Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γεύμα προς τιμήν των χορηγών της ελληνικής Προεδρίας
  • [02] Τελική προθεσμία έως τις 15 Ιουλίου για την απογραφή των ΝΠΙΔ
  • [03] «Ταφόπλακα» για την εγχώρια οικονομία χαρακτηρίζει η ΓΣΕΒΕΕ την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων
  • [04] Οκτακόσιες θέσεις εργασίας στην Πελοπόννησο, με το πρώτο έργο για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων
  • [05] Αφαίρεση ΑΦΜ για φοροδιαφυγή
  • [06] Ανάκληση μπαταριών λιθίου-ιόντων για notebooks ThinkPad της Lenovo
  • [07] Η NASA «εξοπλίζει» ρομπότ με «έξυπνες» συσκευές της Google

  • [01] Γεύμα προς τιμήν των χορηγών της ελληνικής Προεδρίας

    Τη «βαθειά ευγνωμοσύνη προς όλους τους χορηγούς της ελληνικής Προεδρίας για τη μεγάλη συμβολή τους στην επιτυχή ολοκλήρωση της Προεδρίας» εξέφρασε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν τους, και τους κάλεσε «να μοιραστούν τη χαρά μας».

    Στο γεύμα παρακάθισαν εκπρόσωποι της διοίκησης: του εθνικού χορηγού της Τραπέζης Πειραιώς, των μεγάλων χορηγών Κosmocar, Ο.Τ.Ε.-Cosmote, Volkswagen Bank, Εθνικής Τράπεζας, Alpha Bank, Eurobank, Microsoft και των αργυρών χορηγών Μυρσίνη Κοντού, Goldair Handling, Hewlett Packard και των υποστηρικτών Coca Cola 3E, Pepsico, Tasty, Πειραϊκή, Μικροζυθοποιία, Lux, Κρι-Κρι, Central VIP Services, Cocomat, Jet Oil, Αττικές Διαδρομές, ELBISCO, Speedy Carwash, Γρηγόρης Μικρογεύματα, Folie-Folie, Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης και Χάνος, καθώς τέλος και στους εκπροσώπους του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και της Aegean Airlines.

    [02] Τελική προθεσμία έως τις 15 Ιουλίου για την απογραφή των ΝΠΙΔ

    Προθεσμία έως τις 15 Ιουλίου δίνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να απογραφούν τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των δημοσίων και δημοτικών επιχειρήσεων και να ενταχθούν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Σημειώνεται ότι η τελική προθεσμία έχει ήδη εκπνεύσει από τις 30 Ιουνίου.

    Όπως σημειώνεται σε εγκύκλιο, που αποστάλθηκε σήμερα στους γενικούς γραμματείς όλων των υπουργείων και κοινοποιήθηκε στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ), εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση θα ενεργοποιηθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Αυτές αφορούν στην αναστολή της επιχορήγησης ή της απόδοσης πόρων ή οποιασδήποτε μορφής ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό και στην αναστολή της καταβολής των αμοιβών των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων. Επιπλέον, όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, θα ενεργοποιηθούν τα προβλεπόμενα από το Νόμο (παρ.1 του άρθρου 37 του Ν. 4223/2013 και υποπαράγραφος Θ.2 της παραγράφου Θ, του άρθρου 1 του Ν.4254/2014), σύμφωνα με τα οποία η επί διμήνου μη συμμόρφωση και παρέκκλιση από τη διαδικασία πληρωμής μέσω της ΕΑΠ επιφέρει την αυτοδίκαιη παύση της θητείας των εκτελεστικών μελών των διοικητικών συμβουλίων.

    [03] «Ταφόπλακα» για την εγχώρια οικονομία χαρακτηρίζει η ΓΣΕΒΕΕ την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

    «Ταφόπλακα για την εγχώρια οικονομία και τον πραγματικό ανταγωνισμό στην αγορά είναι η απόφαση της κυβέρνησης που αφορά στην κυριακάτικη λειτουργία όλο τον χρόνο των καταστημάτων σε 10 περιοχές της χώρας» εκτιμά η ΓΣΕΒΕΕ.

    Η κυβερνητική απόφαση, υπογραμμίζει η ΓΣΕΒΕΕ σε ανακοίνωσή της, είναι μια ακόμη πράξη εχθρική προς τον κόσμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επικυρώνοντας τις προθέσεις της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου προς όφελος των συμφερόντων μεγάλων αλυσίδων και πολυκαταστημάτων, αγνοώντας επιδεικτικά τις προειδοποιήσεις των κοινωνικών φορέων, της αγοράς και των καταναλωτικών οργανώσεων.

