Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σι Τζινπίνγκ: Η Ελλάδα είναι η αξιόπιστη χώρα στην Ευρώπη για την Κίνα
  • [02] Έρευνα για απάτη χιλιάδων ευρώ απο γιατρό του ΙΚΑ
  • [03] Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή Γιαννισκάρι της δυτικής Αχαΐας
  • [04] Ο M. Αμπάς ζητά από τον ΟΗΕ να θέσει την Παλαιστίνη υπό διεθνή προστασία
  • [05] «Αυλαία» με χάλκινο μετάλλιο από τον Μυλωνά στα 50μ. ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό εφήβων/νεανίδων

  • [01] Σι Τζινπίνγκ: Η Ελλάδα είναι η αξιόπιστη χώρα στην Ευρώπη για την Κίνα

    «Η Κίνα αποδίδει μεγάλη σημασία στη σχέση της με την Ελλάδα. Θέλουμε πολύ να κάνουμε κοινές προσπάθειες, μαζί με την ελληνική πλευρά να ανοίξουμε τη νέα εποχή για τις διμερείς μας σχέσεις, όσον αφορά τις συνολικές στρατηγικές εταιρικές σχέσεις Κίνας- Ελλάδας» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο κάστρο των Ιπποτών στο νησί της Ρόδου, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα.

    «Η Κίνα και η Ελλάδα έχουν μία φυσική φιλία και φυσικά πολύ στενά συναισθήματα μεταξύ τους. Μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα είναι η πιο φιλική και η πιο αξιόπιστη χώρα μέσα στην Ευρώπη για την Κίνα» τόνισε επίσης ο Πρόεδρος της ασιατικής χώρας, χαρακτηρίζοντας άριστες τις ελληνοκινεζικές σχέσεις. Ο πολιτισμός και οι αξίες των δύο χωρών είναι ακρογωνιαίοι λίθοι που διαμόρφωσαν τον πολιτισμό της ανθρωπότητας, τόνισε στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς.

    Μετά την συνάντηση στο Κάστρο των Ιπποτών ο Πρόεδρος της Κίνας ξεναγήθηκε από τον πρωθυπουργό στο Ινστιτούτο Ναυτικού Δικαίου του Αιγαίου που βρίσκεται στην οδό Ιπποτών, ενώ κατά την έξοδό του επευφημήθηκε από ομάδα Κινέζων που βρίσκονται και εργάζονται στη Ρόδο.

    Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Κίνας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, με τον οποίο συζήτησαν για τη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών, κυρίως στον τουρισμό.«Εδώ στη Ρόδο παίρνετε μια εικόνα του ελληνικού τουρισμού. Η Ρόδος είναι η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού ενός τομέα που μπορούμε να συνεργαστούμε. Και εγώ προσωπικά του δίνω πολύ σημασία γιατί είναι ένας τομέας ανταλλαγής των ανθρώπων των δύο χωρών μας. Μια ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα ο ένας τη ζωή του άλλου και να περάσει όμορφα τις διακοπές του» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπούλιας.

    [02] Έρευνα για απάτη χιλιάδων ευρώ απο γιατρό του ΙΚΑ

    Απάτη πολλών χιλιάδων ευρώ, σε βάρος του ΙΚΑ, κατηγορείται ότι έχει προκαλέσει 70χρονος υπηρεσιακός γιατρός χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος, ο οποίος έγραφε γνωματεύσεις σε ασθενείς για αγορά ακουστικών βαρηκοΐας, τις οποίες στη συνέχεια ενέκρινε ο ίδιος, συμμετέχοντας ως ελεγκτής στις Υγειονομικές Επιτροπές.

    Για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

    [03] Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή Γιαννισκάρι της δυτικής Αχαΐας

    Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα στην περιοχή Γιαννισκάρι της δυτικής Αχαΐας. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

    Αμέσως μετά την εκδήλωση της φωτιάς, έσπευσαν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, καθώς και τέσσερα εναέρια μέσα, αφού λόγω των δυνατών ανέμων, υπήρχε κίνδυνος να απειληθούν κατοικημένες περιοχές. Τελικά, ύστερα από λίγη ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο.

    [04] Ο M. Αμπάς ζητά από τον ΟΗΕ να θέσει την Παλαιστίνη υπό διεθνή προστασία

    O Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να θέσει το Κράτος της Παλαιστίνης υπό τη «διεθνή προστασία» των Ηνωμένων Εθνών μετά την κλιμάκωση της κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ).

    Ο πρόεδρος Αμπάς έδωσε μια επιστολή στο συντονιστή του ΟΗΕ για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, Ρόμπερτ Σέρι, η οποία απευθύνεται προς τον γενικό γραμματέα Μπαν Γκι Μουν, προκειμένου να «θέσει επίσημα το Κράτος της Παλαιστίνης υπό το καθεστώς της διεθνούς προστασίας του ΟΗΕ» διευκρίνισε η ΟΑΠ. Ο Αμπάς ζήτησε επίσης την άμεση δημιουργία μια επιτροπής έρευνας, σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου.

    Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι τηλεφώνησε σήμερα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου για να τον διαβεβαιώσει ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν προκειμένου να επιτευχθεί μια εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που το Ισραήλ υπόσχεται να κλιμακώσει τις επιχειρήσεις του.

    [05] «Αυλαία» με χάλκινο μετάλλιο από τον Μυλωνά στα 50μ. ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό εφήβων/νεανίδων

    Με ακόμη ένα μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα, ολοκληρώθηκε στο Ντόρντρεχτ της Ολλανδίας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων/νεανίδων. Μετά τα τρία μετάλλια (ένα χρυσό, δύο ασημένια) του Απόστολου Χρήστου, σήμερα ήταν η σειρά του Φώτη Μυλωνά να ανέβει στο βάθρο των νικητών, καθώς πήρε την τρίτη θέση στα 50μ. ελεύθερο με χρόνο 22.56. Ο χρόνος του μάλιστα αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων, βελτιώνοντας το 22.64 που είχε πετύχει στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση του Πόζναν (14/7/2013), όταν και πάλι είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο. Ο αθλητής του Άρη Θεσσαλονίκης, νωρίς το απόγευμα, ήταν τρίτος και στα ημιτελικά του αγωνίσματος με 22.76 και διαφύλαξε αυτή τη θέση στον βραδινό τελικό.

    Στο φινάλε των αγώνων είχαμε ακόμη δύο ελληνικές συμμετοχές σε τελικούς. Ο Παναγιώτης Χιώτης με 4:28.04 κατετάγη 7ος στα 400μ. μικτή ατομική, όπως και η ομάδα 4Χ100μ. μικτή ομαδική εφήβων, αποτελούμενη από τους Χρήστου, Χιώτη, Αϊβαλιώτη και Μυλωνά, που τερμάτισε σε 3:46.72. Τέλος, η Ηλέκτρα Λεμπλ ήταν 12η στους ημιτελικούς των 50μ. πεταλούδα με 27.95 και αποκλείστηκε από τον τελικό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 July 2014 - 18:30:20 UTC