Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο 15% απομειώνεται ο αριθμός των μετεξεταστέων της Α' Λυκείου
  • [02] Για παραβίαση περιοριστικών όρων συνελήφθη 30χρονη, που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς»
  • [03] Τα εγκαταλελειμμένα κτίρια της Αθήνας, στο επίκεντρο της συνάντησης των Ιω. Μανιάτη και Γ. Καμίνη
  • [04] Ελεύθερος, υπό όρους, ο πρώην γγ Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ Σπ. Τραυλός
  • [05] Η εξέλιξη των ιδιωτικοποιήσεων στις υποδομές Μεταφορών, στο επίκεντρο της συνάντησης του Μ. Χρυσοχοΐδη με τη τρόικα
  • [06] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με την τρόικα στο υπουργείο Εσωτερικών
  • [07] Νέα Σύνοδος της ΕΕ αύριο για την Ουκρανία

  • [01] Στο 15% απομειώνεται ο αριθμός των μετεξεταστέων της Α' Λυκείου

    Σε ποσοστό περίπου 15% απομειώνεται ο αριθμός των μαθητών της Α' Λυκείου που παραπέμπονται σε επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο βάσει της τελικής ρύθμισης που προώθησε ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, για τις προαγωγικές εξετάσεις.

    Σύμφωνα με την τροπολογία, που ψηφίστηκε από τη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, και στην οποία ενσωματώθηκε νομοτεχνική βελτίωση του υφυπουργού, όταν κάποιος μαθητής έχει επιτύχει γενικό βαθμό ίσο ή ανώτερο του δέκα και έχει επιτύχει βαθμό τουλάχιστον οκτώ σε έναν ή δυο κλάδους των μαθημάτων «Ελληνική γλώσσα» ή «Μαθηματικά» και ταυτόχρονα έχει επιτύχει Μ.Ο. κλάδων ίσο ή ανώτερο του δώδεκα και πέντε δέκατα (12,5), ο οποίος προκύπτει από την προφορική και γραπτή βαθμολογία στους κλάδους των μαθημάτων «Ελληνική γλώσσα», «Μαθηματικά» και «Φυσικές επιστήμες», τότε δεν παραπέμπεται στους παραπάνω κλάδους μαθημάτων και προάγεται.

    Χωρίς τη νέα ρύθμιση το ποσοστό των μετεξεταστέων θα ήταν περίπου 23%.

    [02] Για παραβίαση περιοριστικών όρων συνελήφθη 30χρονη, που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς»

    Για παραβίαση περιοριστικών όρων συνελήφθη σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, 30χρονη που έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

    Η 30χρονη είχε αφεθεί ελέυθερη για λόγους υγείας, με τον όρο να μην απομακρυνθεί από τον τόπο διαμονής που είχε δηλώσει στην Αθήνα. Ωστόσο, μετέβη στη Θεσσαλονίκη όπου και συνελήφθη. Μαζί της συνελήφθη και ένας 27χρονος ο οποίος κρατείται στην Ασφάλεια γιατί αναζητείτο για ανυποταξία.

    [03] Τα εγκαταλελειμμένα κτίρια της Αθήνας, στο επίκεντρο της συνάντησης των Ιω. Μανιάτη και Γ. Καμίνη

    Η συγκρότηση ομάδας εργασίας, με στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και του Δήμου Αθηναίων, που θα εκπονήσει σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος των εγκαταλελειμμένων, ετοιμόρροπων και επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία κτιρίων, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που είχαν σήμερα ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης και ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης.

    Οι δύο αξιωματούχοι αποφάσισαν την επίσπευση των διαδικασιών, που αφορούν στην ΚΥΑ για την πλήρη αξιοποίηση του σχεδίου ολοκληρωμένης αστικής παρέμβασης, που θα εξασφαλίζει τις απαραίτητες συνέργειες και συντονισμό μεταξύ του δήμου Αθηναίων και των φορέων που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

    [04] Ελεύθερος, υπό όρους, ο πρώην γγ Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ Σπ. Τραυλός

    Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα, αφέθηκε μετά την απολογία του στους ανακριτές Διαφθοράς ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός, επί υπουργίας -στο Εθνικής Άμυνας- του Γιάννου Παπαντωνίου.

    Ο Σ. Τραυλός κατηγορείται για κακουργηματική απιστία στο σκέλος της υπόθεσης των εξοπλιστικών που αφορά τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού. Το πρώην στέλεχος του υπουργείου Άμυνας απολογήθηκε στους ανακριτές Γαβριήλ Μαλλή και Γ. Σταυρόπουλο σχετικά με τη μη υλοποίηση έργων αντισταθμιστικών ωφελημάτων ποσού περίπου 72 εκατομμυρίων ευρώ που υπογράφηκαν με βάση τη συμφωνία για την προμήθεια των υποβρυχίων, έργα τα οποία η ανάκριση καταλογίζει ότι έμειναν ανεκτέλεστα ή ανολοκλήρωτα.

