Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άρση του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ
  • [02] Μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και κατάργηση των ανώνυμων κουπονιών, στο νομοσχέδιο για τον έλεγχο των οικονομικών πολιτικών
  • [03] Δ. Αβραμόπουλος: Οι αποφάσεις για τα μετοχικά ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων στηρίζονται στη δεδομένη αρχή της βιωσιμότητάς τους
  • [04] Πάνω από 1.300 τα κρούσματα Έμπολα, 729 θάνατοι στη δυτική Αφρική
  • [05] Δέκα Παλαιστίνιοι νεκροί σήμερα, στους 1.374 ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ισραηλινής επιχείρησης

  • [01] Άρση του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ

    Έπειτα από την πάροδο σχεδόν 18 μηνών, ήρθη το καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στις «Σταθερές Συγκοινωνίες» (μετρό, τραμ και ηλεκτρικό) που είχε επιβληθεί στις 24 Ιανουαρίου 2013.

    Όπως αναφέρει το υπουργείο Μεταφορών, με απόφαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, η οποία δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» και μετά από εισήγηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αίρεται το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ (Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ).«Aυτή η κίνηση αποτελεί θετικό στοιχείο», σύμφωνα με εργαζομένους.

    [02] Μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και κατάργηση των ανώνυμων κουπονιών, στο νομοσχέδιο για τον έλεγχο των οικονομικών πολιτικών κομμάτων

    Αναρτήθηκε το μεσημέρι στο ηλεκτρονικό σύστημα εσωτερικής διανομής της Βουλής το σχέδιο νόμου «Έλεγχος των Οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των αιρετών αντιπροσώπων Βουλής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Το νομοσχέδιο υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπο Αθανασίου και περιλαμβάνει μείωση της κρατικής χρηματοδότησης με δεδομένο το γεγονός ότι «στην Ελλάδα η υψηλή κρατική χρηματοδότηση είχε ως αποτέλεσμα να οδηγήσει σε εξάρτηση των περισσοτέρων κομμάτων από το δημόσιο», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση. Με τις προωθούμενες διατάξεις καταργούνται και τα ανώνυμα κουπόνια που διατίθενται από τα κόμματα.

    Ειδικότερα, ως προς την κρατική χρηματοδότηση, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι η τακτική κρατική χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων μειώνεται από 1,02 τοις χιλίοις των τακτικών εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού του αντίστοιχου οικονομικού έτους σε 0,5 τοις χιλίοις των πραγματοποιηθέντων καθαρών εσόδων του ετήσιου κρατικού απολογισμού του προηγούμενου οικονομικού έτους για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής. Επιπλέον, το ποσοστό υπολογίζεται στο εξής επί τη βάσει υπαρκτών και όχι πιθανολογούμενων οικονομικών μεγεθών.

    [03] Δ. Αβραμόπουλος: Οι αποφάσεις για τα μετοχικά ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων στηρίζονται στη δεδομένη αρχή της βιωσιμότητάς τους

    Οι αποφάσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργείου Εργασίας για τα μετοχικά ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων στηρίζονται στη δεδομένη αρχή της βιωσιμότητάς τους, την αυτονομία διαχείρισής τους και την παραμονή τους υπό την εποπτεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Ειδικότερα, για τη βιωσιμότητα των μετοχικών ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε στη δήλωσή του ότι «έχει προβλεφθεί ρήτρα αξιομάχου, κατά τρόπον ώστε οι όποιες προσαρμογές να γίνουν σταδιακά και σε βάθος χρόνου, για να ανταποκρίνονται στην αυτονόητη αρχή της συνέχειας και της αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών».

