Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαμαρτυρίες ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων - Ελάχιστοι οι καταναλωτές στο κέντρο
  • [02] Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς για παραβίαση της εκεχειρίας
  • [03] Η Δύση πιέζει τον Πούτιν να αναλάβει δράση
  • [04] Οι σοροί 196 νεκρών από το μαλαισιανό αεροσκάφος φορτώθηκαν σε βαγόνια-ψυγεία κατά τη διάρκεια της νύχτας
  • [05] Μήνυμα Ν. Αναστασιάδη προς Α. Γκιούλ: Σαράντα χρόνια κατοχής είναι αρκετά
  • [06] Ο τυφώνας Ραμασούν άφησε πίσω του 100 νεκρούς στις Φιλιππίνες και κατευθύνεται στην Κίνα
  • [07] Δύο ώρες θα κρατήσει η εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας

  • [01] Διαμαρτυρίες ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων - Ελάχιστοι οι καταναλωτές στο κέντρο

    Πορεία πραγματοποιούν, αυτή την ώρα,στη οδό Ερμού της Αθήνας, μέλη της ΟΙΥΕ (Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος) που εναντιώνονται στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

    Από νωρίς το πρωί, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή του εμπορικού κέντρου.

    Δεν παρατηρείται αυξημένη κίνηση στα ανοιχτά καταστήματα.

    Διαμαρτυρίες και στη Θεσσαλονίκη, με συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους και πορεία σε κεντρικές οδούς της πόλης,από μέλη της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

    Η ΕΣΕΕ ολοκληρώνει σήμερα την έρευνά της για το μέτρο των επτά Κυριακών και τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν τα συμπεράσματα της έρευνας αυτής. Εντούτοις, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, βάσει των μέχρι σήμερα στοιχείων αποδεικνύεται ότι οι επτά Κυριακές, από τον Νοέμβριο του 2013 μέχρι και τον Ιούλιο του 2014, δεν αύξησαν ούτε τον τζίρο, ούτε τον όγκο πωλήσεων, ούτε την απασχόληση και τους μισθούς στην ελληνική αγορά.

    «Υπ΄ αυτήν την έννοια, η εμμονή στην πλήρη απελευθέρωση των Κυριακών φαντάζει περισσότερο "ιδεοληψία" αξιωματούχων με δεμένα χέρια, παρά "πολιτική" που βασίζεται στη γνώση της πραγματικής οικονομίας» όπως αναφέρεται στη σχετική συνοδευτική επιστολή της ΕΣΕΕ με το ερωτηματολόγιο προς τα μέλη της.

    [02] Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς για παραβίαση της εκεχειρίας

    Επαναλήφθηκαν οι εχθροπραξίες στη συνοικία Σετζάγια της Γάζας, λιγότερο από μία ώρα αφότου είχε συμφωνηθεί μία «ανθρωπιστική εκεχειρία» προκειμένου να καταστεί δυνατή η απομάκρυνση των τραυματιών από την περιοχή.

    Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις του δέχθηκαν επίθεση λίγο μετά την έναρξη της δίωρης εκεχειρίας στις 13:30, την οποία είχε επιτύχει ο Ερυθρός Σταυρός, και πως επανέλαβε τις επιχειρήσεις του.

    Η Χαμάς δεν σχολίασε άμεσα τους ισχυρισμούς του Ισραήλ ότι παραβίασε την κατάπαυση του πυρός.

    [03] Η Δύση πιέζει τον Πούτιν να αναλάβει δράση

    Η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία θα πιέσουν σήμερα τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να διασφαλίσει ότι οι αυτονομιστές στην Ουκρανία θα επιτρέψουν στους ερευνητές ελεύθερη πρόσβαση στο σημείο της συντριβής της πτήσης MH17 του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, ανακοίνωσε το γραφείο του Γάλλου προέδρου. «Ο πρόεδρος... μίλησε το πρωί με την κ. Άνγκελα Μέρκελ και τον κ. Ντέιβιντ Κάμερον» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του προέδρου Φρανσουά Ολάντ. «Συμφώνησαν να απαιτήσουν από τον κ. Πούτιν σήμερα να διασφαλίσει ότι οι Ουκρανοί αυτονομιστές θα επιτρέψουν στους εργαζόμενους στα συνεργεία διάσωσης και στους ερευνητές ελεύθερη και πλήρη πρόσβαση επιτέλους στο σημείο της καταστροφής του MH17 προκειμένου να εκπληρώσουν την αποστολή τους». «Αν η Ρωσία δεν λάβει αμέσως τα απαραίτητα μέτρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενεργήσει σύμφωνα με το συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών που θα συνέλθει την Τρίτη».

