Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής ζητούν οι ΑνΕλ για τη ΔΕΗ
  • [02] Δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ» ζητούν δεκαπέντε ανεξάρτητοι βουλευτές
  • [03] Λεωφορείο έπεσε σε καφετέρια στα Ιλίσια

  • [01] Τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής ζητούν οι ΑνΕλ για τη ΔΕΗ

    Τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για να συζητηθεί το θέμα της ΔΕΗ και το δημοψήφισμα που προτείνει η μείζονα αντιπολίτευση, ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Παράλληλα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τάσσονται κατά της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, και κατηγορούν την κυβέρνηση για σχέδιο «πλήρους εξόντωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

    Αναφορικά με το θέμα της ΔΕΗ ο εκπρόσωπος του κόμματος Τέρενς Κουίκ τόνισε ότι «σε ένα τόσο μεγάλο και κρίσιμο εθνικό θέμα όπως είναι η ενέργεια και ο ορυκτός πλούτος, η συγκυβέρνηση οφείλει να συγκαλέσει την Ολομέλεια της Βουλής -την οποία τύποις υπογράφει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας- για να συζητηθούν οι προτάσεις για δημοψήφισμα ειδάλλως θα αποδείξει για μια ακόμη φορά ότι τρέμει να κοιτάξει στα μάτια την ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

    [02] Δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ» ζητούν δεκαπέντε ανεξάρτητοι βουλευτές

    Διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση του 30% της ΔΕΗ, ζητούν δεκαπέντε ανεξάρτητοι βουλευτές σε σχετική ανακοίνωσή τους. «Η παραχώρηση του 30% της ΔΕΗ δεν είναι ενταγμένη σε κάποιον ευρύτερο αναπτυξιακό σχεδιασμό της οικονομίας, και η εσπευσμένη εκποίησή της αποφεύγει οιαδήποτε αναφορά στη σύνδεση μεταξύ της διαχείρισης των εθνικών ενεργειακών πόρων και του ευρύτερου αναπτυξιακού σχεδίου» σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, ως βασικός πυλώνας παραγωγής ενέργειας, συνιστά τον κύριο συντελεστή ανάπτυξης για τη χώρα. Η απουσία ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδιασμού δηλώνει έλλειμμα πολιτικής από την κυβέρνηση. Η εμμονή στην πώληση της ΔΕΗ έναντι ευτελούς τιμήματος, αποκαλύπτει προθέσεις εκποίησης της δημόσιας περιουσίας με ζημία του δημοσίου συμφέροντος, του αναπτυξιακού σχεδιασμού της χώρας και του συνόλου των καταναλωτών».

    Τη σχετική ανακοίνωση υπογράφουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Πάρις Μουτσινάς, Μάρκος Μπόλαρης, Νίκος Σταυρογιάννης, Μίμης Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Βουδούρης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Κώστας Γιοβανόπουλος, Μίκα Ιατρίδη, Βασίλης Καπερνάρος, Γιώργος Κασαπίδης, Νίκος Νικολόπουλος, Γιώργος Νταβρής, Θόδωρος Παραστατίδης, Πέτρος Τατσόπουλος και Θεοδώρα Τζάκρη.

    [03] Λεωφορείο έπεσε σε καφετέρια στα Ιλίσια

    Αναστάτωση επικράτησε το μεσημέρι στα Ιλίσια όταν το λεωφορείο 220, που εκτελούσε το δρομολόγιο Ακαδημία- Άνω Ιλίσια, προσέκρουσε σε καφετέρια, στη συμβολή των οδών Ιλισίων και Σεβαστείας και τραυμάτισε μία γυναίκα.

    Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο, όταν προσπάθησε να αποφύγει αυτοκίνητο που πέρασε με κόκκινο. Το λεωφορείο συγκρούστηκε τελικά με το όχημα και κατέληξε να διαπερνά τη τζαμαρία της καφετέριας. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε μία γυναίκα που βρισκόταν εκείνη την ώρα μέσα στην καφετέρια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 July 2014 - 18:30:19 UTC