Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για τη μικρή-ιδιωτική ΔΕΗ εξυπηρετούν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα»
  • [02] Δήλωση του Τέρενς Κουίκ για τη «μικρή ΔΕΗ»
  • [03] Συνελήφθη 29χρονος για τέσσερις εμπρησμούς στο Καματερό
  • [04] Επιστρέφουν στα πόστα τους, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ δυτικής Μακεδονίας
  • [05] Το Ισραήλ συνέλαβε υπόπτους για τον θάνατο έφηβου Παλαιστίνιου
  • [06] Οι δυνάμεις του Κιέβου προχωρούν προς το Ντονέτσκ, οχυρό των ανταρτών
  • [07] Ο Νετανιάχου καλεί την κυβέρνησή του να «παραμείνει ψύχραιμη»
  • [08] Χειροκροτήματα για την «Ελένη» στην Επίδαυρο

  • [01] «Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για τη μικρή-ιδιωτική ΔΕΗ εξυπηρετούν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα»

    «Ο αγώνας των εργαζομένων της ΔΕΗ για μια δημόσια και ενιαία επιχείρηση, που θα εξασφαλίζει φθηνό ρεύμα στους πολίτες και θα ανταποκρίνεται στον αναπτυξιακό - κοινωνικό ρόλο της, έχει τη συμπαράσταση ενός πλατιού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου της ελληνικής κοινωνίας» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε δήλωσή του για την επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ.

    «Είναι φανερό πως οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για τη μικρή-ιδιωτική ΔΕΗ εξυπηρετούν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα και οδηγούν σε ολιγοπωλιακές καταστάσεις, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας» σημειώνει ο Πάνος Σκουρλέτης, υπογραμμίζει ότι «ο αυταρχισμός με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ μέσω της επιστράτευσής τους, επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση Σαμαρά μαζί με την ακραία αντικοινωνική πολιτική που εφαρμόζει χτυπάει και την ίδια τη δημοκρατία» και καταλήγει: «η κυβερνητική απόρριψη της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη μικρή ΔΕΗ αποκαλύπτει και το φόβο της απέναντι στον ελληνικό λαό και στη δυνατότητά του να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του».

    [02] Δήλωση του Τέρενς Κουίκ για τη «μικρή ΔΕΗ»

    «Στο πρόσφατο παρελθόν οι συγκυβερνώντες σήμερα, διαφωνούσαν με την πώληση της ΔΕΗ και καταδίκαζαν τις "λογικές" των επιστρατεύσεων» τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ. «Τώρα, δείχνοντας νομιμοφροσύνη στις εντολές της τρόικας και των δανειστών, αλλάζουν προσωπείο, προσπαθώντας μάταια να πείσουν με τον δημόσιο λόγο βουλευτών και στελεχών τους, ότι το αντεθνικό εγχείρημα της "μικρής" ΔΕΗ και μάλιστα με φύλλα πορείας, θα έχει όφελος για τα δημοσιονομικά, τα νοικοκυριά και τις ελληνικές επιχειρήσεις» σημειώνει ο κ. Κουίκ.

    [03] Συνελήφθη 29χρονος για τέσσερις εμπρησμούς στο Καματερό

    Ένας 29χρονος συνελήφθη χτες, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, για τέσσερις εμπρησμούς σε δασική έκταση, στην περιοχή Προφήτης Ηλίας Ποικίλου Όρους στο Καματερό, εκ των οποίων οι τρεις εκδηλώθηκαν χτες το απόγευμα. Όπως έγινε γνωστό από πηγή του Πυροσβεστικού Σώματος, ο 29χρονος έχει νοσηλευτεί δύο φορές στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική, βρίσκεται σε αγωγή με φάρμακα για ψυχολογικά προβλήματα και όπως είπε στους πυροσβέστες που τον συνέλαβαν, έβαλε τις φωτιές, λόγω... ερωτικής απογοήτευσης.

    [04] Επιστρέφουν στα πόστα τους, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ δυτικής Μακεδονίας

    Επιστρέφουν στα πόστα τους οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στη δυτική Μακεδονία μετά την επίδοση των ατομικών φύλλων επίταξης. Μόνο έξω από τον ΑΗΣ Καρδιάς διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας και σύμφωνα με πρόεδρο του Σωματείου «Σπάρτακος», Γιώργο Αδαμίδη,υπάρχει περίπτωση να προσπαθήσουν να σταματήσουν τους εργαζόμενους που έχουν επιταχθεί να επιστρέψουν στη δουλειά τους. «Κάτι τέτοιο όμως είναι παράνομο και οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να επιστρέψουν»« ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αδαμίδης διευκρινίζοντας ότι αναμένεται σταδιακά η πλήρη λειτουργία όλων των μονάδων.

    [05] Το Ισραήλ συνέλαβε υπόπτους για τον θάνατο έφηβου Παλαιστίνιου

    Το Ισραήλ συνέλαβε υπόπτους για τον θάνατο ενός έφηβου Παλαιστίνιου, μετέδωσαν σήμερα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ενώ μια πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας υπέδειξε πως οι δράστες της απαγωγής και του φόνου είναι Eβραίοι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, έξι ύποπτοι βρίσκονται υπό κράτηση. Πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας είπε πως οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο φόνος του 16χρονου Μοχάμεντ Αμπού Χουντάιρ είχε «εθνικιστικά κίνητρα» μια διατύπωση που δείχνει ότι υποψιάζονται πως εμπλέκονται Eβραίοι.

