Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαμαράς: Οι δημοκρατίες πρέπει να πολεμήσουν το ρατσισμό και την ύφεση
  • [02] Γαλλία και Ελβετία στους "16"

  • [01] Σαμαράς: Οι δημοκρατίες πρέπει να πολεμήσουν το ρατσισμό και την ύφεση

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Εβραϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες (AJC Transatlantic Institute), με θέμα το μέλλον της Ευρώπης τόνισε ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σημερινές δημοκρατίες είναι η ελευθερία, η δικαιοσύνη, η κοινωνική συνοχή και οι μεταρρυθμίσεις που φέρνουν ανάπτυξη. Οέλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην παρατεταμένη περίοδο ύφεσης που πέρασε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, η οποία όπως είπε χτύπησε με δριμύτητα την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τη μεσαία τάξη, προκάλεσε ανεργία χωρίς προηγούμενο και οδήγησε στη φτώχεια σημαντικό μέρος του πληθυσμού.

    Ο κ. Σαμαράςτόνισε ότι πριν από δύο μόλις χρόνια, πολλοί προεξοφλούσαν την κατάρρευση της χώρας, με τον εξτρεμισμό να δυναμώνει απότομα και να συντρίβει τη φιλελεύθερη δημοκρατία, αλλά διαψεύστηκαν. "Ο εξτρεμισμός κέρδισε έδαφος προσωρινά, αλλά δεν απέκτησε ποτέ δυναμική. Σήμερα ο εξτρεμισμός κάθε μορφής βλέπει τη δυναμική του να υποχωρεί. Η κοινωνική συνοχή, αν και τραυματίστηκε, άντεξε στις πιέσεις. Η Δημοκρατία, παρά τα πλήγματα που υπέστη από λαϊκιστές κάθε είδους, στάθηκε όρθια", τόνισε. Συνεχίζοντας, ο κ. Σαμαράς επισήμανε πως σήμερα στην Ελλάδα έχει ήδη αρχίσει η ανάκαμψη, η ανοδική τάση της ανεργίας ανακόπηκε και αντιστράφηκε και η ανάπτυξη πλησιάζει. "Ο αγώνας συνεχίζεται. Δεν τελειώσαμε ακόμα. Αλλά τώρα πια κερδίζουμε έδαφος. Είναι ένας αγώνας της Ελπίδας ενάντια στο φόβο. Ένας αγώνας της φιλελεύθερης δημοκρατίας ενάντια στο λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό. Είναι μια σύγκρουση ανάμεσα στην νέα Ενωμένη Ευρώπη και τα φαντάσματα από το παρελθόν.", δήλωσε ο Α. Σαμαράς που ανέφερε, επίσης, ότι για να νικήσει η δημοκρατία, οι ηγέτες πρέπει να πείσουν τους λαούς τους ότι η Δημοκρατία δεν είναι προνομιακός χώρος για ακρότητες και εξτρεμιστές, ούτε για λαϊκιστές καιροσκόπους, αλλά είναι η εγγύηση της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της κοινωνικής συνοχής, καθώς και το εφαλτήριο της ανάπτυξης και της ευημερίας. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πρέπει όλοι να επιδείξουμε μηδενική ανοχή στο ρατσισμό, στην τρομοκρατία και στην παραβίαση της έννομης τάξης. "Έχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε το ρατσισμό πριν ξεκινήσει. Και οπωσδήποτε πριν χαθεί κάθε έλεγχος. Όλα τα είδη ρατσισμού είναι απαράδεκτα. Ο αντι-σημιτισμός είναι εντελώς απαράδεκτος", ανέφερε ο Α. Σαμαράς, σημειώνοντας ότι σήμερα στην Ελλάδα ενισχύεται η σχετική νομοθεσία εναντίον του ρατσισμού, με σαφείς αναφορές στις γενοκτονίες και το Ολοκαύτωμα.

    [02] Γαλλία και Ελβετία στους "16"

    Την πρώτη θέση του 5ου ομίλου «σφράγισε» η Γαλλία, παρά το 0-0 με τον Ισημερινό, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Μουντιάλ. Οι «τρικολόρ», που είχαν την πρώτη απώλεια βαθμών στη διοργάνωση (προέρχονταν από δύο νίκες), θα αντιμετωπίσουν στην φάση των «16» την 2η του 6ου ομίλου, Νιγηρία. Σχεδόν μισή ώρα χρειάστηκε η Ελβετία για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ονδούρας και να πάρει την πρόκριση στους "16" του Μουντιάλ, όπου θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή. Η ομάδα του Οτμαρ Χίτσφελντ επικράτησε 3-0 στο Μανάους, με τον Τσερντάν Σακίρι να πετυχαίνει χατ-τρικ στο 6ο, το 31ο και το 71ο λεπτό. Η Ελβετία θα έρθει αντιμέτωπη στον επόμενο γύρο με την Αργεντινή.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 June 2014 - 22:30:20 UTC