    Και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), σε ανακοίνωσή της αναφέρει : «Δεν υποχωρούμε. Όχι στην εξαφάνιση και εξαθλίωση του εμπορίου».

    [04] Οκτακόσιες θέσεις εργασίας στην Πελοπόννησο, με το πρώτο έργο για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων

    Στην Πελοπόννησο ξεκινά το πρώτο έργο Σύμπραξης Δημόσιου- Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ), με το έργο της Πελοποννήσου, τα επόμενα δύο χρόνια, πρόκειται να επενδυθούν περισσότερα από 130 εκατ. ευρώ και επιπρόσθετα, άλλα 30 εκατ. ευρώ δημόσιας χρηματοδότησης, εκτός του έργου ΣΔΙΤ, για τα έργα αποκατάστασης των 82 ανεξέλεγκτων χωματερών (ΧΑΔΑ). Επίσης, δημιουργούνται 600 θέσεις εργασίας στην περίοδο κατασκευής και 200 μόνιμες θέσεις εργασίας στην 25ετή περίοδο λειτουργίας.

    [05] Αφαίρεση ΑΦΜ για φοροδιαφυγή

    Στην αναστολή ή απενεργοποίηση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) της επιχείρησης ή του επιτηδευματία θα μπορεί να προχωρά η φορολογική διοίκηση σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής ή διάπραξης άλλου φορολογικού αδικήματος. Αυτό προβλέπεται στο νομοσχέδιο « Μείωση διοικητικών βαρών σε 13 επιλεγμένους τομείς της οικονομίας» που δόθηκε για διαβούλευση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Στο ίδιο νομοσχέδιο, προβλέπεται ακόμη η κατάργηση της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ για τις διαχειριστικές περιόδους που λήγουν από 1.1.2014 και στο εξής, καθώς και η υποβολή αίτησης για την επιστροφή του φόρου στους δικαιούχους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο αυτό αναμένεται να ισχύσει για τις νέες υποθέσεις φοροδιαφυγής. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων πρόκειται το επόμενο διάστημα με απόφασή της να εξειδικεύσει τις προυποθέσεις που θα πρέπει αν συντρέχουν για την ενεργοποιησή του μέτρου. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όπως διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών η αφαίρεση του ΑΦΜ δεν θα γίνεται αν προηγουμένως δεν έχει ζητηθεί από τον φορολογούμενο να αποδείξει τη μη διάπραξη του αδικήματος της φοροδιαφυγής.

    [06] Ανάκληση μπαταριών λιθίου-ιόντων για notebooks ThinkPad της Lenovo

    Πρόγραμμα ανάκλησης και αντικατάστασης μπαταριών λιθίου-ιόντων για ορισμένα επαγγελματικά notebooks ThinkPad, εκτελεί η εταιρεία Lenovo Technology B.V., μέσω του υποκαταστήματός της στην Ελλάδα καθώς υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης και ανάφλεξης των μπαταριών.

    Αυτό ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και διευκρινίζει ότι οι επηρεαζόμενες μπαταρίες διανεμήθηκαν παγκοσμίως μεταξύ Οκτωβρίου 2010 και Απριλίου 2011 μαζί με καινούργια notebooks ή ως ανταλλακτικά. Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

    Η Lenovo διαθέτει πληροφορίες σχετικά με την με την ανάκληση μπαταριών και δωρεάν αντικατάστασή τους στο τμήμα υποστήριξης της ιστοσελίδας της στις διευθύνσεις www.lenovo.com/batteryprogram2014 και http://support.lenovo.com/en_GR/product-andparts/detail.page?DocID=HF004122, προκειμένου να ενημερωθούν οι καταναλωτές.

    [07] Η NASA «εξοπλίζει» ρομπότ με «έξυπνες» συσκευές της Google

    Η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος NASA ανακοίνωσε, ότι σκοπεύει να «εξοπλίσει» ρομπότ που λειτουργούν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, με «έξυπνες» συσκευές προκειμένου να αυξηθούν οι δυνατότητες χρήσης των μηχανών.

    Όπως έγινε γνωστό, αυτή τη στιγμή τα ρομπότ (που αποκαλούνται «Σφαίρες») έχουν περιορισμένες δυνατότητες και η χρήση των «έξυπνων» συσκευών θα τους προσδώσει νέες ικανότητες. Οι «έξυπνες» συσκευές που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι της Google, εξοπλισμένες με λογισμικό Android.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 July 2014 - 14:30:20 UTC