Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για τραπεζοκεντρική διαχείριση των «κόκκινων δανείων» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Στις Βρυξέλλες ο Αντ. Σαμαράς για τη Σύνοδο Κορυφής ηγετών της ΕΕ
  • [03] Θ. Φωτίου: Το ν/σ για τον αιγιαλό «θα είναι ένα Βατερλό για την κυβέρνηση, αν προχωρήσει»
  • [04] Σε εξέλιξη η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής - Σοβαρά τραυματισμένος ο Ν. Μαζιώτης
  • [05] Προσφυγή εκατό επενδυτών από την Ελλάδα, κατά της Κύπρου για το «κούρεμα» στις καταθέσεις τους
  • [06] Ορκίστηκε για τρίτη θητεία ο Μπασάρ αλ-Ασαντ, εκτοξεύοντας απειλές κατά της Δύσης
  • [07] Δεύτερο τροχαίο με θύμα αρκούδα για το 2014

  • [01] Για τραπεζοκεντρική διαχείριση των «κόκκινων δανείων» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

    Για «τραπεζοκεντρική διαχείριση του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους» κάνει λόγο το τμήμα οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία του για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος των λεγόμενων «κόκκινων δανείων». Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι τέσσερις υπουργοί που απαρτίζουν το Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, λάβει τις αποφάσεις τους για τη συνολική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ιδιωτικών χρεών. Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτει, με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας, προωθείται σχέδιο για τη δημιουργία εξωδικαστικού μηχανισμού διαχείρισης των επιχειρηματικών χρεών προς τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, προμηθευτές, εργαζόμενους και λοιπούς πιστωτές. Για τη διευκόλυνση των εξωδικαστικών συμφωνιών σχεδιάζεται να γίνει υποχρεωτική η συναίνεση όλων των πιστωτών μιας επιχείρησης στο επιχειρηματικό σχέδιο που θα έχει την έγκριση του 35% των ιδιωτών πιστωτών. Στην πράξη, αυτό σημαίνει πως οι τράπεζες, που κατά κανόνα αποτελούν τους μεγαλύτερους πιστωτές των επιχειρήσεων, θα αποφασίζουν για τις αναδιαρθρώσεις χρεών του επιχειρηματικού τομέα, έναντι των ασφαλιστικών ταμείων, του Δημοσίου, των εργαζόμενων και των προμηθευτών.

    Έτσι, εκτιμούν οι οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ, όλα αφήνονται στη δικαιοδοσία και τη διακριτική ευχέρεια των τραπεζιτών, που θα έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν το πρόβλημα όπως τους βολεύει, με στόχο την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου τους από τα «κόκκινα δάνεια», αδιαφορώντας για όλες τις τραγικές συνέπειες στην πραγματική οικονομία, αλλά και για τις ανάγκες που υπάρχουν για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

    [02] Στις Βρυξέλλες ο Αντ. Σαμαράς για τη Σύνοδο Κορυφής ηγετών της ΕΕ

    Στις Βρυξέλλες συναντώνται σήμερα το απόγευμα οι ηγέτες της ΕΕ σε μια άτυπη Σύνοδο Κορυφής με βασικό αντικείμενο τη στελέχωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τη διανομή άλλων σημαντικών αξιωμάτων.

    Η Σύνοδος Κορυφής ξεκινά στις 18:00 (ώρα Ελλάδας) με πρώτο θέμα συζήτησης την κατάσταση στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.

    Μετά από περίπου μιάμιση ώρα, κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασιών των ηγετών και παρουσία του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές θέσεις. Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει πρωτίστως να αποφασίσουν ποιος θα πάρει το οικονομικό χαρτοφυλάκιο της Επιτροπής και ποιος το χαρτοφυλάκιο των εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ που σήμερα κατέχει η Βαρόνη Κάθριν 'Αστον.

    Σε ό,τι αφορά το πρώτο, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έχει υποσχεθεί ότι θα το δώσει σε σοσιαλιστή πολιτικό, και το όνομα που ακούγεται ως πιθανότερο είναι αυτό του Γάλλου υπουργού οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί.

    Σε ό,τι αφορά την ηγεσία της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, ο Ζ. Κ. Γιούνκερ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα παραμείνει σε γυναικεία χέρια.

