Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε ονομαστική ψηφοφορία σήμερα το νομοσχέδιο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας
  • [02] Στο Α' Θερινό Τμήμα σήμερα το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»
  • [03] ΗΠΑ - Γαλλία: Η Ρωσία πρέπει να πληρώσει περαιτέρω κόστος για την κρίση στην Ουκρανία
  • [04] Δεκάδες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα
  • [05] Αιματηρό Σαββατοκύριακο στο Σικάγο με 9 νεκρούς
  • [06] Τουλάχιστον 10.600 αρχαία αντικείμενα επέστρεψαν στην Ελλάδα
  • [07] Νέο άλμπουμ για τους Pink Floyd έπειτα από 20 χρόνια
  • [08] Tηλεκατευθυνόμενo αντισυλληπτικό «τσιπάκι» έτοιμο έως το 2018

  • [01] Σε ονομαστική ψηφοφορία σήμερα το νομοσχέδιο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας

    Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου να τονίζει ότι η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίσουμε τη ζωή υπαλλήλων και κρατουμένων των καταστημάτων κράτησης θεσμοθετώντας καταστήματα κράτησης Γ' τύπου (φυλακές υψίστης ασφαλείας) όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης και την αντιπολίτευση να εγείρει έντονες αντιδράσεις, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης συνεχίζεται και σήμερα στο Α' Θερινό Τμήμα και τίθεται σε ονομαστική ψηφοφορία την οποία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Κατά την ομιλία του ο υπουργός Δικαιοσύνης υπερασπιζόμενος το νομοθέτημα τόνισε ότι πέρα από τη διόγκωση των χρονίων προβλημάτων του σωφρονιστικού συστήματος, ζήσαμε και τη διόγκωση περιστατικών τυφλής ανθρωποκτόνου βίας κατά προσωπικού και κρατουμένων, είδαμε πολλά περιστατικά βίας κρατουμένων κατά φυλάκων με τη χρήση μαχαιριών, με αποκορύφωμα το βίαιο θάνατο σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Μαλανδρίνο, απόπειρες απόδρασης με ελικόπτερο, ομηρίες φυλάκων με τη χρήση όπλων που είχαν εισαχθεί σε φυλακή, θανάτους κρατουμένων από επιθέσεις συγκρατουμένων τους, αλλά και καταδρομική επίθεση σε κατάστημα κράτησης με σκοπό την απελευθέρωση κρατουμένων και πολλούς τραυματισμούς υπαλλήλων από πυροβόλα όπλα και μαχαίρια, χωρίς βεβαίως να παραγνωρίζεται και ο θάνατος ύστερα από δολοφονική επίθεση κρατουμένου, κάτι το οποίο εξετάζεται. Όπως - εν παρενθέσει - γνωστοποίησε, με αφορμή την περίπτωση στο Μαλανδρίνο μελετάται μία νομοθετική ρύθμιση ούτως ώστε να υπάρχει κρατική υποστήριξη στις οικογένειες όσων πέφτουν στο καθήκον.

    [02] Στο Α' Θερινό Τμήμα σήμερα το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»

    Με την ψήφιση του, κατά πλειοψηφία, ολοκληρώθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ», η συζήτηση του οποίου ξεκινά σήμερα, Τρίτη το απόγευμα στο Α΄ Θερινό Τμήμα και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη.

    Η χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, κατά την Β΄ ανάγνωση του, διεξήχθη και πάλι σε υψηλούς τόνους, με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται της νομοθετικής της πρωτοβουλίας και την αντιπολίτευση να την κατηγορεί ότι δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να προχωρήσει στην πώληση του 30% της ΔΕΗ.

    Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ και απαντώντας στις αιτιάσεις περί ξεπουλήματος και διάλυσης της ΔΕΗ, έκανε λόγο για «εκπληκτικά επιθετική ρητορική του, με βαθύτατα εμφυλιοπολεμικά χαρακτηριστικά». «Κραυγές, συνθήματα, δημαγωγίες και λαϊκισμοί υπάρχουν μόνο στην ανυπαρξία επιχειρημάτων και στην αδυναμία τεκμηρίωσης τους», ανέφερε ο κ. Μανιάτης.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, χαρακτήρισε «τερατούργημα» το νομοσχέδιο και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την επιστράτευση.

    [03] ΗΠΑ - Γαλλία: Η Ρωσία πρέπει να πληρώσει περαιτέρω κόστος για την κρίση στην Ουκρανία

    Ο Aμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Γάλλος ομόλογός του Φρανσουά Ολάντ συμφώνησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους ότι η Ευρώπη πρέπει να επιβάλει περαιτέρω κόστος στη Ρωσία εάν η Μόσχα δεν λάβει αμέσως μέτρα για τη μείωση των εντάσεων στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Οι ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας τους συμφώνησαν ότι η Ρωσία θα πρέπει να σταματήσει τις «αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες» με τις οποίες επιτρέπει και διευκολύνει τη διέλευση όπλων και μαχητών κατά μήκος των συνόρων.

    Επίσης πρέπει να σταματήσει τη δική της συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στα ουκρανικά σύνορα και τη συνεχή υποστήριξη των αυτονομιστών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

    [04] Δεκάδες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα

    Δεκάδες εξόδους και αεροπορικές επιδρομές κατά παλαιστινιακών θέσεων στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποίησε η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη σύμφωνα με δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων και των παλαιστινιακών πηγών ασφάλειας.Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές ήρθαν ως απάντηση στο μπαράζ εκτόξευσης ρουκετών κατά θέσεων στο νότιο Ισραήλ.