    [04] Πάνω από 1.300 τα κρούσματα Έμπολα, 729 θάνατοι στη δυτική Αφρική

    Ο απολογισμός της επιδημίας αιμορραγικού πυρετού που οφείλεται στον ιό Έμπολα σε κράτη της δυτικής Αφρικής δεν σταματά να επιδεινώνεται, με πάνω από 1.300 κρούσματα και 729 θανάτους ως την 27η Ιουλίου, και συμπεριλαμβάνει 57 νεκρούς από την 23η ως την 27η Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

    Από την 23η ως την 27η Ιουλίου, «συνολικά 122 νέα κρούσματα (επιβεβαιωμένα, πιθανά και ύποπτα) καθώς και 57 θάνατοι σημειώθηκαν στη Γουινέα, στη Λιβερία, στη Νιγηρία και στη Σιέρα Λεόνε», διευκρίνισε ο οργανισμός σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα. Ακόμη, ο ΠΟΥ ανέφερε πως οι αρχές της Νιγηρίας έχουν μέχρι στιγμής εντοπίσει 59 πρόσωπα τα οποία ήλθαν σε επαφή με έναν υπήκοο των ΗΠΑ ο οποίος απεβίωσε στο Λάγκος την περασμένη εβδομάδα όπου έφθασε από το Λιβερία μέσω του Τόγκο και της Γκάνας.

    Στο μεταξύ η Κένυα και η Αιθιοπία, όπου βρίσκονται δύο από τα σημαντικότερα αεροδρόμια της Αφρικής, ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντείνουν τα μέτρα που λαμβάνουν για να αποφευχθεί η εξάπλωση του Έμπολα στο έδαφός τους. Ειδικότερα, το Εθνικό Κέντρο Αντιμετώπισης Καταστροφών της Κένυας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η «υπηρεσία υγείας των λιμένων (η οποία είναι επίσης αρμόδια για τους αερολιμένες) έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού και (ότι) τα μέτρα παρακολούθησης έχουν αυξηθεί στα σημεία ελέγχου στα σύνορα ώστε να περιοριστεί κάθε ενδεχόμενη απειλή (εξάπλωσης) της ασθένειας» στην κενυατική επικράτεια.

    [05] Δέκα Παλαιστίνιοι νεκροί σήμερα, στους 1.374 ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ισραηλινής επιχείρησης

    Τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας στοίχισαν τη ζωή σε άλλους 10 Παλαιστίνιους μέχρι στιγμής σήμερα, αυξάνοντας στους 1.374 τον αριθμό των νεκρών στον θύλακα σε 24 ημέρες εχθροπραξιών, σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας εκεί.

    Αεροπορικές επιδρομές είχαν αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να σκοτωθούν στην Ντέιρ αλ Μπάλαχ, στο κεντρικό τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα που ελέγχουν οι ισλαμιστές της Χαμάς, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας Άσραφ αλ Κούντρα. Δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους μία γυναίκα, σκοτώθηκαν σε επιδρομές στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ενώ έξι Παλαιστίνιοι, περιλαμβανομένης ακόμη μιας γυναίκας, σκοτώθηκαν σε πλήγματα στη Χαν Γιούνες, στο νότιο τμήμα του θύλακα, διευκρίνισε ο ίδιος. Τρεις Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους ένας δημοσιογράφος, υπέκυψαν εξάλλου στα τραύματα που είχαν υποστεί τις προηγούμενες ημέρες, πρόσθεσε ο Κούντρα. Εξάλλου 15 Παλαιστίνιοι οι οποίοι είχαν προσφύγει σε ένα σχολείο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας τραυματίστηκαν σε επίθεση της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας σε ένα τέμενος που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

    Τα πλήγματα αυτά σημειώθηκαν την επομένη μιας από τις πιο αιματηρές ημέρες της σύγκρουσης που ξέσπασε την 8η Ιουλίου, με τουλάχιστον 119 νεκρούς σε μια σειρά πληγμάτων και βομβαρδισμών στον μικροσκοπικό θύλακα ανάμεσα στο Ισραήλ και στην Αίγυπτο, ο οποίος τελεί υπό ισραηλινό αποκλεισμό από το 2006.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 July 2014 - 14:30:23 UTC