Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ναι» στην αντικατάσταση της προφυλάκισης του Στ. Μπούκουρα, λένε δύο εισαγγελείς
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: «Όχι» νέο μνημόνιο, πέρα από το σημείο που έχουμε συμφωνήσει
  • [03] Η Microsoft θα περικόψει 18.000 θέσεις εργασίας
  • [04] Κατερρίφθη μπόινγκ της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία
  • [05] Μετά την αποτυχία συμφωνίας για τα αξιώματα της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ζ.Κ. Γιούνκερ αναλαμβάνει δράση

  • [01] «Ναι» στην αντικατάσταση της προφυλάκισης του Στ. Μπούκουρα, λένε δύο εισαγγελείς

    Τον δρόμο της εξόδου από τη φυλακή του βουλευτή Στάθη Μπούκουρα, προφυλακισμένου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, «ανοίγουν» δύο εισαγγελικές προτάσεις, που εισηγούνται την αντικατάσταση της κράτησης του κατηγορουμένου.

    Ο βουλευτής, που έχει ανεξαρτητοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή μετά την απαγγελία κατηγορίας για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης εναντίον του, πλέον αναμένει την τελική κρίση του Συμβουλίου Εφετών, που θα αποφανθεί με βούλευμά του, αν ο κ. Μπούκουρας θα είναι, ή όχι, το επόμενο διάστημα ελεύθερος.

    Η πρώτη εισαγγελική πρόταση για τον βουλευτή προς το δικαστικό συμβούλιο είναι της εισαγγελέως Αικατερίνης Ψύρη, η οποία ζητά να γίνει τυπικά και ουσιαστικά δεκτή η αίτηση που υπέβαλε ο κ. Μπούκουρας για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης. Η εισαγγελέας προτείνει, αντί της προφυλάκισης, την καταβολή χρηματικής εγγύησης 20.000 ευρώ και την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ευνοϊκή για τον κατηγορούμενο βουλευτή είναι επίσης και η πρόταση που υπέβαλε στο συμβούλιο που θα κρίνει την παράταση, ή μη, της κράτησης του κ. Μπούκουρα ενόψει συμπλήρωσης του πρώτου εξαμήνου κράτησης, η εισαγγελέας κ. Στεφανάτου. Η εισαγγελική λειτουργός προτείνει να μη συνεχιστεί η κράτηση και σε αντικατάσταση να του επιβληθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ.

    Σημειώνεται ότι ο Στάθης Μπούκουρας είναι ο πρώτος από τους προφυλακισμένους βουλευτές για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής για τον οποίο κατατέθηκαν θετικές στην αποφυλάκιση εισαγγελικές προτάσεις.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: «Όχι» νέο μνημόνιο, πέρα από το σημείο που έχουμε συμφωνήσει

    «Αλλάζουμε τη σελίδα με απλό τρόπο, "όχι" νέο μνημόνιο, "όχι" τρόικα πέρα από το σημείο που έχουμε πει και συμφωνήσει, και -εις πείσμα όλων αυτών που αρέσκονται να μαντεύουν κακά- "όχι" νέα μέτρα λιτότητας που πληγώνουν τον πολίτη και την Οικονομία» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ημερίδα με θέμα «10 θέσεις για την Υγεία» που διοργανώνει ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Σημείωσε δε ότι πάνω σε αυτή τη βάση τη δημοσιονομική, τη μακροοικονομική, την αναπτυξιακή και πάνω σε αυτούς τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς συσχετισμούς, πρέπει να οικοδομηθεί και η νέα εποχή του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα με επίκεντρο το ΕΣΥ, συμπληρωμένο από τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με τρόπους που να απαντούν σε αυτό που ο πολίτης καταλαβαίνει και θέλει ως λειτουργία ενός συστήματος υγείας χάριν του δημοσίου συμφέροντος.

    Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε: «Πρέπει να αλλάξουμε σελίδα και αλλάζουμε σελίδα». Κάτι που, όπως είπε, αφορά και τους συμβολισμούς και την ουσία. Ειδικότερα, αφήνοντας αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ αν και χωρίς να τον κατονομάσει, είπε: «Ε,νοχλούνται πολλοί από τη σκέψη αυτή γιατί δεν υπάρχουν πολιτικά χωρίς μνημόνιο, κρίση και τρόικα. Ενοχλούνται όταν λέμε ότι πρέπει να αλλάξει η σχέση μας με την τρόικα, ότι δεν πρέπει να συνεχίζεται αυτή η ιστορία που ζήσαμε, της πολύμηνης παρουσίας των κλιμακίων της τρόικας που παρεμβαίνουν στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης και δεν ολοκληρώνουν ποτέ έναν έλεγχο».

