Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κακοδιαχείριση διαπίστωσαν ελεγκτές του υπ. Οικονομικών σε ΑΠΘ, ΠΑ.ΜΑΚ. και Α-ΤΕΙΘ
  • [02] Ελεύθερος μετά την απολογία του για τα εξοπλιστικά ο Σπ. Μεταξάς
  • [03] Διαπραγματεύσεις για διακανονισμό του χρέους της, ζήτησε η Αργεντινή
  • [04] Πούτιν και Ομπάμα συζήτησαν το ειρηνευτικό σχέδιο του προέδρου της Ουκρανίας

  • [01] Κακοδιαχείριση διαπίστωσαν ελεγκτές του υπ. Οικονομικών σε ΑΠΘ, ΠΑ.ΜΑΚ. και Α-ΤΕΙΘ

    Όργιο κακοδιαχείρισης και σπατάλης του δημόσιου χρήματος, αδιαφανείς και παράτυπες προσλήψεις προσωπικού, όπως επίσης ευρείας έκταση φοροδιαφυγή, διαπίστωσαν ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.) και το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ-Θ).

    Τα παραπάνω προσωρινά συμπεράσματα προκύπτουν από τον διαχειριστικό - οικονομικό έλεγχο που διενήργησαν σε βάθος 10ετίας (2004-2014) υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίου Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που είχε παραγγείλει προ 7ετίας ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σανιδάς.

    Η έρευνα, αφού -στο διάστημα που μεσολάβησε- πέρασε από τα χέρια τριών εισαγγελέων, κατέληξε πρόσφατα στον εισαγγελέα αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρη Δημόπουλο, ο οποίος ανέλαβε να την φέρει εις πέρας.

    [02] Ελεύθερος μετά την απολογία του για τα εξοπλιστικά ο Σπ. Μεταξάς

    Ελεύθερος αφέθηκε μετά τις απολογίες που έδωσε στους ανακριτές Διαφθοράς για σκέλη της υπόθεσης των εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο δικηγόρος με ειδίκευση στο Δίκαιο εταιρειών, Σπύρος Μεταξάς, μόνιμος κάτοικος Ελβετίας, στον οποίο καταλογίζονται συγκεκριμένες πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    Σύμφωνα με τα κατηγορητήρια που έχουν συντάξει σε βάρος του οι ειδικοί ανακριτές Διαφθοράς, ο δικηγόρος εμπλέκεται σε απόκρυψη μεγάλων χρηματικών ποσών, προερχόμενα από παράνομες αμοιβές του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, μέσω της δημιουργίας και διοχέτευσής τους σε σύστημα εξωχώριων εταιρειών.

    Ο κ. Μεταξάς απολογήθηκε ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή για νομιμοποίηση 1,4 εκατ. ευρώ από τις μίζες των υποβρυχίων, Σπύρο Γεωργουλέα για αντίστοιχη κατηγορία που αφορά την αγορά 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων και Βασιλική Μπράτη για "ξέπλυμα" ποσού 1,7 εκατ. ευρώ που σχετίζονται με τις αγορές 16 αυτοκινούμενων αντιαεροπορικών συστημάτων και 4 αερομεταφερόμενων συστημάτων Ericsson Microwave System. Για την τελευταία υπόθεση στον δικηγόρο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ.

    [03] Διαπραγματεύσεις για διακανονισμό του χρέους της, ζήτησε η Αργεντινή

    Η Αργεντινή έκανε σήμερα ένα πρώτο βήμα για την έναρξη διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της, ζητώντας από την αμερικανική δικαιοσύνη να αναστείλει την εκτέλεση της απόφασης με την οποία καταδικάστηκε να αποπληρώσει το σύνολο του χρέους της, δηλαδή 1,33 δισεκ. δολάρια, σε δύο κερδοσκοπικά κεφάλαια.

    Ο Αργεντίνος οικονομολόγος Ραμίρο Καστινέιρα σχολίασε την ανακοίνωση αυτή λέγοντας ότι πρόκειται για "ένα πρώτο επίσημο βήμα" προς την έναρξη διαπραγματεύσεων, κάτι που "δείχνει την πρόθεση (του Μπουένος Άιρες) να εφαρμόσει την απόφαση" του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης.

    Αφού αρνιόταν επί χρόνια να προχωρήσει σε διακανονισμό, η Αργεντινή διακήρυξε το Σαββατοκύριακο την πρόθεσή της να ρυθμίσει τη δικαστική διαμάχη της με τα κερδοσκοπικά κεφάλαια που είχαν αρνηθεί το "κούρεμα" του χρέους της χώρας σε αντίθεση με τη μεγάλη πλειονότητα (93%) των ιδιωτών πιστωτών της οι οποίοι συμφώνησαν να περικόψουν τις απαιτήσεις τους κατά περίπου 70%.

    [04] Πούτιν και Ομπάμα συζήτησαν το ειρηνευτικό σχέδιο του προέδρου της Ουκρανίας

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε τηλεφωνικά σήμερα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να τερματιστεί η κρίση στην Ουκρανία, ανέφερε το Κρεμλίνο σε μια ανακοίνωση, αφού ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ανακοίνωσε μια κατάπαυση του πυρός στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στα ανατολικά.

    «Συζήτησαν. . . την εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου που πρότεινε ο (Ουκρανός) πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο» επισήμανε το Κρεμλίνο. «Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στη διακοπή των επιχειρήσεων του στρατού και την έναρξη των απευθείας συνομιλιών μεταξύ των αντίπαλων πλευρών».

    Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος προέτρεψε τον Πούτιν να στηρίξει την ειρήνη στην Ουκρανία και δήλωσε ότι η Μόσχα θα αντιμετωπίσει επιπλέον «κυρώσεις» εάν δεν προχωρήσει σε βήματα για να αποκλιμακώσει τις εντάσεις στη χώρα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος σήμερα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 June 2014 - 20:30:27 UTC