Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις 5 Αυγούστου η ονομαστική ψηφοφορία επί των ρυθμίσεων του δασικού νομοσχεδίου
  • [02] Αντιπαράθεση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για τα επικουρικά ταμεία
  • [03] Την εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις του τομέα υγείας ζήτησε ο Κ. Μίχαλος από τον Μ. Βορίδη
  • [04] Τη Δευτέρα o Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα
  • [05] Χαρ. Αθανασίου: Πιο αποτελεσματικός ο έλεγχος του πόθεν έσχες
  • [06] Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στην Κορινθία
  • [07] Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων ύψους 625 εκατ. ευρώ, την Τρίτη 5 Αυγούστου
  • [08] Γκ. Χαρδούβελης: Τα μέτρα που προωθούνται θα έχουν περισσότερο διαρθρωτικό χαρακτήρα
  • [09] Τερματισμός της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας

  • [01] Στις 5 Αυγούστου η ονομαστική ψηφοφορία επί των ρυθμίσεων του δασικού νομοσχεδίου

    Πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία, η οποία ορίστηκε να διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη 5 Αυγούστου, στις 19:00, επί του άρθρου 36 του δασικού νομοσχεδίου και της τροπολογίας που αφορά παρεμβάσεις σε δασικές εκτάσεις, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.Ειδικότερα, το άρθρο 36 αφορά τις τουριστικές εγκαταστάσεις, λατομεία και μεταλλεία που «εξαιρούνται από την απαγόρευση υπαγωγής στις περιπτώσεις αυθαιρέτων κτιρίων από τη διαδικασία αδειοδότησης δόμησης κτιριακών εγκαταστάσεων» καθώς και ρυθμίσεις για τους υποψήφιους Ενεργειακούς Επιθεωρητές Δόμησης και τη συγκρότηση του Εποπτικού Συμβουλίου.

    [02] Αντιπαράθεση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για τα επικουρικά ταμεία

    Αντιπαράθεση πυροδότησε, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου ότι η κυβέρνηση εκ προμελέτης οδηγεί τα ταμεία σε κατάρρευση. «Τρομοκρατείτε τον κόσμο και τους συνταξιούχους. Το κράτος εγγυάται για τα ταμεία και τις συντάξεις. Η Αργεντινή δεν τα εγγυάται», απάντησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος.

    Η αρχή της αντιπαράθεσης έγινε όταν ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας και οι βουλευτές έχουν δεσμευτεί για εξεταστική για τα αποθεματικά των ταμείων» και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει διάταξη του πολυνομοσχεδίου που μιλάει για «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος».

    [03] Την εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις του τομέα υγείας ζήτησε ο Κ. Μίχαλος από τον Μ. Βορίδη

    Την εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου προς όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα στο υπουργείο Υγείας.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΒΕΑ, ο κ. Μίχαλος ανέφερε στον υπουργό ότι το ζήτημα της τακτοποίησης των εκκρεμών οφειλών του Δημοσίου (ΕΟΠΥΥ και νοσοκομεία ΕΣΥ) ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ σε μια εποχή που οι ελληνικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα ρευστότητας. O κ. Μίχαλος έθεσε και το ζήτημα του γενικότερου συμψηφισμού των χρεών μεταξύ Δημοσίου και επιχειρήσεων, καθώς και το ζήτημα της στήριξης της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, που έχει επωμιστεί ένα μεγάλο μέρος της προσπάθειας, στο πλαίσιο της μείωσης των δαπανών για τη δημόσια υγεία.

    Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου που είχαν συσσωρευτεί προ του 2012, ενώ οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων το τελευταίο διάστημα προς τις φαρμακευτικές εταιρείες έχουν ομαλοποιηθεί. Σε ό,τι αφορά τη στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, ο υπουργός επισήμανε ότι αποτελεί βασική του προτεραιότητα και διαβεβαίωσε τον κ. Μίχαλο ότι θα υπάρξει άμεση συνεργασία μεταξύ επιμελητηρίων και υπουργείου για τη στήριξη και την αναβάθμιση του κλάδου.

    [04] Τη Δευτέρα o Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα

    Με ένα ιδιαίτερα θερμό μήνυμα προς την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, προαναγγέλλει την επίσκεψή του στην Αθήνα ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Στο σχετικό δελτίο Τύπου της Κομισιόν υπογραμμίζεται πως ο κ. Γιούνκερ επέλεξε την Ελλάδα για να πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψη με το νέο αξίωμά του σε κράτος- μέλος της ΕΕ. Αποκαλώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό «φίλο και συνάδελφο» ο κ. Γιούνκερ ανακοινώνει πως από την Αθήνα θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της Προεδρίας του, για την απασχόληση, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, ενώ στέλνει μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και αναγνώρισης των προσπαθειών που καταβάλλουν ο ελληνικός λαός και η ελληνική κυβέρνηση.

    Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον κ. Γιούνκερ τη Δευτέρα, 4 Αυγούστου, στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου. Αμέσως μετά οι δύο ηγέτες θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του προέδρου της Κομισιόν, στο οποίο θα παρακαθίσει και ο νέος επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    [05] Χαρ. Αθανασίου: Πιο αποτελεσματικός ο έλεγχος του πόθεν έσχες

    Όχι μόνο δεν θα χαλαρώσει ο έλεγχος του πόθεν έσχες αλλά θα είναι και περισσότερο αποτελεσματικός, δήλωσε αναφερόμενος στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

    Ο κ. Αθανασίου χαρακτήρισε αναγκαίες τις τροποποιήσεις για την εμπέδωση κλίματος διαφάνειας και επισήμανε ότι είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας από επιτροπή στην οποία συμμετείχαν αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, καθηγητές πανεπιστημίου, εκπρόσωποι της Αρχής κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, του υπουργείου Οικονομικών και των υπηρεσιών του Εθνικού Συντονιστή κατά της διαφθοράς.