    Η υπόθεση, που αποτελεί σκέλος της μεγάλης δικογραφίας για την αγορά όπλων του Πολεμικού Ναυτικού, αφορά τις ενδεχόμενες ευθύνες προσώπων που χειρίστηκαν τις επίμαχες συμβάσεις μετά τη θητεία του Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Άμυνας.

    [05] Η εξέλιξη των ιδιωτικοποιήσεων στις υποδομές Μεταφορών, στο επίκεντρο της συνάντησης του Μ. Χρυσοχοΐδη με τη τρόικα

    Το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων για την Εγνατία Οδό, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τους εκπροσώπους της τρόικας. Σύμφωνα δε, με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Μεταφορών, όλα κινούνται με βάση τα χρονοδιαγράμματα. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε και το θέμα της εφαρμογής των «αναλογικών διοδίων» (σσ: πληρωμή ανάλογα με την απόσταση, που διανύεται) στην Εγνατία Οδό και, όπως ανέφερε ο συγκεκριμένος παράγοντας, «οι παραχωρησιούχοι είναι υποχρεωμένοι, βάσει των συμβάσεων, να έχουν έως το τέλος του 2015 αναλογικά διόδια παντού».

    Αυτήν την ώρα, είναι σε εξέλιξη η συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

    [06] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με την τρόικα στο υπουργείο Εσωτερικών

    Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς τη ΔΕΗ, τα νέα οργανογράμματα των δήμων και η εθελοντική ενδοδημοτική κινητικότητα ήταν τα κύρια θέματα που συζήτησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών με τους εκπροσώπους της τρόικας. Όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟΤΑ, εξετάστηκαν οι οφειλές προς τη ΔΕΗ τόσο των δήμων όσο και των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ). Σχετικά με τις οφειλές των δήμων, θα διερευνηθεί σε ποιον βαθμό η μεταφορά αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ (στο πλαίσιο του «Καλλικράτη») συνοδεύτηκε από τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων, προκειμένου να καταβάλλονται οι απαιτούμενες δαπάνες. Πρόκειται για ένα θέμα αιχμής που έχει απασχολήσει επανειλημμένως τόσο τους δήμους όσο και τις περιφέρειες. Ζήτημα παραμένει ο τρόπος ικανοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών των ΔΕΥΑ, που είναι δημοτικές επιχειρήσεις και όχι δημόσιες επιχειρήσεις όπως η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ, των οποίων οι οφειλές καταβλήθηκαν σαν δημοσίων επιχειρήσεων. Όσον αφορά τα νέα οργανογράμματα, εντός του καλοκαιριού η Task Force πρόκειται να παραδώσει στο υπουργείο τα πέντε πιλοτικά μοντέλα δήμων, που έχουν σχεδιασθεί με βάση τη μορφολογία, τη γεωγραφική θέση, τον πληθυσμό και άλλα επιμέρους χαρακτηριστικά που αποτυπώνουν διαφορετικές ανάγκες διοίκησης των δήμων. Το σύνολο των δήμων αναμένεται να έχει ολοκληρώσει τα οργανογράμματά του έως τα τέλη του έτους. Αυτό θα γίνει από τις νέες δημοτικές Αρχές που αναλαμβάνουν τον Σεπτέμβριο. Σχετικά με την εθελοντική ενδο-δημοτική κινητικότητα, η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα βρεθούν οι υπολειπόμενοι 2.000 εργαζόμενοι από δήμους, περιφέρειες και αποκεντρωμένες διοικήσεις.

    [07] Νέα Σύνοδος της ΕΕ αύριο για την Ουκρανία

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον εκλεγμένο πρόεδρο της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σήμερα ότι οι σχέσεις της χώρας του με την ΕΕ περνούν «σοβαρές δοκιμασίες», αλλά ελπίζει ότι θα βελτιωθούν το προσεχές διάστημα, όπως μετέδωσε το ρωσικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων RIA. «Η σχέση ανάμεσα στη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση περνά σοβαρές δοκιμασίες, αλλά μολαταύτα ο Β. Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αναπτυχθεί στο πνεύμα μιας αμοιβαίας στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας», ανέφερε ανακοίνωση του Κρεμλίνου, όπως μετέδωσε το RIA.

    Στο μεταξύ ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση της ΕΕ Στέφαν Φίλε ανακοίνωσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία σε μια Σύνοδο Κορυφής η οποία θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη και πρόσθεσε πως θα υιοθετήσουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, εάν κριθεί απαραίτητο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 July 2014 - 14:30:21 UTC