικείμενες αεροπορικές επιδρομές θα είναι οι πρώτες που θα διεξαχθούν από τα τέλη του 2011, οπότε και τα αμερικανικά στρατεύματα αποχώρησαν από το Ιράκ.

    Ο Ομπάμα τόνισε ότι δεν σκοπεύει να αποστείλει στην περιοχή χερσαίες δυνάμεις και ότι δεν έχει καμία πρόθεση οι ΗΠΑ να εμπλακούν και πάλι σε πόλεμο στο Ιράκ.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέλαβε δράση αφού δεκάδες χιλιάδες μέλη της θρησκευτικής μειονότητας των Γεζίντι εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους και αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε βουνό της περιοχής Σίντζαρ, όπου και βρίσκονται αποκλεισμένοι, μετά από επιθέσεις που πραγματοποίησαν μαχητές του ΙΚ.

    Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Πενταγώνου διέψευσε αναφορές μέσων μαζικής ενημέρωσης ότι οι ΗΠΑ έχουν πλήξει στόχους στο Ιράκ.

    [04] Ηλεκτρικός αυτοκινητόδρομος για φορτηγά στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ!

    Ηλεκτροκίνητα φορτηγά θα διασχίζουν τη δυτική ακτή των ΗΠΑ με στόχο τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα. Όπως ανακοινώθηκε, οι ΗΠΑ «άναψαν» το πράσινο φως για την κατασκευή συστήματος ηλεκτρικού αυτοκινητοδρόμου για δοκιμαστικούς σκοπούς κοντά στα λιμάνια του Λος Άντζελες και του Λονγκ Μπιτς. Το έργο ανέλαβε η εταιρεία Siemens. Ο ηλεκτρικός αυτοκινητόδρομος θα ηλεκτροδοτεί επιλεγμένες λωρίδες κυκλοφορίας, μέσω ενός συστήματος εναέριων γραμμών επαφής. Με τον τρόπο αυτό, τα φορτηγά θα τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια όπως ακριβώς και τα τραμ.

    [05] Κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σε παγκόσμια κλίμακα για τον ιό Έμπολα, κήρυξε ο ΠΟΥ

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα εξαιτίας της επιδημίας του Έμπολα στη Δυτική Αφρική, όπως ανακοίνωσε ο ΠΟΥ. Ο Οργανισμός Υγείας των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος εδρεύει στη Γενεύη, ανακοίνωσε ότι οι πιθανές συνέπειες από την περαιτέρω παγκόσμια εξάπλωση της επιδημίας--που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.000 ανθρώπους σε τέσσερις χώρες της Δυτικής Αφρικής--είναι "ιδιαίτερα σοβαρές" δεδομένης της μεταδοτικότητας του ιού. "Θεωρείται απαραίτητη μία συντονισμένη διεθνής αντίδραση για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του Έμπολα παγκοσμίως", αναφέρει ο ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του ύστερα από διήμερη σύσκεψη της επιτροπής έκτακτης ανάγκης του Οργανισμού για τον Έμπολα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 August 2014 - 8:30:21 UTC