Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο «μικροσκόπιο» του Μαξίμου οι επαφές με την τρόικα
  • [02] Ερώτηση Π. Καμμένου στον πρωθυπουργό για «συγκάλυψη της κυβέρνησης Παπανδρέου και της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ»
  • [03] Απορρίφθηκε το αίτημα σύγκλησης της Ολομέλειας για συζήτηση της πρότασης περί δημοψηφίσματος
  • [04] Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών στην Εύβοια
  • [05] Απεργούν την προσεχή Κυριακή οι ιδιωτικοί υπάλληλοι ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων
  • [06] Χωρίς ρεύμα η πόλη της Λαμίας λόγω « μπλακ άουτ» της ΔΕΗ
  • [07] Οι αμερικανικές υπηρεσίες κάλεσαν να καταταγούν στον στρατό, 14.000 νεκροί!
  • [08] Έκρηξη από διαρροή φυσικού αερίου, σε κατάμεστη πλατεία στην Τουρκία
  • [09] Αύριο, στο Ηρώδειο η ιστορικότερη σχολή χορού της Αμερικής, Martha Graham Dance Company
  • [10] Η υπεραλίευση αφανίζει τα ψάρια της Μεσογείου

  • [01] Στο «μικροσκόπιο» του Μαξίμου οι επαφές με την τρόικα

    Σε εξέλιξη είναι, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και συμμετέχοντες τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

    [02] Ερώτηση Π. Καμμένου στον πρωθυπουργό για «συγκάλυψη της κυβέρνησης Παπανδρέου και της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ»

    Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, με την οποία ζητεί να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση αλλοίωσης στατιστικών στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ και την είσοδο της χώρας στον μηχανισμό στήριξης, κατέθεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

    Στην ερώτησή του, ο κ. Καμμένος επικαλείται το πρόσφατο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που αναφέρεται στην αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συνεχίζει να καλύπτει τον πρώην προωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον σημερινό πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου για πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν στην είσοδο της χώρας στο μηχανισμό στήριξης.

    [03] Απορρίφθηκε το αίτημα σύγκλησης της Ολομέλειας για συζήτηση της πρότασης περί δημοψηφίσματος

    Το Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και με την απουσία όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, έκρινε ότι, βάσει Συντάγματος, δεν συντρέχουν οι λόγοι και δεν γίνεται παραδεκτό το αίτημά της, να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ».

    Νωρίτερα, η κυβέρνηση τόσο δια του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη όσο και του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα εστίασαν τα πυρά τους κατά του ΣΥΡΙΖΑ. καταγγέλλοντάς τον για πολιτικές σκοπιμότητες ενόψει της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή, με εντελώς διαφορετικό σκεπτικό, κατήγγειλαν τη διαδικασία ως άκυρη και αποχώρησαν από τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

    [04] Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών στην Εύβοια

    Αισθητή στην Αθήνα έγινε η σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 Ρίχτερ, σύμφωνα με την ηλεκτρονική καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, που σημειώθηκε στις 12:46, με επίκεντρο 5χλμ ανατολικά της Χαλκίδας ή 54χλμ ανατολικά της Αθήνας.

    [05] Απεργούν την προσεχή Κυριακή οι ιδιωτικοί υπάλληλοι ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

    Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία εξήγγειλε, για την Κυριακή 13 Ιουλίου, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ), αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης και του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Γ. Γιακουμάτου, σύμφωνα με την οποία απελευθερώνεται η λειτουργία των καταστημάτων σε δέκα περιοχές της χώρας.

    Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ήδη, οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες (ΟΙΥΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ) έχουν καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κοινή προσφυγή κατά της υπουργικής απόφασης. Με την προσφυγή ζητούνται ασφαλιστικά μέτρα και προσωρινή αναστολή της απόφασης.

    [06] Χωρίς ρεύμα η πόλη της Λαμίας λόγω « μπλακ άουτ» της ΔΕΗ

    «Μπλάκ αουτ» στη Λαμία καθώς από τις 8 το πρωί το μεγαλύτερο τμήμα της πόλης όπως και της ευρύτερης περιοχής παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών σε ένα σημείο σε υποσταθμό κοντά στην πόλη κόπηκε το υπόγειο δίκτυο.

    Συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις πολλαπλές βλάβες, ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η ζημιά είναι πολύ μεγάλη. Η εκτίμηση των επιτελών της ΔΕΗ είναι ότι την επόμενη ώρα θα έχει αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής.

    [07] Οι αμερικανικές υπηρεσίες κάλεσαν να καταταγούν στον στρατό, 14.000 νεκροί!