    [05] Αιματηρό Σαββατοκύριακο στο Σικάγο με 9 νεκρούς

    Ο δήμαρχος του Σικάγου Ράμ Εμάνουελ περιέγραψε ως «απαράδεκτη» τη βία που έπληξε τη μεγαλούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών αυτό το Σαββατοκύριακο ημέρα εθνικής εορτής για τη χώρα, όπου 62 άνθρωποι πυροβολήθηκαν, οι εννέα εκ των οποίων θανάσιμα, σύμφωνα με την αστυνομία. «Ο αριθμός των επιθέσεων και οι δολοφονίες είναι απλώς κάτι απαράδεκτο, και μας δείχνει ότι έχουμε ακόμα πολύ δουλειά να κάνουμε» είπε ο δήμαρχος του Σικάγου μιας πόλης που είναι ιδιαίτερα γνωστή για την αστική βία.

    Η αστυνομία της μεγαλούπολης ανέφερε ότι το χρονικό διάστημα από αργά το απόγευμα της Πέμπτης έως την Κυριακή το βράδυ, υπήρξαν πενήντα διαφορετικά περιστατικά ένοπλης βίας. Αντιθέτως η εφημερίδα Chicago Tribune δίνει τη δική της εκδοχή με πιο αυξημένους αριθμούς καθώς αναφέρει 82 περιστατικά ένοπλης βίας από τα οποία 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

    [06] Τουλάχιστον 10.600 αρχαία αντικείμενα επέστρεψαν στην Ελλάδα

    Τον επαναπατρισμό τουλάχιστον 10.600 αρχαίων αντικειμένων, οστράκων και εργαλείων, της νεολιθικής εποχής στην Ελλάδα από τη Γερμανία, που εξήχθησαν παρανόμως από τη χώρα μας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, «υποδέχτηκε» τη Δευτέρα η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

    Στη λιτή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του ΥΠΠΟΑ (Αγίων Ασωμάτων 33), παραβρέθηκαν επίσης ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα, ο διευθυντής του γερμανικού μουσείου Pfahbaumuseum, Έλληνες και ξένοι αρχαιολόγοι, καθώς και η «πρωταγωνίστρια» της υπόθεσης, Αγγέλικα Ντούζουγλη, επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων, από τη διατριβή της οποίας ξεκίνησε πριν από κάποια χρόνια η όλη η περιπέτεια της επιστροφής.

    [07] Νέο άλμπουμ για τους Pink Floyd έπειτα από 20 χρόνια

    To θρυλικό συγκρότημα της βρετανικής ροκ Pink Floyd θα κυκλοφορήσει τον επόμενο Οκτώβριο το νέο του άλμπουμ, με τίτλο Τhe Endless River, το πρώτο εδώ και 20 χρόνια.

    Την είδηση ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter η Πόλι Σάμσον, που έχει παντρευτεί τον κιθαρίστα του συγκροτήματος Ντέιβιντ Γκίλμορ και η οποία έχει γράψει τους στίχους πολλών τραγουδιών των Πινκ Φλόιντ στο παρελθόν. Η ίδια διευκρίνισε ότι το άλμπουμ, το πρώτο του συγκροτήματος μετά το «The Division Bell» που κυκλοφόρησε το 1994 θα περιλαμβάνει τα τελευταία τραγούδια του μουσικού βιρτουόζου στα πλήκτρα και ιδρυτικού μέλους Ρικ Ράιτ, που απεβίωσε το 2008.

    Τα νέα επιβεβαίωσε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook η τραγουδίστρια Ντέργκα Μακμπρούμ-Χάντσον, που έχει συμμετάσχει σε πολλές παγκόσμιες περιοδείες του συγκροτήματος.

    [08] Tηλεκατευθυνόμενo αντισυλληπτικό «τσιπάκι» έτοιμο έως το 2018

    Το μέλλον των αντισυλληπτικών μπορεί να μην είναι τα χαπάκια, αλλά τα «τσιπάκια» και μάλιστα τα ... τηλεκατευθυνόμενα. Αμερικανοί ερευνητές αισιοδοξούν ότι έως το 2018 θα είναι διαθέσιμο ένα αντισυλληπτικό «τσιπάκι» που εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα της γυναίκας (στο μπράτσο ή στην κοιλιά της) και το οποίο ελέγχεται ασύρματα εξ αποστάσεως. Το «τσιπ», διαστάσεων 20Χ20Χ7 χιλιοστών, απελευθερώνει μια μικρή ποσότητα ορμόνης καθημερινά επί 16 μέρες, κάτι που η γυναίκα μπορεί να σταματήσει μέσω ενός ασύρματου τηλεχειριστήριου, όποτε θέλει, εφόσον δεν επιθυμεί να συνεχίσει την αντισύλληψη.

    Η νέα τεχνολογία, που αναπτύχθηκε αρχικά στο Πανεπιστήμιο ΜΙΤ και αναπτύσσεται περαιτέρω από την αμερικανική εταιρεία MicroCHIPS της Μασαχουσέτης, χρηματοδοτείται και από τον Μπιλ Γκέιτς της Microsoft, σύμφωνα με το BBC. Θα δοκιμαστεί κλινικά για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 2015 και, αν όλα πάνε καλά, αναμένεται να διατεθεί στην αγορά το 2018, σε τιμή που, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, θα είναι «ανταγωνιστική».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 July 2014 - 6:30:22 UTC