    [03] Θ. Φωτίου: Το ν/σ για τον αιγιαλό «θα είναι ένα Βατερλό για την κυβέρνηση, αν προχωρήσει»

    Το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό «θα είναι ένα Βατερλό για την κυβέρνηση, αν προχωρήσει» εκτιμά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιεί το απόγευμα στο Μουσείο Μπενάκη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ομιλητή τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα.

    «Το πεδίο αυτό ενώνει όλους σήμερα, ανεξαρτήτως καταγωγής, ταξικών διακρίσεων, πεποιθήσεων. Σκοπεύουμε πράγματι να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο αντίστασης όλων των κοινωνικών και πολιτικών φορέων για αυτό που είναι το παρελθόν και το μέλλον μας. Οι ιριδίζουσες παραλίες της χώρας μας θα είναι οι τόποι αντίστασης αυτό το καλοκαίρι» σημειώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σύμφωνα με την κ. Φωτίου «το νομοσχέδιο ουσιαστικά καταργεί την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες, ένα δικαίωμα το οποίο έρχεται από το Ρωμαϊκό Δίκαιο και από τον Ιουστινιάνειο Κώδικα, νομιμοποιεί αυθαίρετα ξενοδοχεία και επιχειρήσεις, παραχωρεί λίμνες, θάλασσες, νησίδες, υφάλους και σκοπέλους. Πρόκειται για τεράστια επιχείρηση καταστροφής, για χρεοκοπημένο μοντέλο τουριστικής υπερανάπτυξης που ήδη κατέστρεψε τις ακτές της Ισπανίας, της Τουρκίας, της Αιγύπτου, που βρίσκεται στον πυρήνα της χρηματοπιστωτικής φούσκας».

    [04] Σε εξέλιξη η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής - Σοβαρά τραυματισμένος ο Ν. Μαζιώτης

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για την υπόθεση της αιματηρής ένοπλης συμπλοκής στο Μοναστηράκι, κατά την οποία φέρεται ότι, εκτός των άλλων, έχει τραυματιστεί ο καταζητουμένος για τρομοκρατική δράση, Νίκος Μαζιώτης.

    Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, στην περιοχή, από το πρωί, ήταν σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της ΕΛΑΣ, με την επωνυμία «ΘΗΣΕΑΣ» για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

    Ύστερα από πληροφορίες για ύποπτο άτομο σε κατάστημα Ερμού και Αθηνάς, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να του κάνουν έλεγχο, αλλά πυροβόλησε εναντίον τους, με αποτέλεσμα να γίνει ανταλλαγή πυροβολισμών.

    Ακολούθησε καταδίωξη και στην οδό Μητροπόλεως 44 έγινε δεύτερη συμπλοκή, κατά την οποία τραυματίστηκε στο πόδι ένας από τους αστυνομικούς και σοβαρά ο ύποπτος, ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα έχουν γνωστά μέχρι στιγμής, είναι ο Νίκος Μαζιώτης.

    Σε νοσοκομείο της Αθήνας, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, για τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκαν και δύο τουρίστες, ένας Γερμανός και ένας Αυστραλός, οι οποίοι δεν διατρέχουν κίνδυνο. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει τραύμα στον μηρό, από σφαίρα.

    Στο Θωρακοχειρουργικό Τμήμα, στα Επείγοντα Περιστατικά του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», βρίσκεται φρουρούμενος ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στον ώμο και πρόκειται, από στιγμή σε στιγμή, να χειρουργηθεί για οστεοσύνθεση βραχίονα. Ισχυρά είναι τα μέτρα ασφαλείας στο νοσοκομείο, ενώ έχει τροποποιηθεί η εφημερία και όλα τα επείγοντα περιστατικά στο Θωρακοχειρουργικό μεταφέρονται σε άλλα τμήματα. Αν ο Νίκος Μαζιώτης χρειαστεί να νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, υπάρχει πρόβλεψη, ενώ υπενθυμίζεται ότι στον 10ο όροφο υπάρχει δωμάτιο που είναι διαμορφωμένο ειδικά για τέτοιου είδους περιπτώσεις, από την περίοδο της νοσηλίας του Σάββα Ξηρού.

