Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη συμπληρωματική απολογία του Ηλ. Κασιδιάρη
  • [02] Ανεξαρτητοποιήθηκε η Αικατερίνη Μάρκου από την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ
  • [03] Αρχίζουν το απόγευμα οι συναντήσεις με την τρόικα
  • [04] Τζο Μπάιντεν: Επενδύσεις και ανάκαμψη επιστρέφουν στην Ελλάδα
  • [05] Διευκρινίσεις της ΔΕΗ σχετικά με τις πληρωμές ΕΕΤΑ 2013
  • [06] Συνελήφθη ο άνδρας που σκότωσε έξι ανθρώπους, στις ΗΠΑ
  • [07] Ανακαλύφθηκαν τα δύο πιο μακρινά άστρα του γαλαξία μας

  • [01] Σε εξέλιξη συμπληρωματική απολογία του Ηλ. Κασιδιάρη

    Ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, απολογείται ο βουλευτής του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, σχετικά με τη συμπληρωματική κατηγορία που τον βαρύνει για διακεκριμένη οπλοκατοχή, με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, προσερχόμενος στο εφετείο, είπε στους δημοσιογράφους ότι θα προβεί σε δήλωση «τώρα γιατί δεν ξέρω αν θα μπορώ μετά» προσθέτοντας πως η συμπληρωματική δίωξη που του ασκήθηκε αφορά δύο καραμπίνες, τις οποίες κατείχε νόμιμα. Ο βουλευτής επέδειξε τις άδειες κατοχής των δύο όπλων στους δημοσιογράφους, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για δύο κυνηγητικά «και όχι πολεμικά όπλα» ενώ τόνισε πως η δίωξη σε βάρος του «είναι ξεκάθαρα πολιτική».

    Επίσης, αναφέρθηκε σε παλαιότερη τοποθέτηση του εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, ο οποίος, όπως δήλωσε ο κ. Κασιδιάρης, είχε πει πως «κάτι κρύβεται πίσω από τη δίωξη βουλευτή για μία καραμπίνα». Ο κ. Κασιδιάρης επισήμανε πως η κατηγορία για την οποία κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία επισύρει 20ετή κάθειρξη «για δύο καραμπίνες» και κάλεσε τον λαό και οποιονδήποτε «εχέφρονα άνθρωπο να κρίνει αυτή την κατάσταση».

    [02] Ανεξαρτητοποιήθηκε η Αικατερίνη Μάρκου από την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ

    Την ανεξαρτητοποίησή της από την Κ.Ο της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε η βουλευτής Αικατερίνη Μάρκου, με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής και στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη. Στην επιστολή, η κ. Μάρκου επικαλείται τους λόγους για την απόφασή της να αποχωρήσει από την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ μεταξύ των οποίων τη διαφωνία της για τη συνεργασία με πρόσωπα από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς κι οχι με υγιείς πολιτικές δυνάμεις, όπως λέει χαρακτηριστικά, ενω κάνει λόγο για την κυριαρχία στο κόμμα ενός παλαιοκοματικού, κλειστού, αυτιστικού μηχανισμού.

    Επίσης, η κ. Μάρκου σημειώνει ότι διαπίστωσε «διάλογο κωφών» για τα αίτια της ήττας στις ευρωεκλογές που αναπαραγάγει ενα κλίμα χωρίς προοπτική. Δηλώνει τέλος, ότι ως ανεξάρτητη θα συμβάλει στη συγκρότηση ενός ρεαλιστικού προοδευτικού πόλου.

    [03] Αρχίζουν το απόγευμα οι συναντήσεις με την τρόικα

    Πρώτο τετ- α- τετ με την τρόικα, θα έχει στις 4.30 το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, στο πλαίσιο του νέου ελέγχου από τους δανειστές της πορείας της Οικονομίας.Για την καλύτερη προετοιμασία της ελληνικής πλευράς, ο κ. Χαρδούβελης θα έχει έως το μεσημέρι διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, Υγείας, Μάκη Βορίδη και Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια, ενώ χθες συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. Οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη αξιολόγηση θα είναι μικρής διάρκειας (7- 10 ημερών) και τα «καυτά» ζητήματα μετατίθενται για το φθινόπωρο και την 5η αναθεώρηση του Μνημονίου.

    Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των δανειστών αναμένεται να εστιασθούν στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, στην πορεία ολοκλήρωσης του 2ου πακέτου με τα έξι προαπαιτούμενα μέτρα (για την εκταμίευση της υπό- δόσης του 1 δισ. ευρώ και του 1,8 δισ. ευρώ από τα κέρδη των «ακούρευτων» ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι ευρωπαϊκές Κεντρικές Τράπεζες) και στα δημοσιονομικά κενά που δημιουργούνται από τις δικαστικές αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια.

    Παράλληλα, η τρόικα θα εξετάσει με τον υπουργό Ανάπτυξης το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, ενώ με τον υπουργό Εργασίας θα συζητηθούν τα εκκρεμή θέματα σε εργασιακά και ασφαλιστικό, αλλά και το ζήτημα των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία (σε σύνδεση με τις οφειλές προς το Δημόσιο).