    Η ανακάλυψη του καμένου πτώματος του 16χρονου την Τετάρτη σε δάσος της Ιερουσαλήμ έγινε μια ημέρα μετά την κηδεία τριών έφηβων Eβραίων, για την απαγωγή των οποίων στις 12 Ιουνίου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και το θάνατό τους το Ισράηλ κατηγορεί την ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.

    [06] Οι δυνάμεις του Κιέβου προχωρούν προς το Ντονέτσκ, οχυρό των ανταρτών

    Ενθαρρυμένος από την ανάκτηση των προπυργίων των αυτονομιστών Σλαβιάνσκ και Κραματόρσκ, ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει σήμερα την πορεία του προς το Ντονέτσκ, όπου οι φιλορώσοι αντάρτες έχουν καλέσει τους οπαδούς τους σε συγκέντρωση στην πλατεία Λένιν. Αυτή η πρώτη σημαντική επιτυχία επί του πεδίου ωθεί το Κίεβο να προτιμήσει μια στρατιωτική λύση σε βάρος της διπλωματικής οδού που προωθείται από τη Μόσχα και υποστηρίζεται από τους Ευρωπαίους.

    Ο Πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ξεκάθαρα πως η στρατιωτική επίθεση θα συνεχισθεί. «Η διαταγή μου παραμένει σε ισχύ: πρέπει να ενισχύσουμε την περικύκλωση των τρομοκρατών. Να συνεχίσουμε την επιχείρηση για να απελευθερώσουμε τις περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ» τόνισε σε μήνυμά του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

    [07] Ο Νετανιάχου καλεί την κυβέρνησή του να «παραμείνει ψύχραιμη»

    Ο Iσραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε σήμερα την κυβέρνησή του να «παραμείνει ψύχραιμη» μετά τις πολεμοχαρείς δηλώσεις υπουργών που ζήτησαν να πραγματοποιηθεί μια εκτεταμένη επιχείρηση εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. «Η πείρα έχει αποδείξει ότι σε στιγμές όπως σήμερα, οφείλουμε να ενεργούμε με υπευθυνότητα, να διατηρούμε την ψυχραιμία μας και να απέχουμε από σκληρές και παρορμητικές δηλώσεις» δήλωσε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου.

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποσχέθηκε πάντως ότι «θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να αποκαταστήσει την ειρήνη και την ασφάλεια» στο νότιο Ισραήλ. Δεκαπέντε ρουκέτες και βλήματα όλμου εκτοξεύθηκαν χθες, Σάββατο, από τη Λωρίδα της Γάζας. Μία ρουκέτα είχε στόχο την πρωτεύουσα του Νεγκέβ, την Μπερσίβα, και αναχαιτίσθηκε από το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα, σύμφωνα με το στρατό.Ο στρατός ανακοίνωσε πως σε αντίποινα προέβη σε 10 πλήγματα στο κεντρικό και το νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου, ο οποίος ελέγχεται από το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

    [08] Χειροκροτήματα για την «Ελένη» στην Επίδαυρο

    Με νεανική αύρα πλημμύρησε χθες βράδυ το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, όπου o 26χρονος Δημήτρης Καραντζάς, ο νεαρότερος σκηνοθέτης που έχει περάσει ποτέ από το αργολικό θέατρο παρουσίασε μαζί με μια ομάδα ερμηνευτών της γενιάς του την «Ελένη» του Ευριπίδη. Η παράσταση που σήκωσε την αυλαία των φετινών Επιδαυρίων καταχειροκροτήθηκε από τους 4.500 θεατές όλων των ηλικιών, ανάμεσά τους και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου καθώς και πολλοί τουρίστες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν με αγγλικούς υπέρτιτλους. Πρωτοβουλία που εισήγαγε για πρώτη φορά φέτος το Φεστιβάλ στην 60χρονη πορεία του.

    Πενήντα δύο χρόνια από την πρώτη σύγχρονη αναπαράστασή του το 1962 με την 'Αννα Συνοδινού, σε σκηνοθεσία Τάκη Μουζενίδη, τριάντα δύο από την ανατρεπτική εκδοχή του Ανδρέα Βουτσινά με την Αλεξάνδρα Λαδικού, δεκαοχτώ από εκείνη του Γιάννη Χουβαρδά με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τον Λευτέρη Βογιατζή και δεκαπέντε από την πιο πρόσφατη παρουσίασή της απ' το «Αμφι-Θέατρο» του Σπύρου Ευαγγελάτου με την Λήδα Τασοπούλου, η «Ελένη» του Ευριπίδη, ένα από τα κλασικά αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας επέστρεψε στην Επίδαυρο, σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη, μέσα από την ανανεωμένη ματιά του Δημήτρη Καραντζά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 July 2014 - 12:30:22 UTC