Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ναι» από Π. Καμμένο στο δημοψήφισμα που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ
  • [02] Σ. Βούλτεψη: H κυβέρνηση θα προστατέψει το δημόσιο συμφέρον
  • [03] Έκτακτη ανάγκη στο σύστημα της ΔΕΗ - Αίτημα να κηρυχθεί παράνομη η απεργία
  • [04] Τροπολογία για τη διόρθωση της βαθμολόγησης στα γραπτά των μαθητών της Α' λυκείου
  • [05] ΟΑΕΔ: Από 14 Ιουλίου οι αιτήσεις για το οικογενειακό επίδομα
  • [06] Έως το τέλος του έτους θα λειτουργήσει το Εθνικό Κέντρο Απονομής Συντάξεων
  • [07] Η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκιά της
  • [08] «Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ και τον Ιούνιο
  • [09] Σαουδαραβική δύναμη 30.000 στρατιωτών στα σύνορα με το Ιράκ
  • [10] «Το βασικό πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, αλλά ιδεολογικό» δηλώνει ο τραγουδιστής των Kollektiva Θ. Χουλιαράς

  • [01] «Ναι» από Π. Καμμένο στο δημοψήφισμα που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για το θέμα του δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ είχε στις 11 το πρωί, ο προεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

    Ο κ. Καμμένος σύμφώνησε με τον κ. Τσίπρα στην ανάγκη διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, και όπως είπε «συμφωνούμε με την απαίτηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού να συνυπογράψουμε για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ξεπούλημα της ΔΕΗ». Παράλληλα, ο Πάνος Καμμενος είπε στον κ. Τσίπρα οτι «η μικρή ΔΕΗ αποτελεί το πρωτο βήμα για την παραχώρηση των πηγών ενέργειας που πρέπει να σταματήσει τώρα».

    Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο του 'Αρματος Πολιτών Γιάννη Δημαρά και με τον πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικου Κόμματος Νίκο Νικολόπουλο και συμφωνησαν για την τακτική που θα ακολουθηθεί σε σχέση με το θέμα της "μικρής ΔΕΗ".

    [02] Σ. Βούλτεψη: H κυβέρνηση θα προστατέψει το δημόσιο συμφέρον

    «H κυβέρνηση θα προστατέψει το δημόσιο συμφέρον» διεμήνυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ και το ενδεχόμενο επιστράτευσης. «Τα συνδικάτα θα πρέπει να πάψουν να είναι υποχείρια του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε, επικρίνοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στάση του.

    «Την Ελλάδα δεν την κυβερνούν συντεχνίες, ούτε μπορεί να συμμετέχει κάποιος, που δεν έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης, στις κυβερνητικές αποφάσεις» είπε η κ. Βούλτεψη αναφερόμενη στα συνδικάτα, ενώ για το θέμα της ιδιωτικοποίησης τόνισε πως είναι επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία «δεν δέχεται τα μονοπώλια».

    [03] Έκτακτη ανάγκη στο σύστημα της ΔΕΗ - Αίτημα να κηρυχθεί παράνομη η απεργία

    «Πορτοκαλί συναγερμό» κήρυξε ο Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ, θέτοντας, παράλληλα, το σύστημα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο πορτοκαλί συναγερμός είναι το πρώτο στάδιο που ενεργοποιείται σε περίπτωση που η πιθανότητα αδυναμίας κάλυψης του φορτίου του Συστήματος είναι αυξημένη ή όταν η συχνότητα ή η τάση αποκλίνουν από τις κανονικές τιμές.

    Ακολουθεί ο κόκκινος συναγερμός όταν πιθανολογείται άμεση αδυναμία κάλυψης του φορτίου και ο μπλε σε περίπτωση μερικής ή γενικής διακοπής λειτουργίας του Συστήματος.

    Εν τω μεταξύ, αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών με αίτημα να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΓΕΝΟΠ κατέθεσε το πρωί η ΔΕΗ.

    Η συζήτηση της αγωγής ορίστηκε για αυτή την ώρα.

    [04] Τροπολογία για τη διόρθωση της βαθμολόγησης στα γραπτά των μαθητών της Α' λυκείου

    Ανάσα για τους μαθητές της Α' Λυκείου που έμειναν μετεξεταστέοι για τον Σεπτέμβριο ή απορρίφθηκαν, λόγω των επιδόσεών τους στις φετινές ενδοσχολικές εξετάσεις, θα δώσει το υπουργείο Παιδείας με σχετική τροπολογία που θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

    Όπως ανακοινώθηκε, «η νομοθετική απαίτηση της επίτευξης βαθμού τουλάχιστον 10 σε κάθε κλάδο των μαθημάτων της «Ελληνικής Γλώσσας» (3 κλάδοι: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία) και των «Μαθηματικών» (2 κλάδοι: Άλγεβρα και Γεωμετρία) για την προαγωγή των μαθητών, συνάγεται ότι αποτελεί ένα αρκετά απαιτητικό μέτρο που μπορεί να οδηγήσει σε αδικίες».