    [03] Η Microsoft θα περικόψει 18.000 θέσεις εργασίας

    Η Microsoft θα περικόψει έως και 18.000 θέσεις εργασίας σε έναν χρόνο, δηλαδή του 14% του παγκόσμιου εργατικού της δυναμικού, σε μια από τις μεγαλύτερες περικοπές θέσεων εργασίας στις οποίες έχει προχωρήσει στην ιστορία της η εταιρεία λογισμικού αυτή.

    Το μεγαλύτερο σχέδιο αναδιάρθρωσης το οποίο είχε υλοποιήσει η Microsoft ως σήμερα ήταν εκείνο του 2009, όταν είχε ανακοινώσει την περικοπή 5.800 θέσεων εργασίας. Το τρέχον σχέδιο αναδιάρθρωσης που ανακοινώθηκε σήμερα από την εταιρεία συνδέεται σε μεγάλο μέρος (12.500 θέσεις) με την ενσωμάτωση της εταιρείας κατασκευής κινητών τηλεφώνων Nokia, την οποία μόλις εξαγόρασε η Microsoft. Κυρίως θα κλείσει ένα εργοστάσιο στην Ουγγαρία, διευκρίνισε ο Στέφεν Έλοπ, πρώην διευθυντής της Nokia, ο οποίος έχει πλέον επιφορτιστεί με την ευθύνη του τομέα συσκευών της Microsoft, σε μήνυμα που απέστειλε στους εργαζόμενους.

    [04] Κατερρίφθη μπόινγκ της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία

    Αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών που κατέπεσε στην ανατολική Ουκρανία κατερρίφθη ενώ πετούσε σε ύψος 10 χιλιομέτρων, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ.Ένας σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας είπε ότι το Μπόινγκ 777 της εταιρείας Malaysia Airlines χτυπήθηκε από έναν πύραυλο εδάφους-αέρος του συστήματος Μπουκ.Σύμφωνα με τον σύμβουλο, όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους της Malaysia Airlines είναι νεκροί.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ το Μπόινγκ 777 που εκτελούσε την πτήση ΜΗ-17 χάθηκε από τα ραντάρ ενώ βρισκόταν σε υψόμετρο 10.000 μέτρων και σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από τον ρωσικό εναέριο χώρο. «Άρχισε να πέφτει και κατόπιν βρέθηκε να καίγεται εντός του ουκρανικού εδάφους» ανέφερε μια πηγή της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας που δεν κατονομάζεται από το πρακτορείο.

    Διασώστες του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ουκρανίας μεταβαίνουν ήδη στην περιοχή αυτή. Ένα μέρος της περιφέρειας του Ντονέτσκ ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες.

    [05] Μετά την αποτυχία συμφωνίας για τα αξιώματα της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ζ.Κ. Γιούνκερ αναλαμβάνει δράση

    Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν όσον αφορά τις υποψηφιότητες που θα καταλάβουν τα σημαντικότερα αξιώματα στην ηγεσία της Ένωσης και της Κομισιόν και ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναλαμβάνει δράση για να συγκροτήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τουΒ· μπορεί να ολοκληρώσει το παζλ έως τα τέλη Αυγούστου. Οι ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων αποχαιρετίστηκαν τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη χωρίς να έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τα ονόματα του επόμενου επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, που θα αντικαταστήσει τη Βρετανίδα Κάθριν Άστον, ή του επόμενου προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα διαδεχθεί τον Βέλγο Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

    Μετά την επιλογή στα τέλη Ιουνίου του χριστιανοδημοκράτη Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει επίσημα καθήκοντα στις αρχές Νοεμβρίου, είχαν προγραμματίσει να διευθετήσουν το θέμα των άλλων δύο ανώτατων αξιωμάτων προτού ο Γιούνκερ ορίσει το σύνολο της ομάδας του κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Όμως εξαιτίας της περιπλοκότητας της διαδικασίας το σχέδιο δεν εφαρμόστηκε. Πριν από 5 χρόνια, η Άστον και ο Ρομπάι είχαν επιλεγεί την τελευταία στιγμή, στα μέσα Νοεμβρίου, μετά την απόρριψη της υποψηφιότητας του Βρετανού πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ για την προεδρία της ΕΕ. Φέτος η αποτυχία μπορεί να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αδιαλλαξία του νέου επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Ρέντσι, που πίεζε για να επιβάλει στην θέση της επικεφαλής της διπλωματίας τη νεαρή υπουργό Εξωτερικών Φεντερίκα Μογκερίνι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 July 2014 - 16:30:21 UTC