Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λ. Ρακιντζής: «Υπάρχει αισθητή βελτίωση στο Δημόσιο»
  • [02] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Φιολίτι στη Ζάκυνθο
  • [03] Η ΕΕ θα συζητήσει το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας την Πέμπτη
  • [04] «Δεν υπάρχει ασφαλές μέρος για τους αμάχους» στην Γάζα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
  • [05] Ο Βλ. Πούτιν θα ασκήσει πίεση στους αντάρτες για να βοηθήσουν στην έρευνα για τη συντριβή του μαλαισιανού αεροπλάνου
  • [06] Κινηματογραφικές προβολές κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της Αθήνας
  • [07] Ανακοινώθηκε η συμφωνία της Ρεάλ Μαδρίτης με Μονακό για τον Ροντρίγκες

  • [01] Λ. Ρακιντζής: «Υπάρχει αισθητή βελτίωση στο Δημόσιο»

    Για «αισθητή βελτίωση» στη Δημόσια Διοίκηση, έκανε λόγο ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ο οποίος υπέβαλε σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, την έκθεση για το 2013.

    «Σας φέρνω καλά νέα? Το Δημόσιο όπως τα πάει συμμαζεύεται. Γίνονται δομές, πάμε σε καλό δρόμο» είπε ο κ. Ρακιντζής, παραδίδοντας στον Πρόεδρο την ετήσια έκθεση, και πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι όσο μικραίνει το κράτος λειτουργεί καλύτερα. Δηλαδή ένα εκατομμύριο υπάλληλοι ήταν μάλλον πάρα πολλοί, τώρα που φτάσαμε στους επτακόσιους πενήντα χιλιάδες, δουλεύουν καλύτερα».Ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης σημείωσε, επίσης, πως «η αυστηρότητα της πειθαρχικής διαδικασίας κάνει τους υπαλλήλους πολύ προσεκτικούς». Στην παρατήρηση δε του κ. Παπούλια ότι «υπάρχει μια βελτίωση», συμπλήρωσε «βελτίωση αισθητή».

    [02] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Φιολίτι στη Ζάκυνθο

    Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φιολίτι στη Ζάκυνθο, η οποία ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, περίπου στις 14:00, καίγοντας χαμηλή βλάστηση και ελαιόδεντρα.

    Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν δέκα άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου με τέσσερα οχήματα.

    [03] Η ΕΕ θα συζητήσει το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας την Πέμπτη

    Οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν την Πέμπτη έναν συγκεκριμένο κατάλογο πιθανών νέων ρωσικών στόχων εναντίον των οποίων θα επιβάλουν κυρώσεις, όμως δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια απόφαση στο σημερινό συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών, δήλωσαν διπλωμάτες.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συναντήθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν την απάντησή τους στην κατάρριψη του αεροσκάφους των Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία και την πιθανότητα επιβολής νέων κυρώσεων εναντίον της Μόσχας για τον ρόλο της στην κρίση στην πρώην σοβιετική δημοκρατία. Από την πλευρά του ο Ολλανδός πρεσβευτής δήλωσε νωρίτερα ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα αναλάβουν νέα δράση εναντίον της Ρωσίας σε διάστημα «ημερών», αν η Μόσχα δεν προσφέρει «την πλήρη και άμεση συνεργασία» της μετά τη συντριβή της πτήσης MH17.

    Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Πάβλο Κλίμκιν δήλωσε απευθυνόμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι η κρίση στη χώρα του έχει περάσει «το σημείο χωρίς επιστροφή». Εξάλλου, προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών ο Ολλανδός Φρανς Τίμερμανς σημείωσε ότι η χώρα του, που μέχρι τώρα αντιμετώπιζε διστακτικά το ενδεχόμενη επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, πλέον δεν είναι αντίθετη στο ενδεχόμενο.

    Εξάλλου, οΒλ. Πούτιν δήλωσε ότι θα ασκήσει πίεση στους αντάρτεςώστε να επιτραπεί η διεξαγωγή μιας πλήρους έρευνας για τη συντριβή του μαλαισιανού επιβατικού αεροπλάνου, αλλά πρόσθεσε πως η Δύση πρέπει να ασκήσει πίεση στο Κίεβο ώστε το τελευταίο να τερματίσει τις εχθροπραξίες.

    [04] «Δεν υπάρχει ασφαλές μέρος για τους αμάχους» στην Γάζα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

    Οι άμαχοι δεν έχουν μέρος να κρυφτούν για να γλιτώσουν από την ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στην πυκνοκατοικημένη Γάζα και τα παιδιά είναι αυτά που πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ, την ώρα που ανακοινωνόταν ότι τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα, 15η ημέρα της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, ανεβάζοντας σε τουλάχιστον 593 τον συνολικό αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων.

    «Κυριολεκτικά δεν υπάρχει ασφαλές μέρος για τους αμάχους» στην Γάζα, δήλωσε ο Γενς Λέρκε, εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Γενεύη. Σχεδόν 500 σπίτια έχουν καταστραφεί από τις Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές και 100.000 άνθρωποι έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε σχολεία του Γραφείου Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες της Παλαιστίνης (UNRWA). Εκεί υπάρχει ανάγκη για τρόφιμα, νερό και στρώματα, σύμφωνα με τον Λέρκε.

