Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η αξιολόγηση θα προχωρήσει απρόσκοπτα, λέει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
  • [02] Πυρκαγιά στην περιοχή Κουνινά Αιγιαλείας
  • [03] Διαδοχικές συναντήσεις της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών
  • [04] Σαράντα χρόνια από το πραξικόπημα στην Κύπρο
  • [05] Παραιτήθηκε o υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ
  • [06] Η Λιβύη εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει τη συνδρομή διεθνών στρατιωτικών δυνάμεων
  • [07] Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

  • [01] Η αξιολόγηση θα προχωρήσει απρόσκοπτα, λέει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

    «Μετά και τη σημερινή (της Δευτέρας) εξέλιξη η διαδικασία της αξιολόγησης πρέπει να προχωρήσει απρόσκοπτα» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών σχετικά με την προσφυγή των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατά της απεργίας-αποχής της ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης.

    Όπως σημειώνεται, με την απόφαση «έγινε δεκτή η αγωγή του ελληνικού δημοσίου και αναγνωρίστηκε ως εξαρχής ευθέως παράνομη η ενέργεια της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, να καλέσει στο πλαίσιο "απεργίας" τους δημοσίους υπαλλήλους να μην εφαρμόσουν το ν. 4250/2014 για την αξιολόγηση στο δημόσιο τομέα». Με την απόφαση, σημειώνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «επιβεβαιώνεται και μέσω της δικαστικής οδού η υποχρέωση καθολικής εφαρμογής του νόμου, αυτονόητη σε ένα κράτος δικαίου. Ουδείς μπορεί πλέον να επικαλείται άγνοια ή πλάνη για τις υπηρεσιακές υποχρεώσεις του σχετικά με την εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης, καλυπτόμενος πίσω από την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ που κρίθηκε με τη δικαστική απόφαση παράνομη».

    [02] Πυρκαγιά στην περιοχή Κουνινά Αιγιαλείας

    Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν σε αγροτοδασική έκταση, κοντά στην περιοχή Κουνινά Αιγιαλείας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που έχει εκδηλωθεί στο σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην θέση «Λυκοχορός», αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, πήρε διαστάσεις. Ωστόσο, η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων απέτρεψε την επέκταση του πύρινου μετώπου προς κατοικημένες περιοχές.

    Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το μέτωπο της πυρκαγιάς έχει περιοριστεί σε δύσβατο σημείο της περιοχής.

    [03] Διαδοχικές συναντήσεις της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών

    Αλλεπάλληλες συναντήσεις θα έχουν σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, οι επικεφαλής της τρόικας, καθώς «επιταχύνονται» οι διαπραγματεύσεις, εν όψει της αναχώρησης των εκπροσώπων των δανειστών από την Ελλάδα την προσεχή Πέμπτη.

    Συγκεκριμένα, θα γίνουν οι εξής συναντήσεις της τρόικας:

    Στις 11:00, με τον εθνικό συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Ιωάννη Τέντε

    Στις 12:00, οι επικεφαλής της τρόικας θα μετάσχουν στη συνεδρίαση του συμβουλίου για το ιδιωτικό χρέος (από ελληνικής πλευράς, μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Δικαιοσύνης, καθώς και εκπρόσωποι της Τραπέζης της Ελλάδος και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών).

    Στις 14.00, με τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο

    Στις 15.00, με τον υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Χρυσοχοίδη

    Στις 16.00, με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση

    Ενδέχεται, να ακολουθήσει (στις 18.00) συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Καρασμάνη, ενώ κλιμάκια των δανειστών θα μεταβούν και στην ΕΛΣΤΑΤ.

    [04] Σαράντα χρόνια από το πραξικόπημα στην Κύπρο

    Η ήχηση στις 8.20 το πρωί (ώρα Ελλαδος) τω σειρήνων σε όλες τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου ξύπνησαν τις μνήμες του προδοτικού πραξικοπήματος της χούντας των Αθηνών και των οργάνων της στο νησί, που άνοιξε τον δρόμο της τουρκικής εισβολής, της οποίας τις συνέπειες βιώνει ακόμη ο κυπριακός Ελληνισμός.

    Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από το πραξικόπημα, ο Πρόεδρος της Κυπριακή Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα παραστεί στο επίσημο μνημόσυνο για όσους έπεσαν για την προάσπιση της νομιμότητας και της δημοκρατίας. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β' θα προστεί του μνημόσυνου, ενώ τον επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής. Στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής. Κόμματα και οργανώσεις με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν το προδοτικό πραξικόπημα και οργανώνουν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους πεσόντες.

    [05] Παραιτήθηκε o υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ

    Παραιτήθηκε από τη θέση του ως υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, ο Ουίλιαμ Χέιγκ, πριν από τον αναμενόμενο ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

    [06] Η Λιβύη εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει τη συνδρομή διεθνών στρατιωτικών δυνάμεων

    Η κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε τη νύκτα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να απευθύνει έκκληση σε διεθνείς στρατιωτικές δυνάμεις για την αποκατάσταση της ασφάλειας, κυρίως στην πρωτεύουσα, Τρίπολή, θέατρο συγκρούσεων ανάμεσα σε ένοπλες ομάδες από την Κυριακή. «Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει τη συνδρομή διεθνών στρατιωτικών δυνάμεων για να αποκατασταθεί η ασφάλεια και να βοηθηθεί η κυβέρνηση να επιβάλει την εξουσία της» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε εκπρόσωπος της λιβυκής κυβέρνησης.

    Ο βομβαρδισμός με ρουκέτες στο αεροδρόμιο της Τρίπολης της Λιβύης είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί το 90 τοις εκατό των αεροσκαφών που βρίσκονταν προσγειωμένα στον χώρο αυτόν, δήλωσε τα ξημερώματα της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αχμέντ Λαμάιν.

    [07] Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

    Πρωτοβουλία για κατάπαυση του πυρός με στόχο να τερματιστούν οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Γάζας ανέλαβε την Δευτέρα η Αίγυπτος και η οποία θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ μέσα σε λίγες ώρες, αρχής γενομένης από την Τρίτη το πρωί. Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα το πρωί ώστε να συζητηθεί το συγκεκριμένο σχέδιο, μετέδωσε ο κρατικός ισραηλινός ραδιοφωνικός σταθμός. Ωστόσο, στο σχέδιο αυτό αντιτίθενται αρκετά μέλη του κόμματος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Η Χαμάς απέκλεισε την εφαρμογή εκεχειρίας χωρίς της ύπαρξη πλήρους συμφωνίας για τη διένεξη με το Ισραήλ, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της Χαμάς Φάουζι Μπαρχούμ.

    Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα έχει φτάσει τους 187, ενώ τουλάχιστον 1390 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί από τις ισραηλινές επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα ως απάντηση στην εκτόξευση ρουκετών από τη Γάζα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Ασράφ αλ-Κέντρα. Από την πλευρά των Ισραηλινών δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής θύματα, ωστόσο πολλοί είναι οι άνθρωποι που έχουν τραυματιστεί από τις εκρήξεις των ρουκετών. Εξάλλου, η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε 25 επιδρομές κατά της Λωρίδας της Γάζας κατά τη διάρκεια της νύκτας, «εναντίον θέσεων των τρομοκρατών», ενώ δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τον παλαιστινιακό θύλακα έπεσαν στο έδαφος τυο ισραήλ χωρίς να προκαλέσουν θύματα, ανακοίνωσε στρατιωτική εκπρόσωπος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 July 2014 - 6:30:22 UTC