    [04] Τζο Μπάιντεν: Επενδύσεις και ανάκαμψη επιστρέφουν στην Ελλάδα

    «Επενδύσεις και ανάκαμψη επιστρέφουν στην Ελλάδα», τόνισε ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, μιλώντας σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) στο επίσημο δείπνο της 42ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής, στη Φιλαδέλφεια. Μπροστά σε περίπου 1.500 άτομα, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εκφράζοντας παράλληλα τη «συνεχή υποστήριξη» της αμερικανικής κυβέρνησης και την εκτίμησή του για τον «πολύτιμο ρόλο» που διαδραματίζει η χώρα μας ως σύμμαχος και εταίρος των ΗΠΑ.

    Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Μπάιντεν εξέφρασε αισιοδοξία ότι «μπορεί να υπάρξει μια δίκαιη λύση στο εγγύς μέλλον» και «να βρεθεί ένας ωφέλιμος συμβιβασμός». Για τις θρησκευτικές ελευθερίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου υποστήριξε ότι, μετά από πρόσφατη συνομιλία που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό, «υπάρχει λόγος αισιοδοξίας» για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

    [05] Διευκρινίσεις της ΔΕΗ σχετικά με τις πληρωμές ΕΕΤΑ 2013

    Στο τέλος Ιουλίου 2014 η ΔΕΗ θα επιστρέψει στο Υπουργείο Οικονομικών, όλα τα ανεξόφλητα ποσά που αφορούν στο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) 2013 υπενθυμίζει η επιχείρηση σε σημερινή ανακοίνωση. Όποιος πελάτης εξοφλήσει μετά την 25η Ιουλίου 2014 λογαριασμό που έχει λήξει, τυχόν ανεξόφλητο ποσό ΕΕΤΑ που περιλαμβάνεται σε αυτόν, δεν θα αποτελεί πλέον οφειλή στη ΔΕΗ, καθώς αυτό θα έχει μεταφερθεί στην Εφορία, διευκρινίζει η ΔΕΗ και προσθέτει: Το ποσό αυτό δεν θα χαθεί, καθώς θα πιστωθεί στον αμέσως επόμενο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τον Αύγουστο 2014 και μετά. Το πιστωτικό ποσό θα εμφανίζεται διακριτά στο λογαριασμό αυτό και πιο συγκεκριμένα με το λεκτικό «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΕΤΑ ΔΟΥ».

    Αν από την παραπάνω πίστωση προκύψει επιστροφή ποσού για τον πελάτη και επιθυμεί την άμεση καταβολή του, τότε μπορεί να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ, προσκομίζοντας ένα πρόσφατο λογαριασμό και την αστυνομική του ταυτότητα - ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένο από αυτόν άτομο.

    [06] Συνελήφθη ο άνδρας που σκότωσε έξι ανθρώπους, στις ΗΠΑ

    Ανδρας σκότωσε τέσσερα παιδιά και δύο ενήλικες κατά τη διάρκεια οικογενειακού καυγά στο Σπρινγκ, κοντά στο Χιούστον του Τέξας, διέφυγε, καταδιώχθηκε από τη αστυνομία, συνελήφθη και κρατείται. Μία τραυματισμένη γυναίκα, που βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου, δήλωσε κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο ότι οι δύο νεκροί ενήλικες είναι άνδρες. Η ίδια κατόρθωσε να ενημερώσει την αστυνομία για την κατεύθυνση που πήρε το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε ο δράστης, μέλος της οικογένειας.

    Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας τον καταδίωξαν επί 20 λεπτά, τον εγκλώβισαν και τον συνέλαβαν.

    [07] Ανακαλύφθηκαν τα δύο πιο μακρινά άστρα του γαλαξία μας

    Αμερικανοί αστρονόμοι ανακάλυψαν δύο άστρα, που είναι τα πιο μακρινά που έχουν ποτέ εντοπιστεί στον γαλαξία μας. Τα άστρα βρίσκονται στη λεγόμενη εξωτερική άλω, δηλαδή στην απομακρυσμένη περιφέρεια του γαλαξία, σε αποστάσεις 775.000 και 900.000 ετών φωτός αντίστοιχα. Ο κυρίως γαλαξίας μας έχει διάμετρο περίπου 100.000 ετών φωτός. Όμως γύρω από αυτόν υπάρχει μια μεγάλη σφαιρική άλως διάσπαρτη από άστρα, η οποία περιβάλλει τον γαλαξιακό δίσκο και εκτείνεται σε αποστάσεις εκατοντάδων χιλιάδων ετών φωτός.

    Πολλοί αστρονόμοι πιστεύουν ότι αυτή η άλως αποτελεί δημιούργημα από τα απομεινάρια των νάνων γαλαξιών που κατά καιρούς «καταβροχθίστηκαν» από τον δικό μας γαλαξία, όμως κάποια «ψίχουλα» από το «γεύμα» δεν κατέληξαν στον κυρίως γαλαξιακό δίσκο, αλλά στην περιφέρειά του. Έτσι, αυτά τα μακρινά άστρα αποτελούν «φαντάσματα» από τους περασμένους γαλαξίες που απορροφήθηκαν από τον δικό μας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 July 2014 - 8:30:23 UTC