Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκρίθηκε επί της αρχής από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»
  • [02] Υπομνήματα παρέδωσαν στις ανακρίτριες οι Ν. Μιχαλολιάκος και Χρ. Παππάς - Σε εξέλιξη η απολογία του Ι. Λαγού
  • [03] Η πρώτη δημόσια εγγραφή εισαγωγής εταιρείας στο Χρηματιστήριο, μετά από πέντε χρόνια
  • [04] Εγκρίθηκε από το Euro Working Group η πρώτη υπό-δόση του 1 δισ. ευρώ
  • [05] Ο Πούτιν ευχήθηκε στον Ομπάμα για την 4η Ιουλίου, ζητώντας σχέσεις «σε βάσεις ισοτιμίας»
  • [06] Συναγερμός για πιθανά κρούσματα της νόσου του άνθρακα από βόειο κρέας στην Ουγγαρία

  • [01] Εγκρίθηκε επί της αρχής από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»

    Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, επί της αρχής, από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ».

    Υπέρ ψήφισαν τα κόμματα της συμπολίτευσης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ.

    Η συζήτηση συνεχίζεται επί των άρθρων.

    [02] Υπομνήματα παρέδωσαν στις ανακρίτριες οι Ν. Μιχαλολιάκος και Χρ. Παππάς - Σε εξέλιξη η απολογία του Ι. Λαγού

    Ολοκληρώθηκαν οι συμπληρωματικές απολογίες, ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, του γενικού γραμματέα του κόμματος Νίκου Μιχαλολιακου και του βουλευτή Χρήστου Παππά ενώ αυτήν την ώρα απολογείται ο τρίτος κατηγορούμενος, Γιάννης Λαγός.

    Οι Μιχαλολιάκος και Παππάς, σύμφωνα με πληροφορίες, παρέδωσαν υπομνήματα στις δύο εφέτες, ενώ φέρονται να αρνήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία για το κακούργημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής, με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ο Χρήστος Παππάς για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων και επιπλέον για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων. Στα υπομνήματά τους και οι δύο, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, χαρακτηρίζουν ανυπόστατες τις συμπληρωματικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος τους, ενώ τονίζουν ότι δεν μπορούν να κριθούν εκ νέου προφυλακισμένοι για τα αδικήματα αυτά. Και οι δύο φέρονται να υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση που αποφασιστεί προφυλάκιση και για αυτές τις κατηγορίες θα είναι παράνομη, καθώς τα ευρήματα βάσει των οποίων ασκήθηκε η συμπληρωματική δίωξη ήταν γνωστά από τον περασμένο Οκτώβριο που είχαν γίνει έλεγχοι στα σπίτια τους και καταγεγραμμένα σε εκθέσεις κατάσχεσης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τρίτος κρατούμενος βουλευτής Γιάννης Λαγός δεν θα τηρήσει την ίδια στάση με τους άλλους δύο καθώς φαίνεται διατεθειμένος να απαντήσει σε ερωτήσεις της ανάκρισης.

    Η ποινική μεταχείριση και των τριών αναμένεται να αποφασιστεί, αφού ολοκληρωθεί η απολογία του Γιάννη Λαγού.

    [03] Η πρώτη δημόσια εγγραφή εισαγωγής εταιρείας στο Χρηματιστήριο, μετά από πέντε χρόνια

    Η πρώτη δημόσια εγγραφή για εισαγωγή εταιρείας στο Χρηματιστήριο μετά από πέντε χρόνια (από τον Ιούλιο του 2009) πραγματοποιείται την ερχόμενη εβδομάδα, για την εισαγωγή της «Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος» στην κύρια αγορά της Αθήνας.

    Όπως ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Α. Καλλιτσάντσης οι λόγοι για τους οποίους επελέγη αυτή η περίοδος για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο είναι τρεις.

    Η «Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος» δραστηριοποιείται στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, κυρίως αιολικά πάρκα.