    Διαβάστε επίσης: Οι σοροί 196 νεκρών από το μαλαισιανό αεροσκάφος φορτώθηκαν σε βαγόνια - ψυγεία κατά τη διάρκεια της νύχτας

    [04] Οι σοροί 196 νεκρών από το μαλαισιανό αεροσκάφος φορτώθηκαν σε βαγόνια-ψυγεία κατά τη διάρκεια της νύχτας

    Δεκάδες πτώματα από το σημείο όπου ένα αεροσκάφος της Malaysia Airlines συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία τοποθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε σιδηροδρομικά βαγόνια-ψυγεία στο σταθμό μιας πόλης σε απόσταση15 χλμ. από το σημείο, δήλωσαν σήμερα σιδηροδρομικοί εργάτες. Παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, τους οποίους συνόδευαν ένοπλοι αντάρτες, έλεγξαν τα βαγόνια. Μία ατμομηχανή τοποθετήθηκε στο μπροστινό μέρος του τρένου, το οποίο ένας εργάτης δήλωσε ότι θα σταλεί νοτιοδυτικά σε αδιευκρίνιστη τοποθεσία. Δυτικοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει ανησυχία για το τι θα γίνει με τις σορούς των 298 ανθρώπων οι οποίοι σκοτώθηκαν όταν το αεροσκάφος συνετρίβη την Πέμπτη και ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως η χώρα του είναι «έξαλλη» με το άκουσμα ότι οι σοροί «σύρονται εδώ κι εκεί». Αφού παρέμειναν εκτεθειμένες για δύο ημέρες στην καλοκαιρινή ζέστη, στη συνέχεια οι σοροί απομακρύνθηκαν από μία μεγάλη περιοχή στον τόπο της συντριβής, αφήνοντας μόνο στρατιωτικά φορεία κηλιδωμένα με αίμα στην άκρη του δρόμου.

    Ο Σεργκέι Καβταράντζε, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ των ρώσων αυτονομιστών, δήλωσε πως και τα 196 πτώματα που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής έχουν φορτωθεί στα βαγόνια στην Τορέζ, μία πόλη στην περιοχή του Ντονέτσκ. «Θα μείνουν εκεί για την ώρα έως ότου επιλυθεί το θέμα (του τι θα γίνει με αυτά). Περιμένουμε τους ειδικούς», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς, λέγοντας πως δεν καταλαβαίνει γιατί οι ειδικοί καθυστέρησαν. «Περιμένουμε τους ειδικούς για τρεις ημέρες. Από την πρώτη ημέρα έπειτα από αυτή την καταστροφή, καλωσορίσαμε τους ειδικούς από οπουδήποτε κι αν θα ερχόντουσαν. Ουκρανούς ειδικούς, διεθνείς ειδικούς, ρώσους ειδικούς? Είπαμε από την αρχή ότι θα προσφέρουμε τις μεγαλύτερες εγγυήσεις για την ασφάλειά τους στην περιοχή που ελέγχουμε». Ο Αλεξάντερ Χαγκ, αναπληρωτής επικεφαλής παρατηρητής της ειδικής αποστολής παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία, δήλωσε πως η ομάδα του είδε σακούλες με πτώματα στα βαγόνια αλλά δεν μπόρεσε να τα μετρήσει. Είπε πως δεν γνωρίζει πού θα πάνε οι σοροί.

    [05] Μήνυμα Ν. Αναστασιάδη προς Α. Γκιούλ: Σαράντα χρόνια κατοχής είναι αρκετά

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έστειλε μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο οποίος βρίσκεται στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ότι οι προκλήσεις δεν συνηγορούν υπέρ αυτού που δημόσια ισχυρίζεται η Τουρκία για λύση του Κυπριακού.

