Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Δεν δεχόμαστε παλικαρισμούς από κανέναν
  • [02] Χρ. Σταϊκούρας: Απέτυχε η εναρμόνιση του ΕΦΚ θέρμανσης και κίνησης
  • [03] Αλ. Τουρκολιάς: Δεν μπορεί να υπάρξει ενιαία λύση για τα κόκκινα δάνεια
  • [04] Εκκενώθηκε η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λιβύη

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Δεν δεχόμαστε παλικαρισμούς από κανέναν

    «Θεμελιώδης προϋπόθεση για τον οδικό χάρτη οριστικής εξόδου από την κρίση είναι τώρα να σεβαστούμε και να αξιοποιήσουμε το μήνυμα αυτό που συνεπάγεται πρώτα απ' όλα σεβασμό των θεσμών, με κορυφαίο τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας», δηλώνει στο Έθνος της Κυριακής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Προσθέτει ότι η ιστορία διδάσκει πως όσες φορές έγινε το θέμα αυτό αντικείμενο κομματικής αντιδικίας «δεν οδήγησε σε θετικά αποτελέσματα».

    Υπογραμμίζει ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν έχει στρατηγικές αμφιταλαντεύσεις» και πως έχει ένα διπλό μέτωπο. «Ένα μέτωπο κατά του λαϊκισμού και ένα μέτωπο κατά του ψευτονεοφιλελευθερισμού του συρμού. Και δεν δεχόμαστε παλικαρισμούς από κανέναν».

    [02] Χρ. Σταϊκούρας: Απέτυχε η εναρμόνιση του ΕΦΚ θέρμανσης και κίνησης

    «Δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα (η εναρμόνιση του ΕΦΚ θέρμανσης και κίνησης). Απέτυχε», δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στη Realnews.

    Σημειώνει ότι θα πρέπει να τροποποιηθούν άμεσα πολιτικές που είναι οικονομικά αναποτελεσματικές και κοινωνικά άδικες και προσθέτει: «Η εμμονή απέναντι σε μέτρα που δεν αποδίδουν, δεν αποτελεί ένδειξη σοφίας».

    Σε ότι αφορά την έκτακτη εισφορά ο κ. Σταϊκούρας δηλώνει εμμέσως ότι συνεπεία των δικαστικών αποφάσεων είναι πιθανόν να διατηρηθεί και το 2015.

    [03] Αλ. Τουρκολιάς: Δεν μπορεί να υπάρξει ενιαία λύση για τα κόκκινα δάνεια

    Την άποψη ότι δεν μπορεί να υπάρξει ενιαία λύση για τα κόκκινα δάνεια εκφράζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ Αλέξανδρος Τουρκολιάς μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής.

    «Η διαχείριση των προβληματικών δανείων απαιτεί κυρίως ψυχραιμία και διαμόρφωση σωστής και ρεαλιστικής στρατηγικής για την αντιμετώπισή τους. Δεν αντιμετωπίζεται με φωνές και πυροτεχνήματα αλλά ούτε και με blanket solution, τύπου μια λύση για όλους (one -size- fits- all). Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα "κόκκινα" δάνεια και η δυνατότητα ανάκτησής τους αποτελούν περιουσιακό στοιχείο των τραπεζών - κάτι που αναγνώρισαν και όλοι οι επενδυτές που συμμετείχαν στις αυξήσεις κεφαλαίου».

    [04] Εκκενώθηκε η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λιβύη

    Οι ΗΠΑ προχώρησαν σήμερα στην εκκένωση της πρεσβείας τους στη Λιβύη μεταφέροντας προσωρινά το προσωπικό της στην Τυνησία, απ΄όπου θα επιστρέψουν στις ΗΠΑ, εξαιτίας της κλιμάκωσης των συγκρούσεων ανάμεσα σε αντίπαλες πολιτοφυλακές στην Τρίπολη, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Η απομάκρυνση του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας υπογραμίζει την επιδείνωση της κατάστασης στον τομέα ασφαλείας στην πρωτεύουσα της Λιβύης ύστερα από δύο εβδομάδες συγκρούσεων ανάμεσα σε πολιτοφυλακές στη νότια Τρίπολη, κοντά στις εγκαταστάσεις της αμερικανικής πρεσβείας.

    Παράλληλα, η Τουρκία απομάκρυνε περίπου 700 Τούρκους εργαζόμενους στη χώρα, όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στους δημοσιογράφους στην οικία του αμερικανού πρεσβευτή στο Παρίσι, πριν από την έναρξη των συνομιλιών για τη Μέση Ανατολή με τους ομολόγους του από την Τουρκία και το Κατάρ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 July 2014 - 14:30:20 UTC