Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένταση στο Μαρούσι μεταξύ αντιεξουσιαστών και Χρυσαυγιτών
  • [02] «Πολύ χαμηλός» ο κίνδυνος από τον ιό Έμπολα στην Ελλάδα
  • [03] Τηλεφωνική συνομιλία Ομπάμα - Πούτιν για την Ουκρανία
  • [04] Χάος στα σύνορα της Τυνησίας με τη Λιβύη

  • [01] Ένταση στο Μαρούσι μεταξύ αντιεξουσιαστών και Χρυσαυγιτών

    Επεισόδια εκτυλίχθηκαν πριν από λίγη ώρα έξω από την εγκαταλελειμμένη έπαυλη Κουβέλου, στην οδό Διονύσου στο Μαρούσι, που βρίσκεται υπό κατάληψη αντιεξουσιαστών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η ένταση σημειώθηκε μεταξύ αντιεξουσιαστών που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο και μελών της Χρυσής Αυγής που πραγματοποιούσαν πορεία με μοτοσικλέτες, αφού νωρίτερα είχαν παραβρεθεί στο μνημόσυνο για τους Φουντούλη-Καπελώνη στο Νέο Ηράκλειο.

    Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι συμμετέχοντες στη πορεία πέταξαν καδρόνια, πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον της κατάληψης. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από άνδρες των ΜΑΤ.

    [02] «Πολύ χαμηλός» ο κίνδυνος από τον ιό Έμπολα στην Ελλάδα

    Στην εκτίμηση ότι ο κίνδυνος από την επιδημία αιμορραγικού πυρετού Έμπολα για την Ελλάδα είναι πολύ χαμηλός, σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, κατέληξαν σήμερα οι επιστήμονες, μετά από διεπιστημονική συνάντηση στο ΚΕΕΛΠΝΟ γι' αυτό το θέμα, καθώς η η επιδημία του Έμπολα βρίσκεται σε εξέλιξη στη Δυτική Αφρική, από τον Φεβρουάριο του 2014.

    Όπως έγινε γνωστό μετά από τη σύσκεψη, το ΚΕΕΛΠΝΟ παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις από τον Απρίλιο του 2014 και μετά τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις για την επιδημία έχει ενημερώσει, τόσο τους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας για τον χειρισμό ύποπτων περιστατικών αιμορραγικού πυρετού, όσο και τους ταξιδιώτες για τις εξελίξεις και τις απαραίτητες προφυλάξεις. Επίσης, βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με το Εργαστήριο Αναφοράς Αιμορραγικών Πυρετών και Αρμποϊών του ΑΠΘ για την εργαστηριακή ετοιμότητα της χώρας.

    [03] Τηλεφωνική συνομιλία Ομπάμα - Πούτιν για την Ουκρανία

    Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την ανησυχία του στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν σήμερα για την αυξανόμενη υποστήριξη που, όπως είπε, προσφέρει η Μόσχα στους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Οι δύο ηγέτες, ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας, συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας ανάμεσά τους. Αυτή ήταν η πρώτη συνομιλία ανάμεσα στους δύο ηγέτες από την 17η Ιουλίου, όταν καταρρίφθηκε το αεροσκάφος Boeing 777 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί ότι το επιβατικό αεροσκάφος αυτό καταρρίφθηκε από έναν αντιαεροπορικό πύραυλο που εκτόξευσαν οι φιλορώσοι αυτονομιστές. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ κλιμάκωσαν την πίεση στη Ρωσία αυτή την εβδομάδα επιβάλλοντας νέες κυρώσεις. Μια ανακοίνωση του Κρεμλίνου για την ίδια συνομιλία αναφέρει πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον Ομπάμα πως η Μόσχα θεωρεί τις νέες κυρώσεις οι οποίες επεβλήθησαν λόγω της κρίσης στην Ουκρανία είναι αντιπαραγωγικές και ότι η «τρέχουσα κατάσταση» δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα καμιάς από τις δύο χώρες. Η ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνομιλία των δύο ηγετών αναφέρει πως εξακολουθούν να καταγράφονται «σημαντικές διαφορές», αλλά και oi δύο επέμειναν εμφατικά στη σημασία που αποδίδουν στο να κηρυχθεί μια «άμεση και παρατεταμένη κατάπαυση του πυρός» στην ανατολική Ουκρανία.

    [04] Χάος στα σύνορα της Τυνησίας με τη Λιβύη

    Η Τυνησία έκλεισε σήμερα τη βασική μεθοριακή διάβασή της με τη Λιβύη, καθώς χιλιάδες ξένοι και Λίβυοι πρόσφυγες έχουν συρρεύσει στην περιοχή για να περάσουν τα σύνορα, σε αναζήτηση ασφαλούς καταφυγίου, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί χάος, μετέδωσε το κρατικό τυνησιακό πρακτορείο ειδήσεων TAP. Δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής για πόσο διάστημα θα παραμείνουν κλειστά τα σύνορα. Η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως Αιγύπτιοι μετανάστες αλλά και Λίβυοι πολίτες, επιχειρούσαν να περάσουν τα σύνορα. Οι τυνησιακές δυνάμεις ασφαλείας έριξαν δακρυγόνα για να απωθήσουν τους πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους δεν διέθεταν ταξιδιωτικά έγγραφα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Οι Αρχές υποστηρίζουν ότι ένας αξιωματικός της τυνησιακής αστυνομίας τραυματίστηκε στο πόδι από αδέσποτη σφαίρα που ερρίφθη από την πλευρά της Λιβύης καθώς και οι Λίβυοι συνοριοφύλακες προσπαθούσαν να απομακρύνουν το πλήθος. Η Τυνησία φοβάται ότι λόγω της κρίσης στη γειτονική Λιβύη θα κατακλυστεί από πρόσφυγες, όπως είχε γίνει και το 2011, κατά τη διάρκεια της επανάστασης που οδήγησε στην ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι. "Η οικονομική κατάσταση της χώρας μας είναι επισφαλής και δεν μπορεί να αντέξει την άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων", επισήμανε στις αρχές της εβδομάδας ο Τυνήσιος υπουργός Εξωτερικών Μόνγκι Χάμντι.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 August 2014 - 18:30:21 UTC