Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απολογείται ο βουλευτής της ΧΑ, Αρτ. Ματθαιόπουλος
  • [02] Κοινή είσπραξη εισφορών και φόρων
  • [03] Η «Ηρακλειώτισσα», η πρώτη «κλεμμένη κόρη» που επαναπατρίστηκε
  • [04] Νέα τεχνική διατηρεί τα όργανα σε ψύξη επί αρκετές μέρες πριν τη μεταμόσχευσή τους
  • [05] Ο Ευ. Βενιζέλος συνεχάρη τους παίκτες της Εθνικής για τον «ωραίο αγώνα τους»
  • [06] Αντ. Σαμαράς: Όλοι οι Έλληνες είμαστε υπερήφανοι για την εθνική μας ομάδα

  • [01] Απολογείται ο βουλευτής της ΧΑ, Αρτ. Ματθαιόπουλος

    Ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής λογοδοτεί σήμερα ο βουλευτής του κόμματος Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Ο βουλευτής έχει κληθεί, μετά από προθεσμία, να απολογηθεί στις εφέτες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Μετά την απολογία Ματθαιόπουλου, οι ανακρίτριες θα αποστείλουν κλήσεις για συμπληρωματικές απολογίες στους υπόλοιπους βουλευτές για τους οποίους έδωσε άδεια η Βουλή για άρση της ασυλίας τους μεταξύ των οποίων οι προσωρινά κρατούμενοι Νίκος Μιχαλολιάκος και Χρήστος Παππάς, αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης που είναι ελεύθερος με όρους για τη βασική κατηγορία.

    Στο μεταξύ, αύριο, αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την ποινική μεταχείριση της βουλευτή Ελένης Ζαρούλια, η οποία παραμένει σε κατ΄οίκον περιορισμό, μετά τη διαφωνία που είχαν για το αν θα πρέπει να κριθεί ή όχι προσωρινά κρατούμενη οι ανακρίτριες και ο αρμόδιος Εισαγγελέας, με την ολοκλήρωση της απολογίας της. Αν το Συμβούλιο υιοθετήσει την άποψη του εισαγγελικού λειτουργού, η βουλευτής θα οδηγηθεί στην φυλακή ενώ αν οι Εφέτες ταχθούν με την γνώμη των ανακριτριών η κ. Ζαρούλια θα αφεθεί ελεύθερη υπό περιορισμό στην οικίας της, με εξαίρεση τη μετάβασή της στη Βουλή και επιπλέον με απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

    [02] Κοινή είσπραξη εισφορών και φόρων

    Πρόβλεψη για τη δημιουργία κοινού πλαισίου είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών και φορολογικών εσόδων, προβλέπει απόφαση των υπουργών Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Οι βασικοί άξονες της μεταρρύθμισης αυτής και το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους σύμφωνα με την απόφαση είναι:

    Έως την 30/09/2014 να έχει καταρτιστεί η μελέτη σκοπιμότητας για την ενσωμάτωση των διαδικασιών υποβολής δηλώσεων ασφαλιστικών εισφορών, καταβολής και είσπραξής τους, στη φορολογική διοίκηση.

    Έως την 31/12/2015 η δημιουργία του Κεντρικού Μητρώου των υπόχρεων καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και φόρου εισοδήματος φυσικών / νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων.

    Έως την 31/12/2016 η εναρμόνιση της βάσης εισφορών μεταξύ των μεγαλύτερων Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης με το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων/ασφαλιστικών κλάσεων.

    Έως την 1/07/2017 η συγχώνευση της είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών στη φορολογική διοίκηση.

    Σύμφωνα με την απόφαση, το νέο μοντέλο κοινής είσπραξης εισφορών και φόρων θα επιτρέψει στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης να επικεντρωθούν στις κύριες αρμοδιότητές τους που είναι η εξυπηρέτηση και έκδοση παροχών στους δικαιούχους και όχι η είσπραξη εισφορών.

    [03] Η «Ηρακλειώτισσα», η πρώτη «κλεμμένη κόρη» που επαναπατρίστηκε

    Περισσότερα από 10.600 όστρακα (σπαράγματα αγγείων), λίθινα τέχνεργα, οστεολογικό υλικό, αλλά και ένα μαρμάρινο ειδώλιο κι ένα σκεύος- προϊόντα αρχαιοκαπηλίας, αλλά κυρίως προερχόμενα από παράνομες ανασκαφικές δραστηριότητες των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής το 1941, σε περιοχές κυρίως της Θεσσαλίας, επέστρεψαν πρόσφατα στην Ελλάδα. Η επιστροφή έγινε σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο υπαίθριο μουσείο Πφάλμπαουτεν, στη Λίμνη της Κωνσταντίας (Bodensee), στη νότια Γερμανία. Πρόκειται για τη δεύτερη επιστροφή αρχαίων αντικειμένων από τη Γερμανία στην Ελλάδα μέσα στον Ιούνιο, ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή του Μουσείου Πφάλμπαουτεν Γκούντερ Σέμπελ, στις αποθήκες γερμανικών μουσείων, αλλά και αλλού, θα πρέπει να βρίσκονται ακόμη πολλές αρχαιότητες από ανασκαφές των διάφορων γερμανικών υπηρεσιών κατά την περίοδο της κατοχής στην Ελλάδα. Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Σέμπελ, «ο εντοπισμός τους θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο ελληνογερμανικής συνεργασίας».