    Η Τζέιν Χιούι έμεινε κατάπληκτη όταν στην οικεία της στο Κίνγκστον της Πενσυλβάνια έφτασε μια επιστολή με την οποία οι αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες καλούσαν τον Μπερτ Χιούι να εγγραφεί ώστε να καταταγεί στον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών. Η έκπληξη της κας Χιούι ήταν απολύτως δικαιολογημένη καθώς οι αμερικανικές υπηρεσίες καλούσαν στις μάχιμες «επάλξεις» τον παππού του συζύγου της.

    Τα ονόματα των Μπετ Χιούιν και άλλων 14.000 ανδρών από την Πενσυλβάνια οι οποίοι γεννήθηκε την περίοδο από το 1893 έως το1897 κλήθηκαν στις «επάλξεις» εξαιτίας ενός σφάλματος στον υπολογιστή κωδικοποίησης του υπουργείου Μεταφορών της Πενσυλβάνια, το οποίο ανταλλάσσει πληροφορίες με την στρατολογία μέσω των αδειών οδήγησης και καλεί τους στρατεύσιμους ηλικίας 18 έως 25 ετών σε περιόδους πολέμου. Για λάθος που δεν θα επαναληφθεί δικαιολογήθηκαν οι κρατικές δομές της πολιτείας.

    [08] Έκρηξη από διαρροή φυσικού αερίου, σε κατάμεστη πλατεία στην Τουρκία

    Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν από την έκρηξη που προκλήθηκε από διαρροή φυσικού αερίου σε κατάμεστη πλατεία της πόλης Ντενιζλί της δυτικής Τουρκίας σε ώρα αιχμής σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η Τουρκική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD).

    Σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία αναφέρει ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε αρτοποιείο που βρίσκεται σε επταώροφο κτίριο και κατέστρεψε γειτονικά κτίρια ενώ εκείνη την ώρα διέρχονταν από τον τόπο της έκρηξης λεωφορεία και πεζοί.

    [09] Αύριο, στο Ηρώδειο η ιστορικότερη σχολή χορού της Αμερικής, Martha Graham Dance Company

    Το όνομα της είναι συνυφασμένο με αλλαγές που την καθιέρωσαν για πάντα ως το αέναο σύμβολο του μοντέρνου χορού καθώς οι μεγαλύτεροι σύγχρονοι χορογράφοι μελέτησαν κι εμπνεύστηκαν από την τεχνική της ή ξεχώρισαν μέσα από τη δική της σχολή. Ο λόγος για την κορυφαία χορεύτρια και χορογράφο Μάρθα Γκράχαμ που καταξιώθηκε ως μία από τις πιο σημαντικές καλλιτεχνικές δυνάμεις του 20ου αιώνα κατακτώντας, μέσα από το έργο της, δεκάδες τίτλους τιμής.

    Μέσα από μία σειρά έργων εμπνευσμένων από τους διαχρονικούς ελληνικούς μύθους, η ιστορικότερη και διεθνώς καταξιωμένη σχολή χορού της Αμερικής, Martha Graham Dance Company τιμά τη χώρα μας και τη μακρόχρονη και δυναμική σχέση της Μάρθα Γκράχαμ με την Ελλάδα.«Μύθος και Μεταμόρφωση»είναι το φετινό θέμα τηςαμερικανικής ομάδας που επισκέπτεται την Ελλάδα με ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις. Η περιοδεία της θα κορυφωθεί στην Αθήνα με μια μοναδική παράσταση, που έχει τον τίτλο«Celebrating the Greek Connection»,η οποία θα δοθεί αύριο βράδυ στο Ηρώδειο υπό το φως της Πανσελήνου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

    [10] Η υπεραλίευση αφανίζει τα ψάρια της Μεσογείου

    Οι πληθυσμοί των ψαριών στη Μεσόγειο θάλασσα εμφανίζουν συνεχή και ανησυχητική μείωση κατά τα τελευταία 20 χρόνια, σύμφωνα με μια νέα ελληνική επιστημονική έρευνα, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι, ενώ σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, ιδίως στον Ατλαντικό, έχει υπάρξει σταθεροποίηση ή ακόμη και αύξηση των αλιευτικών αποθεμάτων κατά την τελευταία δεκαετία, στη Μεσόγειο η κατάσταση επιδεινώνεται διαχρονικά.

    Οι ερευνητές του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), με επικεφαλής τον Παρασκευά Βασιλακόπουλο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνούς κύρους περιοδικό βιολογίας «Current Biology», αναλύουν τη (δυσοίωνη) κατάσταση για εννέα είδη ψαριών και εισηγούνται αυστηρότερα μέτρα επιτήρησης της αλιευτικών δραστηριοτήτων στη Μεσόγειο και καλύτερη εφαρμογή των υπαρχόντων κανονισμών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 July 2014 - 10:30:22 UTC