Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο στο Σύνταγμα, για τη σφαγή στη Γάζα
  • [02] Ενώπιον του ανακριτή, που μετέβη στον Κορυδαλλό, ο Νίκος Μαζιώτης
  • [03] Νέες περιπτώσεις παραβατικότητας φέρνουν στο φως οι έλεγχοι στον ΕΟΠΥΥ
  • [04] Πένθος και απεργία στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη για τη σφαγή στη Γάζα
  • [05] Ο Ποροσένκο ζήτησε από τις ουκρανικές δυνάμεις να διακόψουν τις επιχειρήσεις τους γύρω από τον τόπο της συντριβής
  • [06] Το Κίεβο λέει πως οι ουκρανικές δυνάμεις δεν βρίσκονται πίσω από τις μάχες στο Ντονέτσκ

  • [01] Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο στο Σύνταγμα, για τη σφαγή στη Γάζα

    Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη στρατιωτική επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τους πολίτες αύριο, Τρίτη 22 Ιουλίου, στις 19:00, στο Σύνταγμα.

    Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.

    Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «η θηριωδία του ισραηλινού στρατού συνεχίζεται στη Λωρίδα της Γάζας με συνδυασμένη, πλέον, χερσαία και εναέρια επιχείρηση, που μέσα σε τρεις μέρες διπλασίασε τους αριθμούς των νεκρών και των τραυματιών, οι περισσότεροι άμαχοι, ανάμεσά τους πολλά μικρά παιδιά». «Το έγκλημα αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα. Οι ίσες αποστάσεις, ανάμεσα σε θύτες και θύματα, αποτελούν άλλοθι για τη συνέχιση της σφαγής» προσθέτει. «Ενώνουμε τις φωνές μας με τα κινήματα σε όλο τον κόσμο που διεκδικούν τη σύναψη εκεχειρίας, την άρση του αποκλεισμού της Γάζας και την οριστική επίλυση του Παλαιστινιακού, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, στα "σύνορα του 1967"», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

    [02] Ενώπιον του ανακριτή, που μετέβη στον Κορυδαλλό, ο Νίκος Μαζιώτης

    Ενώπιον του 27ου τακτικού ανακριτή βρίσκεται ο Νίκος Μαζιώτης, που κρατείται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να απολογηθεί για σειρά αδικημάτων που απαγγέλθηκαν σε βάρος του μετά την πρόσφατη σύλληψή του. Πριν λίγη ώρα, ο δικαστικός λειτουργός μετέβη στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο, με αλεξίσφαιρα τζάμια και κάμερες παρακολούθησης, όπου κρατείται ο κατηγορούμενος, προκειμένου να λάβει εξηγήσεις ή να καταγράψει επίσημα την άρνηση του Νίκου Μαζιώτη να λογοδοτήσει για τη νέα δικογραφία.

    Όπως εκτιμάται, ο Νίκος Μαζιώτης θα επιμείνει στην αρνητική στάση του έναντι της όλης ανακριτικής διαδικασίας, όπως συνέβη και το πρωί του Σαββάτου όταν ο δικαστικός λειτουργός τον επισκέφθηκε στον Ευαγγελισμό προκειμένου να λάβει την απολογία του. Εκεί ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας δεν θέλησε να απαντήσει στον ανακριτή ούτε το ονοματεπώνυμό του και είχε δηλώσει μόνο ότι είναι: «Επαναστάτης».

    [03] Νέες περιπτώσεις παραβατικότητας φέρνουν στο φως οι έλεγχοι στον ΕΟΠΥΥ

    Μπροστά σε νέες περιπτώσεις υπερσυνταγογράφησης, παράνομης χρήσης βιβλιαρίων υγείας, αλλά και καταχρηστικές χρεώσεις Ιδιωτικών Κλινικών σε ασφαλισμένους για τη νοσηλεία τους σε αυτές, βρέθηκε για μια ακόμη φορά ο EOΠΥΥ.

    Ειδικότερα, διαπιστώθηκαν δύο περιπτώσεις υπερσυνταγογράφησης, προκλητής ζήτησης και παράνομης χρήσης βιβλιαρίων υγείας. Στην πρώτη περίπτωση χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία ασφαλισμένης το βιβλιάριο υγείας της από άγνωστο άτομο και εκδόθηκαν 48 συνταγές, με 102 μονάδες (εμβαλάγια) ενός σκευάσματος με δραστική ουσία για χρονικό διάστημα από 1/2013 έως 1/2014. Η συνταγογράφηση διενεργήθηκε από 32 ιατρούς και οι συνταγές εκτελέστηκαν από 35 φαρμακεία σε περιοχές της Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Οργανισμού. Η ασφαλισμένη δεν ελάμβανε το σκεύασμα και δεν έπασχε από τις αναγραφόμενες στις συνταγές παθήσεις.

    Στη δεύτερη περίπτωση, ασφαλισμένος- νεφροπαθής χρησιμοποιούσε περισσότερα του ενός βιβλιάρια υγείας για υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων υψηλού κόστους, αλλά και άλλων φαρμάκων, οι ενδείξεις των οποίων δεν αντιστοιχούν στις παθήσεις του, για χρονικό διάστημα από 1/2013 έως 2/2014. Οι συνταγές έχουν εκδοθεί από 15 γιατρούς της Αττικής και η διαφορά κόστους των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, σε σχέση με την αναγκαία φαρμακευτική αγωγή του ασφαλισμένου, σύμφωνα με τον ιατρικό φάκελο και τον θεράποντα νεφρολόγο ιατρό, προσεγγίζει τις 148.000 ευρώ.

