Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελπίδα για τους εμπόρους, οι εκπτώσεις που αρχίζουν αύριο
  • [02] Τον πρόεδρο της Κίνας υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός στη Ρόδο
  • [03] Συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση αγνοουμένων
  • [04] Πάπας: «Το 2% των κληρικών είναι παιδεραστές»
  • [05] Κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι Παλαιστίνιοι
  • [06] Λοράν Φαμπιούς: "Η εφαρμογή εκεχειρίας, απόλυτη προτεραιότητα"

  • [01] Ελπίδα για τους εμπόρους, οι εκπτώσεις που αρχίζουν αύριο

    Με παραστάσεις διαμαρτυρίας, μπροστά σε επτά μεγάλα, κυρίως, καταστήματα, που παρέμεναν ανοικτά, και αποκλεισμό εισόδων διαμαρτυρήθηκαν νωρίτερα οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, στο πλαίσιο της κινητοποίησης της Ομοσπονδίας τους ,στην οδό Ερμού και στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος, κατά του ανοίγματος των καταστημάτων την Κυριακή. Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ. Τα περισσότερα, πάντως, καταστήματα της περιοχής το πρωί ήταν κλειστά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Θάνο Βασιλόπουλο, η σημερινή απεργία είχε επιτυχία τουλάχιστον κατά 95%, «κάτι πολύ δύσκολο για τον χώρο του εμπορίου» όπως είπε ο ίδιος.

    Ωστόσο από το μεσημέρι και εφόσον ολοκληρώθηκαν οι κινητοποίησεις των εμποροϋπαλλήλων, πολλαπλασιάστηκαν τα εμπορικά καταστήματα που άνοιξαν τα ρολά τους ,στο πλαίσιο της απόφασης του υπουργείου Ανάπτυξης, να επιτρέψει το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές. Αρκετοί ήταν οι έμποροι που αγνόησαν τις συστάσεις του εμπορικού συλλόγου της περιοχής αλλά και της ΓΣΕΒΕΕ και από το μεσημέρι και μετά αυξήθηκε ο αριθμός όσων άνοιξαν, ενώ περισσότερος ο κόσμος βγήκε για βόλτα, ίσως και για ψώνια, στο κέντρο.

    Με την ευκαιρία της διενέργειας των θερινών εκπτώσεων που ξεκινούν αύριο, και θα λήξουν το Σάββατο 30 Αυγούστου, η ΕΣΕΕ σημειώνει ότι δημιουργούνται εκ νέου ελπίδες, ότι οι πωλήσεις των καταστημάτων λιανεμπορίου στις θερινές εκπτώσεις θα κινηθούν σε καλύτερα επίπεδα λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης σε πολλές περιοχές, όπου εμπόριο και τουρισμός μπορούν να δυναμώσουν μαζί.

    [02] Τον πρόεδρο της Κίνας υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός στη Ρόδο

    Λίγο πριν τις 2 μετά το μεσημέρι έφθασε στο αεροδρόμιο της Ρόδου ο Πρόεδρος της Κινάς Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος θα διανυκτερεύσει στο νησί πριν αναχωρήσει αύριο για τη Βραζιλία, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφή των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική).Τον Πρόεδρο της Κίνας υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τους Ν.Δένδια και Ν. Μηταράκη, εν μέσω αυξημένων μέτρων ασφαλείας.

    Στη συνέχεια, ο Κινέζος Πρόεδρος μετέβη σε κεντρικό ξενοδοχείο του νησιού όπου θα διαμείνει και στο οποίο του παρέθεσε γεύμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

    Το απόγευμα, συμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Τζινπίνγκ θα επισκεφτεί το Κάστρο των Ιπποτών, ενώ θα τον ξεναγήσει στα αξιοθέατα της Μεσαιωνικής Πόλης ο πρωθυπουργόςΑντώνης Σαμαράς.

    Παρά το γεγονός ότι η επίσκεψη του Κινέζου προέδρου είναι ιδιωτική, έχει συμβολική σημασία και αναμένεται κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, να συζητηθούν θέματα που αφορούν τη διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ενώ εκ των πραγμάτων συνιστά προβολή του ελληνικού τουρισμού και παρότρυνση του Προέδρου προς τους πολίτες της χώρας του, να επισκέπτονται την Ελλάδα. Ο πρόεδρος της Κίνας θα αναχωρήσει αύριο το πρωί, από τη Ρόδο.

    [03] Συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση αγνοουμένων

    Συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή δέκα ναυτικά μίλια από το Καρλόβασι της Σάμου, για τον εντοπισμό και άλλων αγνοουμένων του ναυαγίου της λέμβου που μετέφερε παράτυπους μετανάστες, και σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή το πρωί, στη συγκεκριμένη περιοχή.

    Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί οι σοροί έξι αγνοουμένων, τέσσερις στην Ελλάδα και δύο στην Τουρκία, ενώ μεταξύ των δύο σορών που βρέθηκαν χθες, η σορός του άνδρα πιθανότατα ανήκει σε Τούρκο διακινητή. Υπενθυμίζεται ότι η δευτερη σορός ανήκει σε ένα μικρό αγοράκι.

    [04] Πάπας: «Το 2% των κληρικών είναι παιδεραστές»

    Το 2% των καθολικών κληρικών είναι παιδεραστές», αναφέρει στην ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, ο πάπας Φραγκίσκος, επικαλούμενος στοιχεία των συνεργατών του. «Στο 2% όμως, υπάρχουν επίσκοποι, ακόμη και καρδινάλιοι. Πρόκειται για ένα στοιχείο το οποίο δεν με καθησυχάζει, κάθε άλλο», προσθέτει ο ποντίφικας. Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας θέλησε, να παρομοιάσει , την παιδεραστία με την λέπρα,επισημαίνοντας ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξάλειψη του φαινομένου.

    Στην συνομιλία του με τον ιδρυτή της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα Εουτζένιο Σκάλφαρι ο πάπας Χόρχε Μάριο Βεργκόλιο υπογράμμισε, επίσης, ότι «εργάζεται για να πετύχει την στενότερη δυνατή επαναπροσέγγιση των ρωμαιοκαθολικών με τους ορθοδόξους, τους αγγλικανούς, αλλά και με τους εβραίους.

    Ο Φραγκίσκος ανέφερε, παράλληλα, ότι «και η στάση της Καθολικής Εκκλησίας απέναντι στο πρόβλημα της μαφίας πρέπει να αλλάξει. Δεν θα πρόκειται, στο εξής, μόνον για μεμονωμένες καταγγελίες, θα πρέπει να μετατραπεί σε μια διαρκή στάση».

    [05] Κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι Παλαιστίνιοι

    Κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας,έπειτα από μία νύκτα σφοδρών βομβαρδισμών και μετά την προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού, ότι επίκειται επιχείρηση μαζικού βομβαρδισμού.Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έριξε φέιγ βολάν με τα οποία καλεί τους κατοίκους του βόρειου τμήματος του παλαιστινιακού θύλακα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους πριν από το μεσημέρι, διότι θα ξεκινήσουν μαζικοί βομβαρδισμοί της ζώνης. "Ο ισραηλινός στρατός σκοπεύει να επιτεθεί σε υποδομές των τρομοκρατών. Η επιχείρηση θα είναι περιορισμένης χρονικής διάρκειας. Αυτοί που δεν θα τηρήσουν τις οδηγίες θα θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και τη ζωή των μελών της οικογένειάς τους", ανέφερε η ανακοίνωση του στρατού.

    Η έξοδος των κατοίκων άρχισε τη νύκτα εξαιτίας των σφοδρών βομβαρδισμών. Οι περισσότεροι αναζητούν ένα σχολείο της Unrwa για να βρουν καταφύγιο. Ο Ρόμπερτ Τέρνερ, επικεφαλής των επιχειρήσεων της Unrwa δηλώνει ότι χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας έχουν ήδη βρει καταφύγιο στα σχολεία του οργανισμού.

    Από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης, 165 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στον παλαιστινιακό θύλακα, στη μεγάλη τους πλειοψηφία άμαχοι, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

    διαβάστε επίσης: Εισβολή ισραηλινών αστυνομικών στην Πλατεία των Τζαμιών www.amna.gr/blogview/59867/Eisboli-israilinon-astunomikon-stin-Plateia-ton-Tzamion-

    διαβάστε επίσης: Λοράν Φαμπιούς: "Η εφαρμογή εκεχειρίας, απόλυτη προτεραιότητα" www.amna.gr/blogview/59869/Loran-Fampious:-%22I-efarmogi-ekecheirias--apoluti-proteraiotita%22

    [06] Λοράν Φαμπιούς: "Η εφαρμογή εκεχειρίας, απόλυτη προτεραιότητα"

    "Στη Γάζα όπως και στο Ισραήλ, η απόλυτη προτεραιότητα είναι η εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός", δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς στη Βιένη, όπου βρίσκεται μαζί με τους ομολόγους του των μεγάλων δυτικών δυνάμεων για να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

    "Στη συγκυρία αυτή της καταστροφικής κλιμάκωσης, η Γαλλία ζητεί, όπως και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, την επιστροφή στην εκεχειρία του 2012. Χωρίς αμφιβολία θα το συζητήσουμε με τους συναδέλφους μου που είναι παρόντες εδώ", πρόσθεσε.

    Από την πλευρά του, του γερμανικό υπυοργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ θα βρίσκεται αύριο και μεθαύριο στη Μέση Ανατολή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 July 2014 - 12:30:21 UTC