    Για το λόγο αυτό ο κ Δερμεντζόπουλος, «έχει ήδη ετοιμάσει σχετική τροπολογία, η οποία θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και θα περιλαμβάνει και τους φετινούς εξετασθέντες μαθητές της Α' Λυκείου, σύμφωνα με την οποία, στα δύο ανωτέρω μαθήματα για την προαγωγή του μαθητή δεν θα απαιτείται η επίτευξη του 10 σε κάθε ξεχωριστό κλάδο, αλλά η επίτευξη του 10 ως μέσου όρου των επί μέρους κλάδων.

    [05] ΟΑΕΔ: Από 14 Ιουλίου οι αιτήσεις για το οικογενειακό επίδομα

    Από τις 14 Ιουλίου ξεκινά η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης του οικογενειακού επιδόματος του ΟΑΕΔ.

    Οι αιτήσεις υποβάλλονται σταδιακά ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών των δικαιούχων.

    Συγκεκριμένα, - την 14η Ιουλίου 2014, για δικαιούχους με τρία παιδιά και άνω - την 1η Σεπτεμβρίου 2014, για τους δικαιούχους με δύο παιδιά και - την 1η Οκτωβρίου 2014, για τους δικαιούχους με ένα παιδί.

    Προϋποθέσεις για τη λήψη του οικογενειακού επιδόματος είναι: - η πραγματοποίηση από τον/την δικαιούχο τουλάχιστον 50 ημερών εργασίας κατά το προηγούμενο της επιδότησης ημερολογιακό έτος, για τις οποίες να έχουν καταβληθεί οι αναλογούσες εισφορές υπέρ του Δ.Λ.Ο.Ε.Μ. ή - τουλάχιστον δίμηνη τακτική επιδότηση λόγω ανεργίας ή - τουλάχιστον δίμηνη συνεχής ανικανότητα για εργασία ή - τουλάχιστον δίμηνη αποχή από την εργασία λόγω άδειας κυοφορίας- λοχείας.

    Σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργείου Εργασίας, ως πλασματικός χρόνος ασφάλισης δεν μπορεί να θεωρηθεί ο χρόνος χορηγηθείσας από τον ΟΑΕΔ Ειδικής Παροχής Προστασίας της Μητρότητας, διότι δεν υπάρχει σχετική νομοθετική πρόβλεψη.

    Το επίδομα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ σε πάνω από 300.000 οικογένειες, θα είναι φέτος μειωμένο κατά 50% λόγω της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες.

    [06] Έως το τέλος του έτους θα λειτουργήσει το Εθνικό Κέντρο Απονομής Συντάξεων

    Έως το τέλος του 2014 θα τεθεί σε λειτουργία ο νέος φορέας «Εθνικό Κέντρο Απονομής Συντάξεων» με στόχο την απονομή της σύνταξης μέσα σε λίγες ημέρες.

    Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Πλακιωτάκης, στο υπουργείο βρίσκεται, ήδη, σε εξέλιξη η απαιτούμενη διαδικασία για τη δημιουργία του νέου φορέα, ο οποίος θα στελεχωθεί από υπαλλήλους όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Ο κ. Πλακιωτάκης εξήγησε ότι οι υπάλληλοι του Εθνικού Κέντρου Απονομής Συντάξεων θα έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση σε όλα τα ασφαλιστικά βιογραφικά, ανεξάρτητα εάν πρόκειται για διαδοχική ασφάλιση. Πλέον, οι ασφαλισμένοι μόνο με μία αίτηση, είτε πρόκειται για κύρια και επικουρική σύνταξη, είτε για εφάπαξ, θα απευθύνονται στο Εθνικό Κέντρο και όπως εκτιμά το υπουργείο θα χρειάζονται μόνο λίγες ημέρες για την απονομή της σύνταξης.

    [07] Η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκιά της

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), που συνεδριάζει σήμερα, αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκιά της στα χαμηλά επίπεδα - ρεκόρ που τα μείωσε τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την ομόφωνη πρόβλεψη αναλυτών που ρωτήθηκαν από το πρακτορείο Bloomberg.

    Η προσοχή, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ρόιτερ, θα εστιασθεί στις λεπτομέρειες των νέων μέτρων στήριξης της οικονομίας που ανακοίνωσε τον Ιούνιο η ΕΚΤ και συγκεκριμένα του προγράμματος των δανείων που θα χορηγήσει στις τράπεζες για να αυξήσουν με τη σειρά τους τις χορηγήσεις προς τις επιχειρήσεις. Προσφέροντας στις τράπεζες 4ετή ομόλογα με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο, η ΕΚΤ ελπίζει ότι θα τις παρακινήσει να δανείζουν πιο ελεύθερα, ιδιαίτερα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Περιφέρεια της Ευρωζώνης. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες του προγράμματος δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

    [08] «Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ και τον Ιούνιο

    Έρευνες και ελέγχους διενήργησε κατά τον μήνα Ιούνιο το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και σε εκτέλεση του προγραμματισμού του, με ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα πορίσματα των ερευνών διαβιβάσθηκαν στις αρμόδιες ΔΟΥ για τον καταλογισμό των φόρων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και σε όποιες περιπτώσεις συντρέχει λόγος, συντάσσεται μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για την ποινική αξιολόγηση.

