Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έως τις 29 Αυγούστου η εθελοντική ενδο-αυτοδιοικητική κινητικότητα
  • [02] Υπουργική απόφαση για τους όρους ασφαλείας των παιδικών χαρών
  • [03] Για τα κρησφύγετα του Ν. Μαζιώτη ψάχνει η Αντιτρομοκρατική
  • [04] Εξετάζεται η υποβολή εκπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων
  • [05] Πιλοτική εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος
  • [06] Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε ο Ομπάμα
  • [07] Σκοτώθηκαν όλοι οι Ταλιμπάν που επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ
  • [08] Δεν κατέληξε σε συμφωνία η ΕΕ για τα ευρωπαϊκά αξιώματα

  • [01] Έως τις 29 Αυγούστου η εθελοντική ενδο-αυτοδιοικητική κινητικότητα

    Απεστάλη χθες από το υπουργείο Εσωτερικών σε όλους τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας, καθώς και στην ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), την ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών), το ΙΤΑ (Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης) και τις ΠΕΔ (Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων), εγκύκλιος που αφορά το πρόγραμμα εθελοντικής ενδο-αυτοδιοικητικής κινητικότητας, που ορίζεται από τις 15 Ιουλίου έως και την 29η Αυγούστου.

    Στην εγκύκλιο τονίζεται ο εθελοντικός χαρακτήρας της ενδο-αυτοδιοικητικής (και όχι πλέον ενδο-δημοτικής) κινητικότητας και η πλήρης διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των συμμετοχόντων μερών. Υπενθυμίζεται ότι η ενδο-αυτοδιοικητική κινητικότητα χαρακτηρίζεται από ένα μόνον μήνα διαθεσιμότητας και ευνοϊκή ρύθμιση του νόμου ορίζει ότι οι συμμετέχοντες εργαζόμενοι δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν στο μέλλον πλεονάζον προσωπικό. Επισημαίνεται ότι ήδη με την προηγούμενη εφαρμογή του προγράμματος μετατάχθηκαν και βρίσκονται στις νέες τους θέσεις 945 υπάλληλοι.

    [02] Υπουργική απόφαση για τους όρους ασφαλείας των παιδικών χαρών

    Υπουργική απόφαση για την οργάνωση και τη λειτουργία των παιδικών χαρών των ΟΤΑ, τροποποιητική και συμπληρωματική της προηγούμενης απόφασης του 2009, εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της απόφασής του, να εκσυγχρονισθούν σταδιακά και να πληρούν τους απαραίτητους όρους ασφαλείας, όλες οι δημοτικές παιδικές χαρές.

    Στην απόφαση αυτή ορίζονται οι προδιαγραφές των παιδικών χαρών όσον αφορά την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών. Καθορίζεται με σαφήνεια η ευθύνη του κατασκευαστή των παιχνιδιών και η απαραίτητη ύπαρξη πιστοποίησης από διαπιστευμένο φορέα ελέγχου για τον εξοπλισμό. Προσδιορίζεται το πεδίο ευθύνης των δημοτικών Αρχών και οι προδιαγραφές που θα πρέπει να ακολουθούν κατά την ανακαίνιση, δημιουργία και συντήρηση των παιδικών χαρών.

    Πλέον, για να κατασκευάσει ένας δήμος παιδική χαρά, είναι απαραίτητη η ύπαρξη πιστοποιητικού λειτουργίας.

    [03] Για τα κρησφύγετα του Ν. Μαζιώτη ψάχνει η Αντιτρομοκρατική

    Σε μια πλαστή ταυτότητα την οποία είχε πάνω του ο Νίκος Μαζιώτης την ώρα της αιματηρής ένοπλης συμπλοκής στο Μοναστηράκι, εστιάζει το ενδιαφέρον της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, προκειμένου να εντοπίσει το κρησφύγετο του συλληφθέντος τρομοκράτη και πιθανότατα γιάφκα με οπλισμό, ή κάποιο γκαράζ.

    Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, ο οποίος έδωσε συνέντευξη Tύπου μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, ο Μαζιώτης έφερε μαζί του μια πλαστή ταυτότητα με τα στοιχεία Μιχαήλ Μιχελάκης του Νικολάου και της Αρχοντίας, γεννηθείς την 16/4/1977 στην Αθήνα, η οποία έχει την φωτογραφία άλλου προσώπου, για το οποίο γίνεται έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί ποιό είναι και τι σχέση έχει με τον συλληφθέντα.

    Όπως είπε ο κ. Τσακνάκης, με την ταυτότητα αυτή αγοράστηκε το 2013 από την Αθήνα, ένα αυτοκίνητο μάρκας HYUNDAI ACCENT, με αριθμό κυκλοφορίας ΥΗΤ 2959, χρώματος ασημί, το οποίο φαίνεται ότι χρησιμοποιούσε ο Μαζιώτης και σύμφωνα με μια πληροφορία προσομοιάζει με το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν ο συλληφθείς και οι συνεργάτες του στην αιματηρή ένοπλη ληστεία που έγινε πριν από λίγο καιρό στην Κλειτορία Καλαβρύτων.

    Για τον λόγο αυτό, ο αρχηγός κάνει έκκληση στους πολίτες, όποιος γνωρίζει κάτι για την ταυτότητα, (η οποία θεωρείται πιθανό να χρησιμοποιήθηκε για την ενοικίαση κάποιων σπιτιών ή άλλων χώρων), ή για το παραπάνω αυτοκίνητο, να επικοινωνήσει με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στα τηλέφωνα 1014 και 10414.