    [06] Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στην Κορινθία

    Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στην Κορινθία, ενώ ισχυρές δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν το μέτωπο της πυρκαγιάς. Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν 21 πυροσβεστικά οχήματα και πέντε αεροσκάφη τα οποία κάνουν εναέριες ρίψεις.

    Η περιοχή που καίγεται είναι έκταση με πουρνάρια και βρίσκεται μεταξύ των χωριών Στεφάνι και Κλένιας. Η φωτιά ξεκίνησε στις 12:30 και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

    [07] Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων ύψους 625 εκατ. ευρώ, την Τρίτη 5 Αυγούστου

    Τη διεξαγωγή δημοπρασίας εξάμηνων εντόκων γραμματίων (λήξεως 6 Φεβρουαρίου 2015) του Ελληνικού Δημοσίου, ύψους 625 εκατ. ευρώ εξήγγειλε για την Τρίτη 5 Αυγούστου, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, (ΟΔΔΗΧ).

    Παράλληλα με τη δημοπρασία, το Υπουργείο Οικονομικών παρέχει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες αποταμιευτές) να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους με αφορολόγητη απόδοση.

    [08] Γκ. Χαρδούβελης: Τα μέτρα που προωθούνται θα έχουν περισσότερο διαρθρωτικό χαρακτήρα

    «Όσο βαίνουμε προς το τέλος του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, τα μέτρα που προωθούνται θα έχουν περισσότερο διαρθρωτικό χαρακτήρα. Δηλαδή το πολύ "ξύλο", το δημοσιονομικό, το έχουμε "φάει". Ο δρόμος όμως αυτός δεν έχει τελειώσει, είμαστε σε δύσκολες στιγμές και πρέπει να τα δούμε όλα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στους βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και συζητούν το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

    Ο κ. Χαρδούβελης, ο οποίος για πρώτη φορά μιλά στη Βουλή προκειμένου να εισηγηθεί νομοσχέδιο που υπογράφει, έσπευσε να υπενθυμίσει ότι όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανεξάρτητα αν προσέφυγαν στον μηχανισμό στήριξης, αναγνωρίζουν εμπράκτως ότι ο δρόμος των τολμηρών αλλαγών με προοδευτικό πρόσημο και οι μεταρρυθμίσεις για να είναι βιώσιμη η ευρωπαϊκή οικονομία, είναι μονόδρομος.

    Εξάλλου,ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου,αναφερόμενος στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, δήλωσε ότι όχι μόνο δεν θα χαλαρώσει ο έλεγχος του πόθεν έσχες αλλά θα είναι και περισσότερο αποτελεσματικός.

    Διαβάστε επίσης:Αντιπαράθεση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για τα επικουρικά ταμεία

    [09] Τερματισμός της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας

    Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα τον τερματισμό της τριήμερης εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας μετά την πιθανή απαγωγή ενός στρατιώτη στον παλαιστινιακό θύλακα και πρόσθεσε ότι διεξάγονται ήδη επιχειρήσεις στο πεδίο.Όταν ρωτήθηκε αν τερματίστηκε η εκεχειρία, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Πίτερ Λέρνερ απάντησε: «Ναι. Συνεχίζουμε τις επιχειρήσεις μας στο πεδίο».

    Οι δηλώσεις αυτές του Λέρνερ γίνονται μετά τις πληροφορίες ότι 40 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη διάρκεια της εκεχειρίας, που τέθηκε σε ισχύ σήμερα στις 08:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ενώ το Ισραήλ κατηγόρησε τους μαχητές από τη Γάζα ότι την παραβίασαν ρίχνοντας ρουκέτες και όλμους εναντίον του Ισραήλ.

    Από την πλευρά του, ο ΟΗΕ κάλεσε τις παλαιστινιακές οργανώσεις να επαναβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους στην 72ωρη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία τέθηκε σε ισχύ σήμερα στις 08:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Ο ειδικός συντονιστής του ΟΗΕ Ρόμπερτ Σέρι δήλωσε ότι ένα συμβάν στην περιοχή της Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας, στο οποίο φέρονται να σκοτώθηκαν δύο ισραηλινοί στρατιώτες και αρκετοί Παλαιστίνιοι, αν επιβεβαιωθεί, θα αποτελεί μια σοβαρή παραβίαση της εκεχειρίας από τις παλαιστινιακές ένοπλες οργανώσεις.

    Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε ότι ένας ισραηλινός στρατιώτης αιχμαλωτίστηκε, όμως πρόσθεσε ότι αυτό συνέβη προτού τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας στις 08:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή. «Δεν υπάρχει δικαιολογία για την παραβίαση της εκεχειρίας από το Ισραήλ, καθώς ο αξιωματικός αιχμαλωτίστηκε και οι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν πριν τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία», δήλωσε ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, ο δεύτερος τη τάξει της Χαμάς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 August 2014 - 12:30:22 UTC