    [04] Πένθος και απεργία στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη για τη σφαγή στη Γάζα

    Η κατεχόμενη Δυτική Όχθη έχει παραλύσει σήμερα από μια γενική απεργία ως αντίδραση στους σφοδρούς χθεσινούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς της Λωρίδας της Γάζας που στοίχισαν στη ζωή σε τουλάχιστον 140 ανθρώπους, περισσότεροι από 70 από τους οποίους σκοτώθηκαν μόνο στη συνοικία Σετζάγια. Η έκκληση για την απεργία απευθύνθηκε από τα συνδικάτα και πολλά ισλαμιστικά κινήματα, πριν λάβει επίσης την υποστήριξη της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, η οποία ζήτησε να πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις σε ολόκληρο το παλαιστινιακό έδαφος μετά τις 21:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και τη διακοπή της νηστείας του Ραμαζανιού. Σε ολόκληρη τη Δυτική Όχθη, τα καταστήματα, οι αγορές και τα δημόσια κτίρια δεν άνοιξαν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους κατοίκους της Γάζας, οι οποίοι γνώρισαν χθες την πιο αιματηρή ημέρα από τις 8 Ιουλίου, οπότε άρχισε η ισραηλινή επίθεση εναντίον του παλαιστινιακού θυλάκου, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. Εξάλλου στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας περίπου 4.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Ραμάλα ενώ συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε επίσης στη Ναμπλούς. Η Δυτική Όχθη έχει παραμείνει ήρεμη στο σύνολό της από την αρχή της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 500 Παλαιστινίους, στη μεγάλη πλειονότητά τους αμάχους.

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασε τη «μεγάλη του ανησυχία» για τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας και επανέλαβε την έκκληση για «άμεση κατάπαυση των εχθροπαξιών». Σε ανακοίνωση που αναγνώσθηκε από τον πρόεδρο του Συμβουλίου έπειτα από δίωρη, κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, τα 15 κράτη μέλη «ζητούν τον σεβασμό των διεθνών ανθρωπιστικών κανόνων, κυρίως ως προς την προστασία των αμάχων».

    Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι μεταβαίνει σήμερα στο Κάιρο για να συζητήσει με Αιγύπτιους αλλά και άλλους ανώτερους αξιωματούχους την κατάσταση που επικρατεί στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Στο μέτωπο του πολέμου, η ένοπλη πτέρυγα της ριζοσπαστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς υποστήριξε ότι έπιασε αιχμάλωτο έναν ισραηλινό στρατιώτη, προκαλώντας πανηγυρισμούς στους δρόμους της πόλης της Γάζας, όπου εκατοντάδες πολίτες θριαμβολογούν φωνάζοντας "Αλλάχ Ακμπάρ" (Ο Θεός είναι μεγάλος). Ο πρέσβης του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη Ρον Πρόσορ δήλωσε ότι δεν υπάρχει πληροφορία για κανένα ισραηλινό στρατιώτη που να είναι αιχμάλωτος στα χέρια των παλαιστίνιων μαχητών.

    Σήμερα το πρωί, σκοτώθηκαν εννέα Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 7 παιδιά, κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη Ράφα, στον νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών Ασραφ αλ-Κούντρα.

    [05] Ο Ποροσένκο ζήτησε από τις ουκρανικές δυνάμεις να διακόψουν τις επιχειρήσεις τους γύρω από τον τόπο της συντριβής

    Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ζήτησε από τις δυνάμεις του να διακόψουν τις επιχειρήσεις τους γύρω από τον τόπο της συντριβής της πτήσης της εταιρείας Malaysia Airlines, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ-Ουκρανία. "Έδωσα τη διαταγή: σε ακτίνα 40 χλμ. από τον τόπο της τραγωδίας οι ουκρανοί στρατιωτικοί πρέπει να διακόψουν αμέσως τις επιχειρήσεις τους και να πάψουν να ανοίγουν πυρ", δήλωσε ο Ποροσένκο, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τον πρεσβευτή της Μαλαισίας στο Κίεβο.

    [06] Το Κίεβο λέει πως οι ουκρανικές δυνάμεις δεν βρίσκονται πίσω από τις μάχες στο Ντονέτσκ

    Εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας δήλωσε πως ο στρατός δεν ευθύνεται για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα στο κέντρο της ανατολικής πόλης Ντονέτσκ, όπου αντάρτες είχαν αναφέρει νωρίτερα πως ουκρανικά άρματα μάχης προσπαθούν να διασχίσουν τα όρια της πόλης. "Υπάρχει δουλειά να γίνει για να καθαρίσουν οι προσβάσεις προς την πόλη, για να καταστραφούν σημεία ελέγχου που έχουν στήσει οι τρομοκράτες. Αν γίνονται εκρήξεις στο κέντρο της πόλης- δεν οφείλονται σε ουκρανούς στρατιώτες", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Αντρίι Λισένκο. "Έχουμε αυστηρές διαταγές να μην κάνουμε χρήση αεροπορικών επιδρομών και πυροβολικού στην πόλη. Αν γίνονται μάχες στην πόλη, έχουμε πληροφορίες ότι υπάρχει εκεί μια μικρή ομάδα που έχει αυτο-οργανωθεί και πολεμάει με τους τρομοκράτες", πρόσθεσε ο ουκρανός εκπρόσωπος.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 July 2014 - 12:30:21 UTC