    [04] Εξετάζεται η υποβολή εκπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων

    Το ενδεχόμενο υποβολής των εκπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων χωρίς ο φορολογούμενος να χάνει το αφορολόγητο των 2.100 ευρώ, αλλά με την επιβάρυνση μόνο του προστίμου που προβλέπει η νομοθεσία, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν άμεσα, προκειμένου να μην χάσουν το αφορολόγητο όριο όσοι δεν κατόρθωσαν να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση εντός της κανονικής προθεσμίας και παρά την παράταση που είχε δοθεί.

    [05] Πιλοτική εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

    Από τις αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ενώ η καθολική εφαρμογή του νέου συστήματος θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Η πιλοτική εφαρμογή θα ξεκινήσει σε 10 δήμους της χώρας οι οποίοι θα ανακοινωθούν μέσα στον Ιούλιο. Σε πρώτη φάση θα διατεθούν περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ, ενώ από τον Οκτώβριο στο προσχέδιο του προϋπολογισμού θα εγγραφεί το σχετικό κονδύλι, το οποίο θα ανέρχεται σε 850 εκατ. με 1 δισ. ευρώ.

    Οι τελικές λεπτομέρειες για την εφαρμογή του προγράμματος ρυθμίστηκαν κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο υπουργείο Εργασίας, μεταξύ του υφυπουργού Βασίλη Κεγκέρογλου και τεχνικού κλιμακίου της τρόικας.

    [06] Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε ο Ομπάμα

    Η Ρωσία θα πρέπει να σταματήσει τη ροή όπλων και μαχητών μεταξύ των συνόρων της με την Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ανακοινώνοντας παράλληλα νέες κυρώσεις εναντίον της ρωσικής οικονομίας στους τομείς της ενέργειας και της άμυνας. Ο Ομπάμα χαρακτήρισε τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ως «σημαντικές αλλά στοχευμένες», οι οποίες αποσκοπούν στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων για τις αμερικανικές επιχειρήσεις και τους συμμάχους των ΗΠΑ.

    Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποίησε ότι οι νέες κυρώσεις που αποφάσισαν να επιβάλουν οι ΗΠΑ εναντίον της Μόσχας θα οδηγήσουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε «αδιέξοδο».

    Οι Ευρωπαίοι από την πλευρά τους, οι οποίοι συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες, αποφάσισαν κυρώσεις μικρότερης έκτασης, παγώνοντας προγράμματα που πραγματοποιεί στη Ρωσία η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, σύμφωνα με μια διπλωματική πηγή.

    [07] Σκοτώθηκαν όλοι οι Ταλιμπάν που επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

    Η επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί εναντίον του αεροδρομίου της Καμπούλ από αντάρτες Ταλιμπάν έλαβε τέλος και όλοι οι δράστες σκοτώθηκαν, έγινε γνωστό από Αφγανούς αξιωματούχους. «Η επίθεση τελείωσε και η ζώνη απελευθερώθηκε από τους αντάρτες και όλοι οι επιτιθέμενοι που είχαν οχυρωθεί σ' ένα υπό κατασκευήν κτίριο σκοτώθηκαν» δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της εγκληματολογικής αστυνομίας της Καμπούλ Γκιούλ Αγά Χασίμι.

    Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν σήμερα το πρωί την ευθύνη για την επίθεση αυτή μέσω του εκπροσώπου τους, του Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ. Η αυστηρά φρουρούμενη ζώνη του αεροδρομιου της Καμπούλ έχει γίνει και στο παρελθόν στόχος επιθέσεων των ανταρτών. Στις 3 Ιουλίου, τρεις ρουκέτες είχαν εκτοξευθεί προς την κατεύθυνση εγκαταστάσεων του αεροδρομίου χωρίς να προκαλέσουν θύματα. Ωστόσο είχαν υποστεί ζημιές πολλά ελικόπτερα, μεταξύ των οποίων και αυτό του προέδρου Χαμίντ Καρζάι.

    [08] Δεν κατέληξε σε συμφωνία η ΕΕ για τα ευρωπαϊκά αξιώματα

    Σε νέα Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Αυγούστου παραπέμπονται οι αποφάσεις για τα ευρωπαϊκά αξιώματα μετά την αδυναμία του χθεσινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να καταλήξει σε συμβιβαστικές λύσεις.

    Όπως αναγνώρισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Xέρμαν Βαν Ρομπάι κατά τη χθεσινή Σύνοδο δεν κατέστη δυνατόν να φτάσουμε στο σημείο για να υπάρξει συναινετική λύση επί του συνολικού πακέτου και για το λόγο αυτό θα χρειαστεί να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις σε νέα Σύνοδο στις 30 Αυγούστου. Ο Χ. Ρομπάι εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα υπάρξει απόφαση στις 30 Αυγούστου και τόνισε ότι για να δοθεί λύση χρειάζεται χρόνος. O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εξέφρασε ακόμη την ελπίδα τα κράτη μέλη να δώσουν στον νέο πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Γιούνκερ τις επόμενες εβδομάδες ή έως το τέλος του μήνα τα ονόματα των επιτρόπων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 July 2014 - 6:30:22 UTC