Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ηλεκτρονικές συσκευές για την καταγραφή όσων δεν πληρώνουν διόδια
  • [02] Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των ΕΑΣ και της αμερικανικής ΑΤΚ
  • [03] Αναπληρωτής διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ ο Πολ Τόμσεν
  • [04] Ι. Βρούτσης: Διατηρούν την αυτονομία τους τα ταμεία των ενστόλων
  • [05] Συνεδριάζει αύριο η Διυπουργική Επιτροπή για τη Βιομηχανική Πολιτική
  • [06] Η Μόσχα σχεδιάζει την επιβολή δασμών στην Ουκρανία

  • [01] Ηλεκτρονικές συσκευές για την καταγραφή όσων δεν πληρώνουν διόδια

    Δόθηκε το «πράσινο φως» για την εγκατάσταση και λειτουργία ειδικών ηλεκτρονικών τεχνικών συσκευών, στους μετωπικούς σταθμούς διοδίων Νεστάνης, Σπαθοβουνίου, Μάναρη και Βελιγοστής, επί του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, για τη βεβαίωση παραβάσεων μη καταβολής τέλους διοδίων, με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Πελοποννήσου.

    Με την ίδια απόφαση καλείται η παραχωρησιούχος εταιρεία λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου, ή η ανάδοχος του έργου, να υλοποιήσει την προβλεπόμενη σήμανση με την ολοκλήρωση της οποίας, αρχίζει να τίθεται σε ισχύ η απόφαση και να τιμωρούνται οι παραβάτες που δεν θα καταβάλουν το αντίτιμο των διοδίων.

    [02] Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των ΕΑΣ και της αμερικανικής ΑΤΚ

    Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και της αμερικανικής εταιρείας ATK υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΑΣ, Σωτήρης Χριστογιάννης και ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας, Νταν Όλσον, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία προβλέπει: - Τη συμπαραγωγή 94.669 πυρομαχικών μάχης και 14.448 πυρομαχικών ασκήσεων για τα ελληνικά επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι ύψους 12,7 εκατομμυρίων ευρώ. -Την υλοποίηση της συμφωνίας της ATK με την αμερικανική κυβέρνηση για την παραγωγή των βλημάτων 40L60 των 40 χιλιοστών για τις ανάγκες της αμερικανικής αεροπορίας. Το πρόγραμμα διάρκειας 5 ετών βρίσκεται σε εξέλιξη και θα αποφέρει στα ΕΑΣ 13 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

    [03] Αναπληρωτής διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ ο Πολ Τόμσεν

    Αποχωρεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος, Ρέζα Μογκαντάμ (Reza Moghadam).

    Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Ταμείου, ο κ. Μογκαντάμ, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, έχει κοινοποιήσει στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το Ταμείο και να αναλάβει τη θέση του αντιπρόεδρου στην Global Capital Markets της Morgan Stanley, ξεκινώντας το φθινόπωρο του 2014.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για μια «μεταβατική περίοδο» θα είναι αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος ο Πολ Τόμσεν και η διαδικασία για αναζήτηση διαδόχου του κ. Μογκαντάμ «θα αρχίσει αμέσως».

    [04] Ι. Βρούτσης: Διατηρούν την αυτονομία τους τα ταμεία των ενστόλων

    «Διατηρούν στο ακέραιο την αυτονομία διαχείρισης της υφιστάμενης και μελλοντικής περιουσίας τους» τα ταμεία του ένστολου προσωπικού των ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, μετά την ένταξή τους στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), διαβεβαιώνει με δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

    Ο υπουργός Εργασίας προσθέτει επίσης ότι, «δεν θα θιγούν οι παροχές, ενώ κατά την εφαρμογή του συντελεστή βιωσιμότητας, που διασφαλίζει την βιωσιμότητα των ταμείων, θα υπάρξει "ρήτρα αξιομάχου" δηλαδή ειδική πρόνοια που θα λαμβάνει υπόψη τη διασφάλιση του αξιομάχου των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ώστε οι όποιες προσαρμογές να γίνουν σταδιακά και σε βάθος χρόνου».

    [05] Συνεδριάζει αύριο η Διυπουργική Επιτροπή για τη Βιομηχανική Πολιτική

    Οι πολιτικές για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των βιομηχανιών, η ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και η σύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την παραγωγή είναι τα θέματα που θα συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για τη Βιομηχανική Πολιτική.

    Υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκου Δένδια θα συνεδριάσει αύριο η Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, Περιβάλλοντος-Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

    Στην αυριανή συνεδρίαση έχουν προσκληθεί, λόγω αρμοδιοτήτων επί των θεμάτων που θα συζητηθούν, και οι υπουργοί Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Περιβάλλοντος - Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστος Βασιλάκος.

    [06] Η Μόσχα σχεδιάζει την επιβολή δασμών στην Ουκρανία

    To υπουργείο Οικονομίας της Ρωσίας έχει ετοιμάσει έναν κανονισμό ο οποίος προβλέπει την επιβολή εισαγωγικών δασμών στα ουκρανικά αγαθά, κατά τα φαινόμενα αντιδρώντας στην εμπορική συμφωνία που σύναψε το Κίεβο με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τον περασμένο μήνα η Ρωσία είχε αναφέρει ότι ήταν πιθανόν να λάβει μέτρα αφότου το Κίεβο υπέγραψε τη συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ. Σύμφωνα με το κείμενο του προσχεδίου του κανονισμού, τον οποίο αναρτήθηκε σε έναν κυβερνητικό ιστότοπο, σε μια ευρεία κλίμακα ουκρανικών προϊόντων -από μπίρες μέχρι έπιπλα και αυτοκίνητα- θα επιβληθούν δασμοί τους οποίους τα τελωνεία της Ρωσίας εφαρμόζουν για τα «μάλλον ευνοούμενα κράτη», τερματίζοντας ένα εξαιρετικά ευνοϊκό καθεστώς δασμών. Η Μόσχα φοβάται ότι η Ουκρανία ίσως επανεξάγει ευρωπαϊκά προϊόντα στη Ρωσία, παρακάμπτοντας τους δασμούς που η Ρωσία επιβάλλει για να προστατεύσει τη δική της παραγωγή. Στο μεταξύ, η συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας στην Ουκρανία επιταχύνεται, καθώς οι εχθροπραξίες μεταξύ του στρατού και των φιλορώσων αυτονομιστών στα ανατολικά προκαλούν βαριές απώλειες στη βιομηχανία και σε άλλους τομείς της παραγωγής τους τελευταίους 3 μήνες. Η εθνική στατιστική υπηρεσία της Ουκρανίας ανέφερε σήμερα ότι η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 4,7% το δεύτερο τρίμηνο σε ετήσια βάση και κατά 2,3% σε τριμηνιαία από τον Απρίλιο, όταν ξεκίνησε η εξέγερση των αυτονομιστών, τον Ιούνιο.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 July 2014 - 18:30:21 UTC