    Σημειώνεται ότι μεταξύ των προσώπων που ελέγχθηκαν περιλαμβάνονται και πρόσωπα που αναφέρονται στα στοιχεία της τράπεζας HSBC (λίστα Λαγκάρντ).

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, στην οποία αναφέρονται μόνο οι πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις, εντοπίστηκαν: 1. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής διαπίστωσε: - Έκδοση ή λήψη εικονικών φορολογικών στοιχείων, σε 32 επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα ύψους 78.670.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να υφίσταται απώλεια εσόδων από ΦΠΑ ύψους 18.100.000 ευρώ. - 11 φυσικά πρόσωπα ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι, όπως ιατροί, δικηγόροι, υπηρεσίας τραγουδιστής, έμπορος, αστρολόγος, σχολή ιππασίας, δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία για έσοδα ύψους 21.610.000 ευρώ, κατά τα έτη 2000 έως 2011. - Από την επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών καταθέσεων, προέκυψε απόκρυψη εισοδήματος για τα έτη 2000 ? 2010 σε 10 φυσικά πρόσωπα ύψους 14.824.590 ευρώ. Πρόκειται για ένα ιατρό, ένα ζωγράφο, ένα δικηγόρο, δύο μέλη εταιρειών, ένα ναυτικό πράκτορα, δύο συνταξιούχους, και ένα εμπορικό αντιπρόσωπο. 2. Η Περιφερειακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Κρήτης διαπίστωσε ότι: - Επιχείρηση κατεδαφίσεων έλαβε 236 εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 11.781.000 ευρώ για τα έτη 2008-2011. - Δικηγόρος στα Χανιά δεν δήλωσε εισοδήματα ύψους 493.368 ευρώ.

    [09] Σαουδαραβική δύναμη 30.000 στρατιωτών στα σύνορα με το Ιράκ

    Η Σαουδική Αραβία ανέπτυξε δύναμη 30.000 στρατιωτών στα σύνορα με το Ιράκ, αφού οι ιρακινοί στρατιώτες αποσύρθηκαν από τη μεθόριο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya. Το τηλεοπτικό δίκτυο μέτεδωσε ότι έχει στην κατοχή του ένα βίντεο που δείχνει δύναμη 2.500 ιρακινών στρατιωτών συγκεντρωμένων σε περιοχή της ερήμου ανατολικά της πολής Κερμπάλα, αφού έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία, έχοντας αφήσει αφύλακτη τη μεθόριο του Ιράκ με τη Συρία και τη Σαουδική Αραβία. Αξιωματικός που εμφανίζεται στο βίντεο δηλώνει ότι οι στρατιώτες έλαβαν διαταγή να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους χωρίς αιτιολογία. Η αυθεντικότητα του βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

    Η Σαουδική Αραβία έχει κοινά σύνορα μήκους 800 χιλιομέτρων με το Ιράκ, όπου οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε, μαζί με άλλες σουνιτικές οργανώσεις, αλλά και αξιωματούχους και στρατιώτες του μπααθικού καθεστώτος έχουν καταλάβει εδάφη στο βόρειο και το δυτικό τμήμα της χώρας.

    [10] «Το βασικό πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, αλλά ιδεολογικό» δηλώνει ο τραγουδιστής των Kollektiva Θ. Χουλιαράς

    Εμπνευσμένο από το ποίημα του Oscar Wilde είναι το νέο άλμπουμ του πιο ανερχόμενου ροκ ελληνόφωνου συγκροτήματος Kollektiva με τίτλο «Η μπαλάντα της φυλακής», που κυκλοφορεί από την Cοbalt music και παρουσιάζεται απόψε στο Κookoo στο Γκάζι.

    Έχοντας κάνει μουσική για το θέατρο και την τηλεόραση, εδώ και καιρό είχαν στα σχέδιά τους τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου θεματικού έργου, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν δηλώσει την επιρροή τους από μεγάλα concept άλμπουμ, όπως τα: «The Wall» (Pink Floyd), «American Idiot» (Green Day), «Operation Mindcrime» (Queensryche), κ.ά.

    «Είναι ένα concept έργο στα πρότυπα -ας πούμε- ροκ όπερας. Το σενάριο και το λιμπρέτο είναι του Φάνη Μαργαρώνη (κιθάρες, φωνές) και στη μουσική και τις ενορχηστρώσεις δουλέψαμε συλλογικά. Όλη η παραγωγή είναι πολύ προσεγμένη και έγινε με πρότυπα εξωτερικού. Ο ήχος πατάει στέρεα στο ροκ φέρνοντας μια ανανεωτική όμως ματιά και πιο επιθετική διάθεση», λέει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο τραγουδιστής των Kollektiva Θανάσης Χουλιαράς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 July 2014 - 10:30:26 UTC