Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Παπούλιας: Η κρίση έφερε υποχώρηση της δημοκρατίας
  • [02] Συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ
  • [03] Φιλικές νίκες για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

  • [01] Κ. Παπούλιας: Η κρίση έφερε υποχώρηση της δημοκρατίας

    Η κρίση έφερε υποχώρηση της δημοκρατίας και αυτή είναι ίσως η δραματικότερη παρενέργεια της οικονομικής περιπέτειας, σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο μήνυμά του για την αυριανή επέτειο της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προτάσσει ως αναγκαία συνθήκη για την επούλωση των τραυμάτων της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και για τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας του πολιτεύματος, για την εμβάθυνση της δημοκρατίας, την ανάκτηση της οικονομικής αυτοδυναμίας.

    Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στις μεταρρυθμίσεις, επισημαίνοντας ότι «τη λύση θα τη βρούμε μόνοι μας και θα τη βρούμε μόνο μέσα από μεγάλες μεταρρυθμίσεις και ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές, που θα βοηθήσουν να αρθούν οι αιτίες που προκάλεσαν τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό». Σε αυτό το πλαίσιο, ειδική μνεία κάνει στην εμπέδωση κανόνων φορολογικής δικαιοσύνης, χαρακτηρίζοντας τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη μεταρρύθμιση, ώστε, όπως διευκρινίζει, να σηκώνουν τα μεγάλα βάρη αυτοί που έχουν και όχι αυτοί που δεν μπορούν να ξεφύγουν.

    Αναφερόμενος στην κριτική που δέχτηκε «για τις υπογραφές που έβαλα», εξηγεί ότι «το Σύνταγμα οριοθετεί σαφώς τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας και ήταν συνειδητή η απόφασή μου να σεβαστώ το Σύνταγμα, που έχει πολύ ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια, και να μην παραβιάσω τη θεσμική τάξη, προκαλώντας πολιτικές εντυπώσεις ή και πολιτική κρίση, μόνο και μόνο για να αποφύγω το πολιτικό κόστος».

    [02] Συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ

    Σε εξέλιξη είναι στο υπουργείο Οικονομικών, συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, με αντικείμενο την επικείμενη κατάθεση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων.

    Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ θα θέσουν στον υπουργό Οικονομικών και θέματα φορολογικής πολιτικής, όπως, μεταξύ άλλων, τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, τη δυνατότητα έκπτωσης δαπανών με αποδείξεις και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς και την αναγνώριση του συνόλου των ιατρικών δαπανών χωρίς ποσοστιαίο κριτήριο.

    [03] Φιλικές νίκες για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

    Ο Παναθηναϊκός «ξόρκισε» απόψε τον... κακό δαίμονά του στο περυσινό πρωτάθλημα, Ατρόμητο, έστω κι αν το πέτυχε σε φιλικό αγώνα, επικρατώντας της ομάδας των δυτικών προαστίων με 2-1 στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο για τους δύο αντίπαλους, με τους φιλοξενούμενους να έχουν ένα καλό πρώτο ημίωρο και τους γηπεδούχους να επιβάλλουν το παιχνίδι τους στη συνέχεια.

    Την πρώτη του νίκη στο τέταρτο στη σειρά φιλικό παιχνίδι του σε ολλανδικό έδαφος πέτυχε απόψε ο ΠΑΟΚ. Κέρδισε τη Βααλβάικ με 2-1, έχοντας σκόρερ τους Μακ (14?), Πόζογλου (65?). Το γκολ της ολλανδικής ομάδας σημείωσε, με εύστοχο πέναλτι, στο 44?, ο Ντούιτς. Επόμενο τεστ για τον «Δικέφαλο», το τελευταίο του πριν επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, είναι στις 26/7 με την Καμπούρ. Δε χρησιμοποιήθηκαν στο ματς οι διεθνείς των «ασπρόμαυρων», αλλά και οι Ρατς, Ιτανζ, Βίτορ, Αθανασιάδης, Περέιρα. Πριν από την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρόσφατου αεροπορικού δυστυχήματος που συνέβη στην Ουκρανία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 July 2014 - 20:30:20 UTC