    [05] Προσφυγή εκατό επενδυτών από την Ελλάδα, κατά της Κύπρου για το «κούρεμα» στις καταθέσεις τους

    Εκατό επενδυτές από την Ελλάδα προσέφυγαν στο διεθνές διαιτητικό δικαστήριο επενδυτικών διαφορών κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας για το «κούρεμα» των καταθέσεών τους σε κυπριακές τράπεζες τον Μάρτιο του 2013. Υποστηρίζουν ότι απώλεσαν 50 εκατ.ευρώ. Η κυπριακή Δημοκρατία έχει διορίσει, σύμφωνα με το γενικό εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, διεθνή γραφεία για να την υπερασπίσουν.

    Η διαδικασία γίνεται στη βάση διμερούς συμφωνίας Κύπρου και Ελλάδας, που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά.

    Ο κ. Κληρίδης είπε ότι η αρχή έγινε με αγωγή του τέως πρόεδρου της τέως Λαϊκής Τράπεζας, Ανδρέα Βγενόπουλου. Έκτοτε, είπε, προστέθηκαν και άλλοι επηρεαζόμενοι έλληνες επενδυτές. Εξήγησε ότι δεν θα διεξαχθούν ξεχωριστές νομικές διαδικασίες για την κάθε μία καταγγελία καθώς, το αίτημα είναι κοινό και προκύπτει μέσω της διμερούς συμφωνίας που έχει συνάψει παλαιότερα η Κύπρος με την Ελλάδα.

    [06] Ορκίστηκε για τρίτη θητεία ο Μπασάρ αλ-Ασαντ, εκτοξεύοντας απειλές κατά της Δύσης

    Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ ορκίστηκε σήμερα για μια τρίτη επταετή θητεία, σε τελετή στο προεδρικό μέγαρο της Δαμασκού. Ο Ασαντ ορκίστηκε στο Κοράνι ενώπιον των βουλευτών που μετείχαν σε έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου και παρουσία τουλάχιστον χιλίων προσκεκλημένων, ενώ η χώρα πλήττεται από τρία χρόνια πολέμου στον οποίο περισσότεροι από 170.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. «Υπόσχομαι να σέβομαι το Σύνταγμα ... και να προστατεύω το λαό της Συρίας» δήλωσε κατά την ορκωμοσία του η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τη συριακή τηλεόραση.

    «Οι Δυτικοί και οι 'Αραβες θα πληρώσουν πολύ ακριβά την υποστήριξή τους στην τρομοκρατία» προειδοποίησε ο πρόεδρος Ασαντ στην επίσημη ομιλία του. Επικαλούμενος την αστάθεια που επικρατεί στο Ιράκ και σε άλλα σημεία της περιοχής, ο Ασαντ τόνισε ότι «σύντομα θα δούμε τις αραβικές χώρες, τις περιφερειακές και τις χώρες της Δύσης που στήριξαν την τρομοκρατία ότι θα πληρώσουν επίσης πολύ ακριβά» την υποστήριξη αυτή, δήλωσε αναφερόμενος στην αντιπολίτευση και τους αντάρτες που προσπαθούν επί τρία χρόνια να ανατρέψουν το καθεστώς του.

    [07] Δεύτερο τροχαίο με θύμα αρκούδα για το 2014

    To δεύτερο τροχαίο ατύχημα, για το 2014, με θύμα αρκούδα σημειώθηκε χθες στον κάθετο άξονα της Εγνατίας, στο τμήμα «Σιάτιστα- Κρυσταλλοπηγή».

    Το ατύχημα έγινε δυο χιλιόμετρα από τον κόμβο Νεάπολης όπου υπάρχει και στα δυο ρεύματα του άξονα ενισχυμένη περίφραξη νέου τύπου, η οποία δεν έδειχνε σε κανένα σημείο παραβιασμένη. Το πιθανότερο είναι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του «Αρκτούρου» η άτυχη αρκούδα να εισήλθε από τον κοντινό κόμβο και να παρασύρθηκε από όχημα βαρέως τύπου με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό της.

    Το ιδιαίτερα έντονο πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων με αρκούδες στην Ελλάδα θα αποτελέσει αντικείμενο ειδικής συνεδρίας στο επερχόμενο Παγκόσμιο Συνέδριο για τη Διαχείριση και Προστασία της Αρκούδας, που θα διοργανώσει ο ?Αρκτούρος? τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 July 2014 - 12:30:26 UTC