    Το ενημερωτικό δελτίο για τη δημόσια εγγραφή (θα πραγματοποιηθεί από τις 9 ως τις 11 Ιουλίου) εγκρίθηκε εχθές από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    [04] Εγκρίθηκε από το Euro Working Group η πρώτη υπό-δόση του 1 δισ. ευρώ

    Εγκρίθηκε από τηνΟμάδα Εργασίας της Ευρωομάδας(Euro Working Group)η οποία συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης, η πρώτη υπό-δόση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ προς την Ελλάδα.

    Οι εταίροι θεώρησαν ότι η χώρα ολοκλήρωσε χθες και τα έξι πρώτα προαπαιτούμενα μέτρα και το ποσό είναι δυνατόν να εκταμιευθεί τη Δευτέρα 7 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία θα συνεδριάσει η Ευρωομάδα (Eurogroup), με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την πρόοδο στην υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων της Ελλάδας.

    Τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου ρίχνουν τώρα το βάρος τους στα υπόλοιπα έξι προαπαιτούμενα μέτρα (συνδέονται άρρηκτα με τη δεύτερη υπό-δόση του 1 δισ. ευρώ) και κυβερνητικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι είναι εφικτό να ολοκληρωθούν αυτά εντός του τρέχοντος μηνός.

    Σύμφωνα με τους ίδιους, το συγκεκριμένο γεγονός θα αποτελέσει σαφές δείγμα αξιοπιστίας εν όψει και της επανόδου των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, στις 9 Ιουλίου και για διάστημα περίπου 7-10 ημερών.

    Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα εξετάσουν, εκτός από την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων, την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τα δημοσιονομικά κενά που δημιουργούνται από τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα μισθολογικά αιτήματα επαγγελματικών ομάδων (π.χ. ένστολοι).

    [05] Ο Πούτιν ευχήθηκε στον Ομπάμα για την 4η Ιουλίου, ζητώντας σχέσεις «σε βάσεις ισοτιμίας»

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απηύθυνε σήμερα μήνυμα προς τον Μπαράκ Ομπάμα με την ευκαιρία της εθνικής εορτής των ΗΠΑ, καλώντας τον για την ανάπτυξη διμερών σχέσεων «σε βάσεις ισοτιμίας» παρά τις παρούσες διαφωνίες ανάμεσα στις δύο χώρες.

    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε επίσης ότι «η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, ως χώρες που φέρουν ιδιαίτερη ευθύνη για την σταθερότητα και την ασφάλεια του κόσμου, οφείλουν να συνεργασθούν προς το συμφέρον όχι μόνο των λαών τους, αλλά και προς το συμφέρον ολόκληρου του κόσμου»αναφέρεταισε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

    Η ουκρανική κρίση έχει προκαλέσει τη σοβαρότερη διπλωματική κρίση ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

    [06] Συναγερμός για πιθανά κρούσματα της νόσου του άνθρακα από βόειο κρέας στην Ουγγαρία

    Κρούσμα της θανατηφόρου, σε κάποιες περιπτώσεις, νόσου του άνθρακα, εντοπίστηκε σε κατεψυγμένο βόειο κρέας στην ανατολική Ουγγαρία και πέντε άνθρωποι βρίσκονται υπό παρακολούθηση στο νοσοκομείο καθώς ενδέχεται να έχουν μολυνθεί, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η αρμόδια υπηρεσία Υγείας.

    Το μολυσμένο κατεψυγμένο κρέας προήλθε από την παράνομη σφαγή δύο ζώων σε φάρμα της πόλης Τισζαφούρεντ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 160 χιλιομέτρων ανατολικά της Βουδαπέστης.

    Ο άνθρακας ή νόσος του άνθρακα είναι μία οξεία λοιμώδης νόσος που οφείλεται στο βακτηρίδιο ή βάκιλο του άνθρακα. Προσβάλλει συνήθως πρόβατα, χοίρους, βοοειδή και άλογα και γι' αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε περιοχές με κτηνοτροφική οικονομία, μπορεί όμως να μεταδοθεί και στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος συνήθως μολύνεται από την επαφή με άρρωστα ζώα (ή με την κατανάλωση του κρέατός τους) ή με βιομηχανικά προϊόντα που προέρχονται από αυτά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 July 2014 - 10:30:26 UTC