Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επανέρχονται στα περσινά επίπεδα οι αξίες γης σε 4.000 οικισμούς
  • [02] Αλ.Τσίπρας: Ζούμε πρωτόγνωρες αντικοινοβουλευτικές στιγμές
  • [03] Η Μόσχα θέτει περιορισμούς στις εισαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων από χώρες που επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία

  • [01] Επανέρχονται στα περσινά επίπεδα οι αξίες γης σε 4.000 οικισμούς

    Την εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά υλοποιεί το υπουργείο Οικονομικών επαναφέροντας στα περσινά επίπεδα τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ επί των αντικειμενικών αξιών σε 4000 οικισμούς στη χώρα, τα ακίνητα στους οποίους είναι εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού των αξιών.

    Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος ενημέρωσε το Τμήμα ότι η εντολή του πρωθυπουργού είναι να επανέλθει η αποτίμηση αυτών των αξιών στα επίπεδα του 2013.

    [02] Αλ.Τσίπρας: Ζούμε πρωτόγνωρες αντικοινοβουλευτικές στιγμές

    Εφ' όλης της ύλης σκληρή κριτική άσκησε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο.

    Η νομοθετική λειτουργία και οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, οι διατάξεις για τα ΜΜΕ, οι χειρισμοί με τα ταμεία των ενστόλων, ο ΕΝΦΙΑ και προσωπικά ο πρωθυπουργός βρέθηκαν στο επίκεντρο της κριτικής του κ. Τσίπρα, ο οποίος προέβλεψε ότι η κυβέρνηση φτάνει στο τέλος του βίου της.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει καταπατήσει κάθε κοινοβουλευτική δεοντολογία, με το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής και την ψήφιση κρίσιμων διατάξεων και νομοσχεδίων στα θερινά τμήμα, ότι διαπράττει «μεθόδευση που δείχνει όχι μόνο το φόβο απέναντι στο λαό, αλλά και μπροστά σε κάθε δημοκρατική διαδικασία, σε κάθε ίχνος ουσιαστικού διαλόγου».

    «Ζούμε πρωτόγνωρες αντικοινοβουλευτικές στιγμές τα 4 τελευταία χρόνια. Τέτοια προκλητική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά, τέτοια περιφρόνηση της Δημοκρατίας, δεν έχει υπάρξει στα κοινοβουλευτικά χρονικά. Μετά από 40 χρόνια μεταπολιτευτικού κοινοβουλευτικού βίου έχετε οδηγήσει σε πρωτοφανή κατάντια και απαξίωση την κοινοβουλευτική διαδικασία», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «υπάρχει μια διαρκής παραβίαση της δημοκρατικής νομιμότητας, διαρκής παράκαμψη του Κοινοβουλίου και αυταρχισμός, που δεν είναι εξαιρέσεις, αλλά ο κανόνας της Μνημονιακής διακυβέρνησης, η οποία σε 4 χρόνια έχει κάνει όσες επιστρατεύσεις δεν είχαν γίνει από το 1974 έως το 2012».

    [03] Η Μόσχα θέτει περιορισμούς στις εισαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων από χώρες που επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα διάταγμα το οποίο προβλέπει την «απαγόρευση ή τον περιορισμό για έναν χρόνο» των εισαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων που προέρχονται από τις χώρες, οι οποίες επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία, όπως ανέφερε το Κρεμλίνο σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε. «Με σκοπό την προστασία των εθνικών συμφερόντων της Ομοσπονδίας της Ρωσίας (. . .) διατάσσω να απαγορευτούν ή να περιοριστούν για έναν χρόνο οι εισαγωγές στη ρωσική επικράτεια ορισμένων ειδών γεωργικών προϊόντων, πρώτων υλών και διατροφικών προϊόντων» από τις χώρες οι οποίες «αποφάσισαν να θέσουν σε ισχύ οικονομικές κυρώσεις» εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή της ρωσικής προεδρίας. Ο Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να καταρτίσει τον κατάλογο με τα αγαθά η εισαγωγή των οποίων θα απαγορευθεί και τα οποία παράγονται στις χώρες που επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, όπως διευκρίνισε στην ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 August 2014 - 16:30:20 UTC