Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Δ. Κουτσούμπα με τον Πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη
  • [02] Συνάντηση Π. Καμμένου με τον Πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη
  • [03] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη
  • [04] Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία, με θύματα αμάχους
  • [05] Θερμό χειροκρότημα για τον Οθέλλο, χθες το βράδυ στο Ηρώδειο

  • [01] Συνάντηση Δ. Κουτσούμπα με τον Πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη

    «Όσο συνεχίζεται η τούρκικη αδιαλλαξία και επιθετικότητα, τόσο θα γίνεται και πιο φανερό σε όλους ότι ούτε η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και το περίφημο "κοινοτικό κεκτημένο" βοήθησαν και προώθησαν την επίλυση του Κυπριακού, ούτε σήμερα οι υδρογονάνθρακες μπορούν να αποτελέσουν εργαλείο για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, ενώ από την άλλη μεριά η όλο και περισσότερο και μεγαλύτερη συμπόρευση με το ΝΑΤΟ, τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων στην περιοχή δημιουργεί νέες επικίνδυνες καταστάσεις» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. «Αυτή είναι η αντίληψη του ΚΚΕ και βεβαίως θέλουμε να τονίσουμε ότι το Κυπριακό ήταν και εξακολουθεί να παραμένει διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής και ως τέτοιο δεν πρέπει να αμφισβητείται από κανέναν, ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται.

    [02] Συνάντηση Π. Καμμένου με τον Πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη

    Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και σε δηλώσεις του είπε ότι αντάλλαξαν απόψεις, ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και πρόσθεσε ότι «η τρίτη φάση φαίνεται να καθυστερεί εξαιτίας της στάσης της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων». Ο κ. Καμμένος έθεσε τρία θέματα στον κ. Αναστασιάδη «με τα οποία συμφωνήσαμε» όπως είπε και αφορούν την απόδοση στη Βουλή της Κύπρου των αρχείων του Φακέλου της Κύπρου, που βρίσκονται στη Βουλή των Ελλήνων, την υπογραφή συμφωνίας για τις ΑΟΖ και τη στάση που πρέπει να κρατήσουν Ελλάδα και Κύπρος σε σχέση με τα μέτρα που θέλει να πάρει κατά της Ρωσίας, η ΕΕ. Τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί αυτήν τη στιγμή να αρνείται να δώσει τα αρχεία, όταν ο ελληνισμός ενημερώνεται πλέον από τα αρχεία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Φόρεϊν Όφις, τα οποία έχουν ανοίξει μετά από τόσα χρόνια». Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι ο κ. Αναστασιάδης συμφώνησε να δοθούν αυτά τα αρχεία του Φακέλου της Κύπρου, σύμφωνα εξάλλου και με το πόρισμα της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων.

    [03] Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη

    Τη θέση ότι Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να αποτελούν πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

    Οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ως εξής: «Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις εξελίξεις στις συνομιλίες. Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος τους, για την προσπάθεια εξεύρεσης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό. Εξέφρασα στον Πρόεδρο τη σταθερή υποστήριξή μας στην προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στις συνομιλίες. Εντούτοις δεν μπορώ να κρύψω την ανησυχία μου για την αδιαλλαξία της τουρκοκυπριακής και της τουρκικής κυρίως πλευράς, διότι στους δυο πρώτους γύρους των συνομιλιών δεν υπήρξαν ουσιαστικές εξελίξεις. Δεν υπήρξε ούτε καν η καταγραφή των μέχρι σήμερα συγκλίσεων, προκειμένου να περάσουμε σε έναν ουσιαστικό τρίτο γύρο συνομιλιών. Θέλω να επισημάνω για άλλη μια φορά ότι το Κυπριακό, ας μην το ξεχνάμε, είναι πρωτίστως ζήτημα εισβολής και κατοχής εδώ και 40 χρόνια του βόρειου τμήματος της Κύπρου. Ως εκ τούτου, η διαδικασία της λύσης βεβαίως και πρέπει να είναι στο πλαίσιο της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, στη βάση των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    [04] Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία, με θύματα αμάχους

    Τουλάχιστον 19 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τις σφοδρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν ανάμεσα στα ουκρανικά στρατεύματα και τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι. Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι 14 άνθρωποι, περιλαμβανομένων πέντε παιδιών, σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στην πόλη Γκορλόβκα (Χορλίβκα), ένα από τα πολλά σημεία όπου σημειώνονται σφοδρές μάχες τις τελευταίες ημέρες. Στο Λουχάνσκ, αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν από βόμβα που έπληξε οίκο ευγηρίας.

    Οι ουκρανικές δυνάμεις απώθησαν τις δυνάμεις των ανταρτών προς τα δύο μεγαλύτερα προπύργιά τους, το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ, κι επιδιώκουν να τους περικυκλώσουν σε πολλά σημεία, περιλαμβανομένης της ευρύτερης περιοχής όπου συνετρίβη το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών στις 17 Ιουλίου. Πηγή των αυτονομιστών στο Ντονέτσκ είπε ότι ενισχύσεις που μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό και αντάρτες διέσχισαν τα κοντινά σύνορα με τη Ρωσία και πέρασαν στην Ουκρανία, γεγονός που το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ωστόσο, δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή.

    [05] Θερμό χειροκρότημα για τον Οθέλλο, χθες το βράδυ στο Ηρώδειο

    Στο κατάμεστο Ηρώδειο πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της δεύτερης καλοκαιρινής παραγωγής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ο αριστουργηματικός Οθέλλος του Τζουζέππε Βέρντι παρουσιάστηκε σε μια εντυπωσιακή παράσταση, όπου το θέαμα ήταν υψηλής αισθητικής και το ακρόαμα συγκλονιστικό. O διεθνώς καταξιωμένος, Έλληνας σκηνοθέτης της όπερας Γιάννης Κόκκος, ο οποίος εκτός από την σκηνοθεσία υπέγραψε τα σκηνικά και τα κοστούμια της παραγωγής, δημιούργησε έναν σκηνικό «κόσμο» που καταρρέει σε συνθήκες χάους, για να περιγράψει την άρρωστη ζήλια του Ιάγου, την πτώση του Οθέλλου και την άδικη μοίρα της Δυσδαιμόνας. Σκάλες που οδηγούν στο πουθενά, προθάλαμοι που διαπερνώνται από παράλογες πόρτες, τοίχοι, καθρέπτες και σκιές, που θυμίζουν τα χαρακτικά του Έσερ, συνθέτουν το πρωτοποριακό σκηνικό που καταστρέφει κάθε αρχιτεκτονική και πνευματική λογική. Το μοναδικό αμετάβλητο και ρεαλιστικό στοιχείο είναι ο φτερωτός λέοντας της Δημοκρατίας της Βενετίας.

    Οι τρεις πρωταγωνιστές έλαμψαν στην σκηνή του Ηρωδείου με κορυφαία την ερμηνεία της καταξιωμένης Ελληνίδας σοπράνο Αλεξίας Βουλγαρίδου, η οποία αποθεώθηκε από το κοινό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 July 2014 - 10:30:22 UTC