    Αυτό που θέλουμε, δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είναι την ενεργό και ουσιαστική εμπλοκή της Τουρκίας, η οποία συνεχίζει να κατέχει το βόρειο τμήμα. «Δεν είναι με δηλώσεις καλής θέλησης ή προκλητικές και ιδιαίτερα αρνητικές δηλώσεις που μπορεί να επιτευχθεί λύση. Χρειάζεται γενναιότητα και χρειάζεται αναγνώριση ότι για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν επιτρέπονται παρεκκλίσεις.»

    Σε δηλώσεις, μετά την επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες του 1974 ο Κύπριος Πρόεδρος ανέφερε:«Σαράντα χρόνια είναι αρκετά για όλους. Και για μας αλλά και για την Τουρκία και τους Τουρκοκυπρίους να συνειδητοποιήσουν ότι η λύση θα είναι προς όφελος του συνόλου του λαού μας».

    Είναι η ώρα, επεσήμανε, να σκεφτούμε θετικά και να δημιουργήσουμε αυτό που αξίζει στην πατρίδα μας, δηλαδή ένα ευρωπαϊκό, σύγχρονο κράτος με διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του συνόλου, με διασφάλιση της προοπτικής για συνεργασία και προκοπή και ένα ασφαλές μέλλον.

    [06] Ο τυφώνας Ραμασούν άφησε πίσω του 100 νεκρούς στις Φιλιππίνες και κατευθύνεται στην Κίνα

    Ο αριθμός των νεκρών που άφησε πίσω του ο τυφώνας Ραμασούν, ο πρώτος της εποχής των τυφώνων στις Φιλιππίνες ανέρχεται σε εκατό, ενώ μια νέα καταιγίδα, η Μάτμο, με ανέμους που ξεπερνούν τα 150 χλμ την ώρα και με καταρρακτώδεις βροχές, σαρώνει τις ήδη πληγείσες από τον τυφώνα περιοχές, ανακοίνωσαν σήμερα οι Αρχές. "Ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα Ραμασούν που έπληξε τις ανατολικές ακτές των Φιλιππίνων, τη νύχτα της 15ης προς 16η Ιουλίου ανέρχεται σε 94, ενώ έξι είναι οι αγνοούμενοι. Τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους από πτώσεις δέντρων, στύλων ηλεκτρικού ρεύματος, καταρρεύσεις σπιτιών, ενώ η πλειοψηφία των προσώπων που φέρονται ως αγνοούμενοι είχε πάει στη θάλασσα", παρά την ανακοίνωση για την έλευση του τυφώνα, δήλωσε η Μίνα Μαρασινιάν, εκπρόσωπος της κυβερνητικής υπηρεσίας διαχείρισης των καταστροφών. Σύμφωνα με τη Manila Electric Co, τη μεγαλύτερη επιχείρηση ηλεκτρισμού της χώρας, διακοπές της ηλεκτροδότησης εξακολουθούσαν να καταγράφονται το Σαββατοκύριακο σε περισσότερα από 400.000 νοικοκυριά στη περιφέρεια της Μανίλας, η οποία επίσης επλήγη από τον τυφώνα.

    Ο Ραμασούν συνέχισε την πορεία του περνώντας από τη Νότια Σινική Θάλασσα για να πλήξει σήμερα με μεγάλη δριμύτητα 15 επαρχίες της νότιας Κίνας, προκαλώντας τον θάνατο 16 ανθρώπων, ανακοίνωσαν οι κινεζικές Αρχές. Είναι ο ισχυρότερος τυφώνας που μαστίζει τη νότια Κίνα τα τελευταία 41 χρόνια.

    [07] Δύο ώρες θα κρατήσει η εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας

    Το Ισραήλ συμφώνησε για μία δίωρη ανθρωπιστική εκεχειρία σε μία συνοικία στη Λωρίδα της Γάζας η οποία σφυροκοπήθηκε από τους Ισραηλινούς, δήλωσε ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς. Η εκεχειρία, την οποία ζήτησε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, θα διαρκέσει από τη 13:30 έως τις 15:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), στην περιοχή Σετζάγια, όπου αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας ανέφεραν πως τουλάχιστον 50 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά. Η Χαμάς είχε δηλώσει νωρίτερα ότι αποδέχεται μια προσωρινή εκεχειρία.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 July 2014 - 12:30:26 UTC