Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών για το ρωσικό εμπάργκο
  • [02] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λιβερία λόγω του ιού Έμπολα - Δεν εγκρίνεται ακόμα το φάρμακο για τον ιό, δήλωσε ο Μπ. Ομπάμα
  • [03] Ένοχοι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας οι δύο πρώην ηγέτες των Ερυθρών Χμερ
  • [04] Μπ. Ομπάμα: Δεν υπάρχει ακόμα η ανάγκη για αποστολή περαιτέρω στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία
  • [05] Θα επιχειρηθεί, για πρώτη φορά, η χαρτογράφηση της θαλάσσιας βλάστησης στην Ελλάδα

  • [01] Σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών για το ρωσικό εμπάργκο

    Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΔΟΣ), Παναγιώτη Μίχαλο, και τη συμμετοχή εκπροσώπων εξαγωγικών και κλαδικών φορέων, με στόχο να αξιολογηθούν οι νεότερες εξελίξεις σχετικά με τις επιπτώσεις στις ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία, μετά την επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τις αντιδράσεις της τελευταίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΑΑΤ Δ. Μελάς και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Ν. Σταθόπουλος, ενώ έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι από τους εξής φορείς: ΣΕΒ, ΣΒΒΕ, ΠΣΕ, ΣΕΒΕ, ΣΕΚ, ΕΒΕΑ, ΕΒΕΘ, INCOFRUIT HELLAS, ΣΕΘ, ΣΕΒΤ, ΕΔΟΑΟ, ΣΕΟ, ΕΚΕ, ΣΕΓ, ΟΦΑΕ, ΟΑΕΠ.

    [02] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λιβερία λόγω του ιού Έμπολα - Δεν εγκρίνεται ακόμα το φάρμακο για τον ιό, δήλωσε ο Μπ. Ομπάμα

    Η πρόεδρος της Λιβερίας, Έλεν Τζόνσον Σέρλιφ, κήρυξε την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση του ιού Έμπολα, λέγοντας ότι η επιδημία που έχει ξεσπάσει αποτελεί απειλή για την ασφάλεια του κράτους. «Η κυβέρνηση και ο λαός της Λιβερίας απαιτούν τη λήψη έκτακτων μέτρων για την ίδια την επιβίωση του κράτους μας και για την προστασία του λαού μας», δήλωσε σε επίσημη ανακοίνωσή της.

    Εν τω μεταξύ, οπρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι δεν έχει τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να δώσει το πράσινο φως για την έγκριση ενός υποσχόμενου φαρμάκου που προορίζεται για την αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού Έμπολα. Παράλληλα δήλωσε ότι η αρχική αντίδραση θα πρέπει να είναι η θέσπιση μέτρων που θα αφορούν στη δημόσια υγεία ώστε να περιοριστεί η επιδημία.

    [03] Ένοχοι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας οι δύο πρώην ηγέτες των Ερυθρών Χμερ

    Οι δύο επιζώντες πρώην ηγέτες των Ερυθρών Χμερ, ο Νούον Τσέα και ο Κιέου Σαμφάν, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από δικαστήριο της Πνομ Πενχ, που τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, πρόκειται να εφεσιβάλουν τη δικαστική απόφαση, σύμφωνα με τους δικηγόρους τους. Αμφότεροι καταδικάστηκαν σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον ρόλο τους στη διάρκεια της κυριαρχίας των Ερυθρών Χμερ στην Καμπότζη, από το 1975 ως το 1979. Ο 88χρονος Νούον Τσέα ήταν γνωστός ως «Αδερφός υπ' αρ. 2» και δεξί χέρι του μαοϊκού ηγέτη της Καμπότζης Πολ Ποτ, ενώ ο 83χρονος Κιέου Σαμφάν ήταν ο αρχηγός κράτους των Ερυθρών Χμερ.

    Περίπου 1,7 εκατομμύρια άτομα πέθαναν από εκτελέσεις, ασιτία, εξάντληση και έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας των Ερυθρών Χμερ.