    Όμως, ο πρώτος άτυπος (πολύ πριν από τη σύναψη, το 1954, της Διεθνούς Σύμβασης της Χάγης, που αποτέλεσε ορόσημο για την προστασία των πολιτιστικών αγαθών σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης), αλλά ουσιαστικός, επαναπατρισμός ελληνικής αρχαιότητας από τη Γερμανία έγινε από το 1947 στη Θεσσαλονίκη! Είναι το υπερμεγέθες (το ύψος του είναι 211 εκατοστά και είναι φιλοτεχνημένο σε χοντρόκοκκο μάρμαρο -μάλλον Θάσου) άγαλμα της Θεσσαλονικιάς κυρίας -γνωστό και ως άγαλμα της Ηρακλειώτισσας (ο όρος προκύπτει από τον τύπο φιλοτέχνησής του, που «μιμείται» την τεχνική των εργαστηρίων της Ηράκλειας της Κάτω Ιταλίας).

    [04] Νέα τεχνική διατηρεί τα όργανα σε ψύξη επί αρκετές μέρες πριν τη μεταμόσχευσή τους

    Ερευνητές στις ΗΠΑ ανακάλυψαν μια νέα τεχνική, που δοκίμασαν με επιτυχία σε πειραματόζωα, χάρη στην οποία μπορούν να διατηρούν υγιή τα προς μεταμόσχευση όργανα, κρατώντας τα σε ψύξη έως τέσσερις ημέρες μετά την αφαίρεσή τους, πολύ περισσότερο από ό,τι έχει ποτέ επιτευχθεί μέχρι σήμερα. Έτσι, τριπλασιάζεται έως τετραπλασιάζεται το πολύτιμο «παράθυρο» του χρόνου διατήρησης των οργάνων σε καλή κατάσταση.

    Η νέα μέθοδος «υπερ-ψύξης», όπως ονομάστηκε, εφόσον δοκιμαστεί με ανάλογη επιτυχία και στους ανθρώπους, δίνει νέες ελπίδες σε πολλές χιλιάδες ασθενείς σε όλο τον κόσμο, που περιμένουν εναγωνίως μια μεταμόσχευση οργάνου, καθώς η όλη διαδικασία δεν θα είναι πια τόσο βιαστική όπως κατ' ανάγκη συμβαίνει τώρα. Θα είναι, έτσι, πλέον δυνατή η συχνότερη αεροπορική μεταφορά οργάνων για μεταμόσχευση από και προς όλο τον κόσμο, ακόμη και με διηπειρωτικά ταξίδια. Επίσης, θα επιτραπεί το καλύτερο ταίριασμα του δότη με τον λήπτη, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι περιπτώσεις απόρριψης εν καιρώ του οργάνου από τον οργανισμό του λήπτη, καθώς και οι σχετικές επιπλοκές.

    [05] Ο Ευ. Βενιζέλος συνεχάρη τους παίκτες της Εθνικής για τον «ωραίο αγώνα τους»

    Τα συγχαρητήριά του στους παίκτες της εθνικής ομάδας και όλους του συντελεστές, έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τον αγώνα με την Κόστα Ρίκα. «Συγχαίρουμε και κυρίως ευχαριστούμε θερμά την Εθνική μας Ομάδα - τους διεθνείς ποδοσφαιριστές μας και όλους τους συντελεστές- για τον ωραίο αγώνα τους, που μας ανέβασε έως εδώ. Για την αγωνιστικότητα και την αθλητική τους ποιότητα. Για την αντοχή και το πείσμα τους. Για το ήθος και την αξιοπρέπεια που έδειξαν μέσα και έξω από τον αγωνιστικό στίβο» δήλωσε.

    [06] Αντ. Σαμαράς: Όλοι οι Έλληνες είμαστε υπερήφανοι για την εθνική μας ομάδα

    «'Ολοι οι 'Ελληνες είμαστε περήφανοι για την εθνική μας ομάδα. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά το τέλος του αγώνα Ελλάδα-Κοστα Ρίκα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 June 2014 - 8:30:25 UTC