Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η επίλυση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, στο επίκεντρο της συνάντησης του Ευ. Βενιζέλου με τον Μ. Νίμιτς
  • [02] Ποινές φυλάκισης στους δύο κατηγορούμενους για την υπόθεση της επίθεσης εναντίον μεταναστών στη Νέα Μανωλάδα
  • [03] Επανιδρύονται το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως και το Τμήμα Ασφάλειας Ακροπόλεως
  • [04] Ξεκίνησαν οι συναλλαγές με τα ελληνικά CDS
  • [05] Η ΕΕ είναι κατάλληλα εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει τυχόν κρούσματα του ιού Έμπολα

  • [01] Η επίλυση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, στο επίκεντρο της συνάντησης του Ευ. Βενιζέλου με τον Μ. Νίμιτς

    Την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης για την επίλυση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ επανέλαβε στον προσωπικό απεσταλμένο του γγ των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη σημερινή συνάντησή τους.

    Όπως δήλωσε ο κ. Νίμιτς, ο κ. Βενιζέλος του ζήτησε να συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίλυση του θέματος της ονομασίας και υπογράμμισε τόσο τις ελληνικές θέσεις επί του ζητήματος, όσο και την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης για την επίλυσή του. Μιλώντας με δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για μία χρήσιμη και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κ. Νίμιτς, με τον οποίο, όπως σημείωσε, έχουν μία μακρά και πολυετή σχέση.

    [02] Ποινές φυλάκισης στους δύο κατηγορούμενους για την υπόθεση της επίθεσης εναντίον μεταναστών στη Νέα Μανωλάδα

    Ποινές φυλάκισης 14 χρόνων και 7 χρόνων αντίστοιχα επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας στους δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι για την αιματηρή επίθεση εναντίον αλλοδαπών εργατών γης στη Νέα Μανωλάδα, τον Απρίλιο του 2013.Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι ποινές των δύο κατηγορουμένων έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

    Στο μεταξύ, η απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι ο επιχειρηματίας και ένας ακόμη κατηγορούμενος, προκάλεσε τις αντιδράσεις του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Μωυσή Καραμπεΐδη, αλλά και μεταναστών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας.Οι μετανάστες έκαναν καθιστική διαμαρτυρία στο οδόστρωμα της οδού Γούναρη, μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης και φώναζαν συνθήματα, χωρίς, όμως, να δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο.

    Διαβάστε επίσης:Αθώοι οι δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους για την υπόθεση της επίθεσης εναντίον μεταναστών στη Νέα Μανωλάδα

    [03] Επανιδρύονται το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως και το Τμήμα Ασφάλειας Ακροπόλεως

    Επανιδρύονται το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως και το Τμήμα Ασφάλειας Ακροπόλεως, με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια. Μετά την υπογραφή της απόφασης από τον υπουργό, αναμένεται η έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, με τις διατάξεις του οποίου επανιδρύονται οι δύο υπηρεσίες. Το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως θα υπάγεται διοικητικά στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών και το Τμήμα Ασφάλειας Ακροπόλεως θα υπάγεται διοικητικά στην Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

    «Με την ασφάλεια του πολίτη δεν πειραματιζόμαστε. Η επαναλειτουργία των Υπηρεσιών αυτών είναι σημαντική για την αναβάθμιση της αστυνόμευσης της περιοχής της Ακροπόλεως και του ιστορικού κέντρου των Αθηνών. Την ίδια στιγμή αξιοποιούμε ουσιαστικά και τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς που ασκούσαν υπηρεσίες δημοτικής αστυνόμευσης σε αυτή την περιοχή» σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

    [04] Ξεκίνησαν οι συναλλαγές με τα ελληνικά CDS

    Ξεκίνησαν οι πρώτες συναλλαγές επί των ασφαλίστρων κινδύνου χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας (cds). Οι επενδυτές έδιναν εδώ και αρκετό καιρό τιμές και αποδόσεις στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Ωστόσο τούτο δεν συνεπάγεται ότι γίνονταν και αγοραπωλησίες των σύνθετων αυτών χρηματοοικονομικών προϊόντων. Σύμφωνα με τον Οργανισμό που πραγματοποιεί την εκκαθάριση των συναλλαγών αυτών, Depository Trust & Clearing Corp, οι πρώτες 74 συναλλαγές μετά το 2012, καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

    Η επανεμφάνιση των ελληνικών cds, αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την ομαλοποίηση της αγοράς σύμφωνα με δήλωση του Αθαν. Βαμβακίδη στελέχους της Bank of America στο Βloomberg. O ίδιος επισημαίνει ότι το εργαλείο των cds με το οποίο οι επενδυτές αντισταθμίζουν τον κίνδυνο των επενδύσεων σε κρατικά ομόλογα, θα διευκολύνει την προσέλκυση κεφαλαίων στην ελληνική αγορά ομολόγων. Σημειώνεται ότι η απόδοση του cds πενταετούς διάρκειας κυμαίνεται στις 449 μονάδες βάσης δηλαδή 4,49%.

    [05] Η ΕΕ είναι κατάλληλα εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει τυχόν κρούσματα του ιού Έμπολα

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κατάλληλα εξοπλισμένη για να εντοπίσει και να προσφέρει νοσηλεία στους ασθενείς που ενδέχεται να προσβληθούν από τον ιό Έμπολα, όμως οι πιθανότητες η επιδημία αυτή που έχει εξαπλωθεί στη δυτική Αφρική να φτάσει στα κράτη μέλη είναι «μηδαμινή», διαβεβαίωσε σήμερα μια ευρωπαϊκή πηγή.

    «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα ένα κρούσμα να φτάσει στην Ευρώπη, όμως η ΕΕ διαθέτει τα μέσα για να εντοπίσει και να περιορίσει άμεσα την επιδημία», επεσήμανε αυτή η πηγή από τις Βρυξέλλες. «Ένα ύποπτο κρούσμα εντοπίστηκε στη Βαλένθια της Ισπανίας. Τελικά ήταν αρνητικό (στον ιό Έμπολα), όμως το σύστημα λειτούργησε. Ο ασθενής τέθηκε σε απομόνωση και το εργαστήριο έδωσε άμεσα τα αποτελέσματα», εξήγησε η πηγή.

    Η ΕΕ διαθέτει ένα σύστημα συναγερμού και όλες οι χώρες μέλη διαθέτουν εξειδικευμένες νοσοκομειακές υποδομές για να προσφέρουν θεραπεία τους ασθενείς αυτούς. «Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει πόσο καιρό θα διαρκέσει η επιδημία αυτή», σημείωσε ένας ειδικός.

    Διαβάστε επίσης:Απειλή για τη Βρετανία ο ιός Έμπολα, προειδοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας,Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προειδοποιούν ότι η επιδημία του ιού Έμπολα εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 July 2014 - 14:30:21 UTC