Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεγάλη πρόοδο στην αναβάθμιση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης αναγνώρισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών
  • [02] Απέρριψε την πρόταση του Τζ. Κέρι για εκεχειρία η ισραηλινή κυβέρνηση

  • [01] Μεγάλη πρόοδο στην αναβάθμιση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης αναγνώρισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών

    Μεγάλη πρόοδο που έχει συντελεσθεί στην αναβάθμιση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης αναγνώρισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συμμετοχή της Γαλλίας είναι καθοριστική στη μεταρρύθμιση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση προσβλέπει «στην πολιτική στήριξη της Γαλλίας στο φιλόδοξο σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης».

    Ο Γάλλος υπουργός σημείωσε ότι η Γαλλία στέκεται δίπλα στην Ελλάδα «για τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις, που είναι απολύτως απαραίτητες ώστε να είναι αποτελεσματική τόσο η δημόσια διοίκηση όσο και η οικονομία της χώρας, και κυρίως η δημόσια διοίκηση να παρέχει υπηρεσίες στο ύψους των προσδοκιών του ελληνικού λαού». Πρόσθεσε ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να προσφέρει τεχνική βοήθεια, η οποία -όπως διαπίστωσε από τα λεγόμενα του υπουργού- «χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και είναι ιδιαίτερα επιθυμητή από την ελληνική πλευρά».

    [02] Απέρριψε την πρόταση του Τζ. Κέρι για εκεχειρία η ισραηλινή κυβέρνηση

    Το Ισραήλ απέρριψε απόψε την πρόταση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανέφερε μια κυβερνητική πηγή.Δεν έχουν ανακοινωθεί όλες οι λεπτομέρειες της προτεινόμενης εκεχειρίας, όμως ένας αξιωματούχος που μίλησε ανώνυμα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς είπε ότι το Ισραήλ θέλει να γίνουν ορισμένες τροποποιήσεις προτού να συμφωνήσει για τον τερματισμό των εχθροπραξιών που συνεχίζονται, για 18η ημέρα. Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, η ισραηλινή κυβέρνηση θέλει να παραμείνει ο ισραηλινός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας για να συνεχίσει την καταστροφή των σηράγγων που έχει κατασκευάσει η Χαμάς για να εξαπολύει επιθέσεις στο Ισραήλ. Αυτός ο όρος είναι μάλλον απίθανο να γίνει δεκτός από την παλαιστινιακή οργάνωση που ελέγχει τον θύλακα από το 2007.

    Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την απόφασή της στην πρόταση για εκεχειρία.

    Εξάλλου, πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα στη Δυτική Όχθη, κοντά στη Χεβρώνα και τη Νάμπλους, ανέφεραν πηγές των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας. Τα τέσσερα από τα θύματα χτυπήθηκαν από πυρά του ισραηλινού στρατού. Με την ευκαιρία της τελευταίας Παρασκευής του Ραμαζανιού, τα κυριότερα παλαιστινιακά κινήματα οργάνωσαν μια "ημέρα οργής" στη Δυτική Όχθη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με μια πηγή, μετά την εβδομαδιαία προσευχή, στη Νάμπλους, οι πιστοί διαδήλωσαν και ορισμένοι από αυτούς άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες εναντίον Εβραίων εποίκων που περνούσαν από την περιοχή με αυτοκίνητα. Οι τελευταίοι απάντησαν ανοίγοντας πυρ εναντίον των διαδηλωτών και σκότωσαν έναν 18χρονο Παλαιστίνιο. Ισραηλινοί στρατιώτες που έφτασαν στο σημείο πυροβόλησαν επίσης τους διαδηλωτές σκοτώνοντας έναν 22χρονο και τραυματίζοντας άλλους τρεις άνδρες. Η εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε ότι στο επεισόδιο ενεπλάκησαν έποικοι ενώ το ραδιόφωνο των ενόπλων δυνάμεων μετέδωσε ότι μια γυναίκα ήταν αυτή που άνοιξε πυρ εναντίον των διαδηλωτών. Άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι, ηλικίας 30, 39 και 46 ετών, σκοτώθηκαν από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στο χωριό Μπέιτ Όμαρ, κοντά στη Χεβρώνα, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εκατοντάδων Παλαιστίνιων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 July 2014 - 20:30:23 UTC