    [04] Μπ. Ομπάμα: Δεν υπάρχει ακόμα η ανάγκη για αποστολή περαιτέρω στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε πως κρίνεται ότι δεν είναι ακόμα απαραίτητη η αποστολή πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία για την εξουδετέρωση της απειλής που προβάλουν οι αυτονομιστές στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ωστόσο πρόσθεσε πως μια ενδεχόμενη ρωσική εισβολή θα προκαλούσε μία «διαφορετική κατηγορία ερωτήσεων».

    Τα σχόλια αυτά έκανε ο Ομπάμα λίγο μετά την ανακοίνωση του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου, σύμφωνα με την οποία η Ρωσία έχει αναπτύξει περίπου 20.000 στρατεύματα στα σύνορα της Ουκρανίας και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το πρόσχημα της ανθρωπιστικής αποστολής για να εισβάλει στη χώρα. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραδόθηκε μετά την ολοκλήρωση συνόδου κορυφής μεταξύ ΗΠΑ και Αφρικής, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον, ο Ομπάμα ερωτηθείς εάν οι ΗΠΑ σκοπεύουν να επανεξετάσουν το ενδεχόμενο αποστολής «θανατηφόρου βοήθειας» στην Ουκρανία, απάντησε: «Πρέπει να έχετε κατά νου ότι ο ρωσικός στρατός υπερτερεί σημαντικά του ουκρανικού. Το θέμα εδώ δεν είναι εάν ο ουκρανικός στρατός παραλάβει επιπλέον όπλα». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής η Ουκρανία έχει έρθει αντιμέτωπη με τους αυτονομιστές, ο αριθμός των οποίων δεν συγκρίνεται με τον ουκρανικό στρατό, παρά το γεγονός ότι οι φιλορώσοι στο ανατολικό τμήμα της χώρας έχει προκαλέσει πολλά βίαια επεισόδια. «Αν αρχίσετε να βλέπετε μια ενδεχόμενη εισβολή από τη Ρωσία, κάτι τέτοιο αποτελεί μια τελείως διαφορετική κατηγορία ερωτήσεων. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτό το σημείο», είπε.

    Αργότερα από τις δηλώσεις αυτές του Αμερικανού προέδρου, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι μετά από συνομιλία που είχε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, αμφότεροι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα με τη Ρωσία.

    [05] Θα επιχειρηθεί, για πρώτη φορά, η χαρτογράφηση της θαλάσσιας βλάστησης στην Ελλάδα

    Σε 850.000 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του έργου που αφορά τη χαρτογράφηση -για πρώτη φορά- της θαλάσσιας βλάστησης, με την κοινοτική συμμετοχή να ανέρχεται σε 75% μέσα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας. Στόχος του έργου είναι να εντοπιστούν και να προστατευθούν οι βιότοποι των ελληνικών θαλασσών, όπως προβλέπει ο Κανονισμός 1967/2006 για τα μέτρα διαχείρισης του αλιευτικού πλούτου στη Μεσόγειο.

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, υπέγραψε την απόφαση πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων ένταξης του έργου χαρτογράφησης της θαλάσσιας βλάστησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013 και οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι/φορείς θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής μέσα σε 20 ημέρες από την ημερομηνία δημοσίευσης της στο ΦΕΚ. Η προθεσμία επιλεξιμότητας των δαπανών και ολοκλήρωσης του έργου λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2015. Το έργο περιλαμβάνει εντοπισμό, χαρτογράφηση και αποτύπωση σε ναυτικούς χάρτες των υποθαλάσσιων λιβαδιών «Ποσειδωνίας» στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο, την καταγραφή των κοραλλιογενών σχηματισμών σε τέσσερις ζώνες εκμετάλλευσης κοραλλιών (Νοτιοανατολικό Αιγαίο, Βόρειο Αιγαίο, Κρητικό Πέλαγος, και Ιόνιο) και τον εντοπισμό και χαρτογράφηση των ασβεστοφυκικών βυθών, βυθών με επικρατούσα την παρουσία φανερογάμων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 August 2014 - 6:30:21 UTC