Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εύσημα, αλλά και σημεία στα οποία θα πρέπει να εστιάσει η Ελλάδα, στην έβδομη έκθεση της Task Force
  • [02] Στο μικροσκόπιο Γκ. Χαρδούβελη-Γ. Σούρλα, φαινόμενα αδιαφάνειας
  • [03] Περισσότεροι από 30 Παλαιστίνιοι έχασαν σήμερα την ζωή τους
  • [04] Στο Αϊντχόβεν οι πρώτες σοροί των θυμάτων της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines

  • [01] Εύσημα, αλλά και σημεία στα οποία θα πρέπει να εστιάσει η Ελλάδα, στην έβδομη έκθεση της Task Force

    Η επιπλέον χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ν. Δένδιας με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (Task Force) Χορστ Ράιχενμπαχ.

    Δεν έγιναν δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ωστόσο, λίγο νωρίτερα κορυφαίος αξιωματούχος της Ομάδας Δράσης σχολίασε σε Έλληνες δημοσιογράφους ότι χρειάζονται περαιτέρω προσπάθειες για την τόνωση της ρευστότητας και προειδοποίησε για overbooking στο ΕΣΠΑ. Όπως ανέφερε το ίδιο στέλεχος, εύσημα, αλλά και σημεία στα οποία θα πρέπει να εστιάσει η χώρα, περιλαμβάνει η έβδομη έκθεση της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα. Για μία ακόμα φορά επισημαίνονται τα τεράστια προβλήματα ρευστότητας στην οικονομία, καθώς και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί σε ό,τι αφορά την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων. Τονίζει, όμως, τον κίνδυνο που φέρνει η «υπερδέσμευση πόρων», το γεγονός δηλαδή ότι η Ελλάδα έχει εντάξει στον σχεδιασμό της έργα πολύ μεγαλύτερου προϋπολογισμού από τα διαθέσιμα κονδύλια.

    [02] Στο μικροσκόπιο Γκ. Χαρδούβελη-Γ. Σούρλα, φαινόμενα αδιαφάνειας

    «Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά θα πρέπει να γίνουν περισσότερα, με ταχύτερους ρυθμούς, για την πάταξη της διαφθοράς και την εμπέδωση της διαφάνειας παντού», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

    Ειδικότερα, στη συνάντηση, που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών, τέθηκαν τα θέματα του λαθρεμπορίου και της νοθείας των καυσίμων, της φοροδιαφυγής μέσω των offshore εταιρειών, καθώς και τα «κόκκινα» δάνεια. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι ρυθμίσεις και τα μέτρα για το λαθρεμπόριο και τη νοθεία στα καύσιμα, άρχισαν ήδη να αποδίδουν», ωστόσο επισημαίνεται ότι «αν τα μέτρα αυτά είχαν ληφθεί εγκαίρως, όπως θα έπρεπε, δεν θα είχαμε απώλειες της τάξης του 1 δισ. ευρώ τον χρόνο, δηλαδή πάνω από 25 δισ. στις τελευταίες δύο δεκαετίες». Στη συνάντηση τέθηκαν, επίσης, τα θέματα των offshore εταιρειών και η φοροαποφυγή που επιτυγχάνεται μέσω των εταιρειών αυτών, με τον κ. Σούρλα να προτείνει «να εισαχθεί νομοθετική ρύθμιση που θα απαγορεύει τις τριγωνικές συναλλαγές με offshore εταιρείες, ώστε να υπάρχει δίκαια φορολόγηση». Ως προς το θέμα των επιχειρηματικών δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση αποπληρωμής, ύψους 42 δισ. ευρώ, ο κ. Σούρλας επισήμανε ότι «είναι απαίτηση των πολιτών να ελεγχθούν ποια από αυτά χορηγήθηκαν χωρίς ή με ανεπαρκείς εγγυήσεις, ποιοι τα χορήγησαν και ποιοι τα πήραν, προκειμένου να διαπιστωθεί από τις αρμόδιες Αρχές, σε ποια οικονομική και κοινωνική κατάσταση βρίσκονταν τότε οι εμπλεκόμενοι και σε ποια σήμερα».

    [03] Περισσότεροι από 30 Παλαιστίνιοι έχασαν σήμερα την ζωή τους

    Πέντε Παλαιστίνιοι έχασαν σήμερα την ζωή τους από ισραηλινή επιδρομή στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσαν σήμερα παλαιστινιακές υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών.

    Με τους θανάτους αυτούς ανήλθαν σε περισσότερους από 30 οι Παλαιστίνιοι που έχουν χάσει σήμερα την ζωή τους και σε περισσότερους από 660 αυτοί που έχουν σκοτωθεί από την 8η Ιουλίου, όταν άρχισε η ισραηλινή επιχείρηση Προστατευμένη Παρυφή, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών αυτών, ο Άσραφ αλ Κούντρα.

    [04] Στο Αϊντχόβεν οι πρώτες σοροί των θυμάτων της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines

    Τα δύο στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη, ένα ολλανδικό και ένα αυστραλιανό, που μετέφεραν ορισμένες από τις σορούς των 298 επιβατών και μελών του πληρώματος της πτήσης MH17 προσγειώθηκαν σήμερα το απόγευμα στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας.

    Τα λείψανα των θυμάτων από το Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines που καταρρίφθηκε την περασμένη εβδομάδα στην ανατολική Ουκρανία θα μεταφερθούν εντός των επόμενων ημερών σε μια στρατιωτική βάση στο Χίλβερσουμ. Εκεί οι ειδικοί θα αναλάβουν το επίπονο έργο της αναγνώρισης τους, κάτι που μπορεί να πάρει πολλούς μήνες. Συγγενείς των θυμάτων, το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας και ο πρωθυπουργός της χώρας Μαρκ Ρούτε ήταν παρόντες στο αεροδρόμιο για να υποδεχτούν, με στρατιωτικές τιμές και μέσα σε κλίμα εμφανούς συγκίνησης, τα φέρετρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 July 2014 - 16:30:20 UTC