Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Σώζεται» το ελληνικό κρασί από το εμπάργκο της ρωσικής κυβέρνησης. Πιθανότατα θα εξαιρεθούν επίσης το λάδι και οι ελιές
  • [02] Αμετάβλητο στο 0,15% το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ
  • [03] Ανεστάλη η εκεχειρία γύρω από τον τόπο της συντριβής του Μπόινγκ
  • [04] Τριετής άδεια παραμονής χορηγήθηκε από τις ρωσικές Αρχές στον Έντουαρντ Σνόουντεν
  • [05] Η Ευρωπαϊκή Ενωση επιφυλάσσεται του δικαιώματος να λάβει μέτρα σε απάντηση του ρωσικού εμπάργκο

  • [01] «Σώζεται» το ελληνικό κρασί από το εμπάργκο της ρωσικής κυβέρνησης. Πιθανότατα θα εξαιρεθούν επίσης το λάδι και οι ελιές

    Παιδικές τροφές και αλκοολούχα -συμπεριλαμβανομένου του κρασιού- εξαιρούνται από το εμπάργκο στις εισαγωγές προϊόντων, που αποφάσισε η ρωσική κυβέρνηση από χώρες της ΕΕ, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία. Όπως έγινε γνωστό, η απαγόρευση για εξαγόμενα στη Ρωσία ελληνικά προϊόντα, δεν θα αφορά επίσης πιθανότατα το λάδι και τις ελιές.

    Υπενθυμίζεται ότι, ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντμίτρι Μεντβιέντεφ,ανακοίνωσεκατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της κυβέρνησης πως «η Ρωσία επιβάλλει πλήρη απαγόρευση στις εισαγωγές μοσχαρίσιου και χοιρινού κρέατος, οπωροκηπευτικών, κρέατος πτηνών, ψαριών, τυριών, γάλακτος και γαλακτομικών προϊόντων». Το εμπάργκο σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνησης θα έχει ισχύ από σήμερα για έναν χρόνο.

    Εξάλλου, σε κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Παν. Μίχαλο, με εκπροσώπους υπουργείων εξαγωγικών και κλαδικών φορέων, με στόχο να αξιολογηθούν οι νεότερες εξελίξεις σχετικά με τις επιπτώσεις στις ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία. Τόσο οι διαβεβαιώσεις του Ρώσου πρέσβη στην Αθήνα, όσο και οι ιστορικοί δεσμοί Ελλάδας-Ρωσίας, όπως δήλωσε εξερχόμενος της σύσκεψης ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ. Φέσσας, δημιουργούν αισιοδοξία για την τύχη των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, που εξάγονται στη Ρωσία.

    Από τη μεριά του, οαντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε:«Εμείς έχουμε συνεχείς επαφές ώστε να έχουμε τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις, ει δυνατόν, καμία πρακτική επίπτωση».

    Διαβάστε επίσης:Η Ευρωπαϊκή Ενωση επιφυλάσσεται του δικαιώματος να λάβει μέτρα σε απάντηση του ρωσικού εμπάργκο

    [02] Αμετάβλητο στο 0,15% το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ

    Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια αναφοράς, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο, το επιτόκιο για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης του Ευρωσυστήματος παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,15%, όπως και το επιτόκιο διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο 0,40%. Τέλος, σε αρνητικό έδαφος παρέμεινε το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο επίπεδο του -0,10%.

    [03] Ανεστάλη η εκεχειρία γύρω από τον τόπο της συντριβής του Μπόινγκ

    Η κυβέρνηση της Ουκρανίας αποφάσισε να αναστείλει την κατάπαυση του πυρός την οποία είχε κηρύξει στην περιοχή όπου συνετρίβη το Boeing 777 το οποίο εκτελούσε την πτήση MH-17 στο ανατολικό τμήμα της χώρας, μετά την διακοπή των ερευνών της διεθνούς αποστολής ειδικών. Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας η έρευνα για να ανασυρθούν οι σοροί των θυμάτων, στην οποία είχαν αποδυθεί περίπου 70 Ολλανδοί, Αυστραλοί και Μαλαίσιοι ειδικοί. Η Ολλανδία έχασε 196 υπηκόους τους στη συντριβή. Οι έρευνες αυτές είχαν επιτρέψει να βρεθούν ανθρώπινα υπολείμματα και προσωπικά αντικείμενα των 298 επιβατών της καταστροφής του Μπόινγκ που κατερρίφθη την 17η Ιουλίου από πύραυλο.

    Στο μεταξύ ο Γενικός Γραμματέας του NATO Άντερς Φο Ράσμουσεν έφθασε σήμερα στο Κίεβο για να εκφράσει την υποστήριξη του Συμφώνου στις ουκρανικές αρχές εν μέσω των φόβων μιας απευθείας επέμβασης της Ρωσίας.

    Επί του πεδίου, ένα νοσοκομείο στο κέντρο του Ντονέτσκ επλήγη σήμερα από μια οβίδα με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να βρει το θάνατο ένας άνθρωπος και άλλοι δύο να τραυματιστούν, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές στην περιοχή. Εξάλλου ένα ακίνητο όπου κατοικούσαν πολίτες επλήγη από άλλη μια οβίδα, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Σύμφωνα με μια ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου στο Ντονέτσκ, εκρήξεις και πυρά βαρέων όπλων ακούγονταν σε όλη την πόλη. Πυρά βαρέων όπλων στοχοθέτησαν επίσης εγκαταστάσεις των υπηρεσιών ασφαλείας στο κέντρο της ίδιας πόλης, σύμφωνα με την δημαρχία.

    [04] Τριετής άδεια παραμονής χορηγήθηκε από τις ρωσικές Αρχές στον Έντουαρντ Σνόουντεν

    Ο πρώην συνεργάτης της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν έλαβε τριετή άδεια παραμονής από τις Αρχές της Ρωσίας, όπως δήλωσε ο Ρώσος δικηγόρος του στους δημοσιογράφους σήμερα. «Η απόφαση σχετικά με το αίτημα ελήφθη και έτσι από 1ης Αυγούστου 2014 ο Έντουαρντ Σνόουντεν έλαβε τριετή άδεια παραμονής», ανέφερε ο Ανατόλι Κουτσέρενα.

    Ο Σνόουντεν είχε λάβει προσωρινό άσυλο πριν από ένα χρόνο.

    [05] Η Ευρωπαϊκή Ενωση επιφυλάσσεται του δικαιώματος να λάβει μέτρα σε απάντηση του ρωσικού εμπάργκο

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση ανακοίνωσε ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματος να λάβει όλα τα μέτρα κατά της Μόσχας μετά την ανακοίνωση της «σαφώς πολιτικής απόφασης» των ρωσικών αρχών για την απαγόρευση για έναν χρόνο των εισαγωγών των περισσοτέρων προϊόντων διατροφής από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    «Έπειτα από μία πλήρη αποτίμηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των μέτρων τα οποία ελήφθησαν από την Ρωσική Ομοσπονδία, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να λάβουμε τα προσήκοντα μέτρα», δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 August 2014 - 12:30:21 UTC