    [05] Ο Βλ. Πούτιν θα ασκήσει πίεση στους αντάρτες για να βοηθήσουν στην έρευνα για τη συντριβή του μαλαισιανού αεροπλάνου

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει την επιρροή της επί των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία ώστε να επιτραπεί η διεξαγωγή μιας πλήρους έρευνας για τη συντριβή του μαλαισιανού επιβατικού αεροπλάνου, αλλά πρόσθεσε πως η Δύση πρέπει να ασκήσει πίεση στο Κίεβο ώστε το τελευταίο να τερματίσει τις εχθροπραξίες. O Πούτιν κάλεσε επίσης τις δυτικές δυνάμεις να μην αναμιγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας και δήλωσε πως χρειάζεται να ληφθούν μέτρα για να ενισχυθούν οι στρατιωτικές δυνατότητες της χώρας του εξαιτίας κινήσεων του ΝΑΤΟ, καθώς και για να προστατευθεί η οικονομία από "εξωτερικές απειλές".

    "Καλούμεθα να χρησιμοποιήσουμε την επιρροή μας επί των αυτονομιστών στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Εμείς φυσικά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά αυτό δεν φτάνει", δήλωσε ο Πούτιν κατά την έναρξη της συνεδρίασης του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, με συμμετοχή αξιωματούχων της άμυνας και των δυνάμεων ασφαλείας. Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε σε μια επίθεση τεθωρακισμένων των ουκρανικών δυνάμεων εναντίον του Ντονέτσκ, της μεγάλης πόλης της βιομηχανικής περιοχής του Ντονμπάς όπου έχουν οχυρωθεί οι αντάρτες. "Πρέπει τελικά να καλέσουμε τις ουκρανικές αρχές να σεβαστούν τους στοιχειώδεις κανόνες της αξιοπρέπειας και να εφαρμόσουν μια κατάπαυση του πυρός έστω και μόνο για όσο χρόνο θα χρειαστεί η έρευνα", δήλωσε.

    [06] Κινηματογραφικές προβολές κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της Αθήνας

    Ελληνικό σινεμά και ταινίες - σταθμοί του αμερικανικού κινηματογράφου, κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της Αθήνας, συμπληρώνουν το πρόγραμμα του 4ου Athens Open Air Film Festival για τον Ιούλιο. Όλα αυτά με φόντο προαύλια μουσείων, πάρκα και ιστορικούς θερινούς κινηματογράφους που θα μετατραπούν και πάλι σε υπαίθριες αίθουσες προβολής.

    Μία από τις εμβληματικότερες ταινίες στην ιστορία του αμερικάνικου σινεμά, υποψήφιο για 3 βραβεία Όσκαρ και με καθηλωτικές ερμηνείες, το «Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι» Τζόζεφ Μάνκιεβιτς (Suddenly Last Summer, 1959) ζωντανεύει ξανά στην μεγάλη οθόνη, σήμερα, στον κήπο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Ακολουθούν την Τετάρτη 23 Ιουλίου τα «Φτηνά Τσιγάρα» του Ρένου Χαραλαμπίδη (2000) στο «Σινε-Παρί», στην Πλάκα. Συνεχίζοντας, στις 24 Ιουλίου τη σκυτάλη παίρνουν «Οι Μαχητές» του Γουόλτερ Χιλ (The Warriors, 1977) στο 'Αλσος Πετραλώνων. Οι προβολές του 4ου Athens Open Air Film Festival για τον Ιούλιο ολοκληρώνονται με την ταινία του Μπομπ Φος «Η Παράσταση Αρχίζει» (All That Jazz, 1979) που θα παιχτεί στο Σινέ - Ελληνίς Cinemax, την Δευτέρα 28 Ιουλίου.

    Όλες οι προβολές του Athens Open Air Film Festival ξεκινούν στις 21.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ, τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Οι προβολές πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του ΕΟΤ & www.visitgreece.gr. Για το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ επισκεφτείτε το: www.cinemag.gr & www.aoaff.gr.

    [07] Ανακοινώθηκε η συμφωνία της Ρεάλ Μαδρίτης με Μονακό για τον Ροντρίγκες

    Και επίσημα παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης είναι από σήμερα ο Χάμες Ροντρίγκες, καθώς η «βασίλισσα» και η Μονακό ανακοίνωσαν ότι έφτασαν σε συμφωνία για τη μεταγραφή του Κολομβιανού μεσοεπιθετικού, ο οποίος υπέγραψε εξαετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «μερένγκες». Ο 23χρονος διεθνής θα παρουσιαστεί απόψε το βράδυ (21:00 ώρα Ελλάδας) στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», ενώ, σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, το κόστος της μεταγραφής του πρώτου σκόρερ του φετινού Μουντιάλ φτάνει τα 80 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους στόχων.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ροντρίγκες αποτελεί το δεύτερο σημαντικό μεταγραφικό απόκτημα της Ρεάλ Μαδρίτης στη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου, καθώς έχει ήδη αποκτηθεί ο Τόνι Κρόος από την Μπάγερν Μονάχου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 July 2014 - 14:30:25 UTC