Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον εισαγγελέα αύριο και μεθαύριο οι συλληφθέντες για την ηρωίνη
  • [02] Σύσκεψη για το θέμα της «μικρής» ΔΕΗ, με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ
  • [03] Προτεραιότητα τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης
  • [04] Η γαλλική BNP και η αμερικανική δικαιοσύνη κοντά σε συμφωνία για την καταβολή προστίμου
  • [05] Μαυριτανία: Επανεξελέγη με 81,89% ο Πρόεδρος Μοχάμεντ Ουλντ Αμπντέλ Αζίζ
  • [06] Αεροπορικές επιδρομές ισραηλινών μαχητικών στη νότια Συρία
  • [07] Ο Νετανιάχου ζητεί από τις ΗΠΑ να μην συνεργαστούν με το Ιράν για να σταθεροποιήσουν το Ιράκ
  • [08] «Πράσινο πορνό» με την Ιζαμπέλα Ροσελίνι
  • [09] Τρία βραβεία απέσπασε η «Μικρά Αγγλία» στη Σαγκάη
  • [10] Ρομπότ μαθαίνει να μαγειρεύει ακολουθώντας απλώς φωνητικές οδηγίες
  • [11] Το Βέλγιο προκρίθηκε στους «16», τέσσερις ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις σήμερα

  • [01] Στον εισαγγελέα αύριο και μεθαύριο οι συλληφθέντες για την ηρωίνη

    Προθεσμία για να απολογηθούν σε δύο ομάδες Τρίτη και Τετάρτη, πήραν από την Εισαγγελία Πειραιά οι 14 συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και δύο άτομα ελληνικής υπηκοότητας, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση νέας ποσότητας ηρωίνης 986 κιλών και 600 γραμμαρίων, που εντοπίστηκε χθες, στη διάρκεια της νύχτας, σε παλαιές αποθήκες επιχείρησης πουλερικών στο Κορωπί. Εναντίον τους απαγγέλθηκε η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

    Οι 14 συλληφθέντες είναι τα 11 άτομα- μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου «NOOR ONE» με σημαία Τόγκο που βρίσκεται στη Βλήχα Ελευσίνας και είχε μεταφέρει την ηρωίνη και άλλα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, μία γυναίκα και ένας άνδρας. Η γυναίκα, 53 χρόνων, κάτοικος Αργυρούπολης, φέρεται ως εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ ο άνδρας φέρεται να έχει βοηθήσει στη μεταφορά της ηρωίνης στην έπαυλη της Φιλοθέης.

    Το τρίτο άτομο είναι υπήκοος Ιράν ο οποίος φέρεται ότι είχε αναλάβει τη φύλαξη της ποσότητας ηρωίνης που εντοπίστηκε σε αποθήκες στο Κορωπί.

    [02] Σύσκεψη για το θέμα της «μικρής» ΔΕΗ, με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ

    Συνάντηση με στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, για το θέμα της «μικρής» ΔΕΗ, αναμένεται σήμερα, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη σε σύσκεψη υπό τον πρόεδρο του Κινήματος, Ευ. Βενιζέλο, και με τη συμμετοχή του υπουργού ΠΕΚΑ, Ι. Μανιάτη, του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Π. Κουκουλόπουλου, του γενικού γραμματέα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Κων. Μαθιουδάκη, του προέδρου της ΔΕΗ, Αρθ. Ζερβού, και από το ΠΑΣΟΚ του Π. Ρήγα, Χρ. Πρωτόπαππα και Δημ. Καρύδη. Η συζήτηση, κατά τη σύσκεψη, κινήθηκε στο πνεύμα των οδηγιών του κ. Βενιζέλου στην πρόσφατη σύσκεψη κομματικών και κυβερνητικών στελεχών, κατά τις οποίες όλα τα θέματα είναι στο τραπέζι, με οργανωμένο τρόπο, και κανένα δεν αντιμετωπίζεται χαλαρά και εκτός δεσμεύσεων.

    Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη σημερινή συνάντηση με στελέχη του Μαξίμου και τους συναρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να αναζητηθούν οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα, που θέτουν πολίτες και φορείς σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

    [03] Προτεραιότητα τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης

    Τα έξι πρώτα προαπαιτούμενα, που κανονικά έπρεπε να έχουν ικανοποιηθεί εντός του Μαΐου, προκειμένου να εκταμιευθεί τον Ιούνιο η «μικρή» δόση του 1 δισ. ευρώ, τίθενται από σήμερα ως προτεραιότητα του οικονομικού επιτελείου.

    Ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος έχει ενημερωθεί πλήρως για τους 178 φακέλους που τού παρέδωσε ο προκάτοχός του, Γιάννης Στουρνάρας, και τις εκκρεμότητες που πρέπει να «τρέξει» άμεσα η χώρα, θεωρεί ότι είναι εφικτός ο στόχος ολοκλήρωσης των έξι συγκεκριμένων προαπαιτούμενων έως ότου έλθει η τρόικα στην Αθήνα (αναμένεται στις 8 Ιουλίου), δεδομένου ότι κάποιες από τις δράσεις αυτές έχουν ήδη υλοποιηθεί ή βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους.

    [04] Η γαλλική BNP και η αμερικανική δικαιοσύνη κοντά σε συμφωνία για την καταβολή προστίμου

    Η γαλλική τράπεζα BNP Paribas και το αμερικανικό δημόσιο βρίσκονται κοντά σε δικαστική συμφωνία για την καταβολή προστίμου 8 έως 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη γαλλική τράπεζα, όπως αναφέρει η Wall Street Journal στην κυριακάτικη έκδοση της. Η γαλλική τράπεζα κατηγορείται στις Ηνωμένες Πολιτείες για παραβίαση του αμερικανικού εμπάργκο κάνοντας συναλλαγές πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με χώρες όπως το Ιράν, η Κούβα και το Σουδάν από το 2002 έως και το 2009.

    Κατά τα πρότυπα της συμφωνίας, η τράπεζα θα αποδεχθεί και άλλες κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας προσωρινής απαγόρευσης, «ίσως λίγων μηνών» στο να διενεργεί συναλλαγές σε δολάρια, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα επικαλούμενη τις πηγές της. Η συμφωνία θα προβλέπει επίσης την αποχώρηση των περισσότερων από τους τριάντα εργαζόμενους της BNP Paribas. Οι περισσότεροι από τους υπευθύνους έχουν εγκαταλείψει την τράπεζα, αναφέρει το Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης.

    [05] Μαυριτανία: Επανεξελέγη με 81,89% ο Πρόεδρος Μοχάμεντ Ουλντ Αμπντέλ Αζίζ

    Ο Πρόεδρος της Μαυριτανίας Μοχάμεντ Ουλντ Αμπντέλ Αζίζ επανεξελέγη για μία πενταετή θητεία με 81,89%, ανακοίνωσε την Κυριακή ο επικεφαλής της εθνικής εκλογικής επιτροπής ύστερα από μία εκλογική αναμέτρηση την οποία μποϊκοτάρισε σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση. Η συμμετοχή στις εκλογές της 21ης Ιουνίου ανήλθε σε 56,4%, είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Αμπντελαχί Ουλντ Σουέιντ Άχμεντ.

    Ο Αμπντέλ Αζίζ είναι από τους σημαντικότερους συμμάχους της Δύσης στη μάχη με τους ισλαμιστές της Αλ Κάιντα και βρίσκεται στην εξουσία από το 2008, αφού ανέτρεψε τον πρώτο δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας.

    [06] Αεροπορικές επιδρομές ισραηλινών μαχητικών στη νότια Συρία

    Ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές στα εδάφη της νότιας Συρίας τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής προς τη Δευτέρα σε αντίποινα για την έκρηξη που σημειώθηκε στην ισραηλινή πλευρά νωρίτερα την Κυριακή με έναν νεκρό, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    «Ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε στις θέσεις του συριακού στρατού στα Υψίπεδα του Γκολάν. Οι κάτοικοι στο βόρειο Ισραήλ άκουσαν εκρήξεις από την συριακή πλευρά των συνόρων», μετέδωσε η ισραηλινή ειδησεογραφική ιστοσελίδα Ynet. Νωρίτερα ένας 15χρονος Ισραηλινός σκοτώθηκε στο τμήμα των υψιπέδων του Γκολάν που ελέγχεται από το Ισραήλ κατά την έκρηξη του οχήματος στο οποίο επέβαινε, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Ήταν το πρώτο θύμα από την ισραηλινή πλευρά στο τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν που ελέγχεται από το Ισραήλ από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

    [07] Ο Νετανιάχου ζητεί από τις ΗΠΑ να μην συνεργαστούν με το Ιράν για να σταθεροποιήσουν το Ιράκ

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε χθες Κυριακή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να προσπαθήσουν να αποδυναμώσουν τόσο το Ιράν όσο και τους σουνίτες αντάρτες που προελαύνουν προς τη Βαγδάτη, προτρέποντας την κυβέρνηση Ομπάμα να μην συνεργαστεί με την Τεχεράνη στην προσπάθειά της να σταθεροποιήσει το Ιράκ.

    «Αυτό που βλέπετε σήμερα στη Μέση Ανατολή, στο Ιράκ και στη Συρία, είναι το μεγάλο μίσος ανάμεσα στους ριζοσπάστες σιίτες, στην περίπτωση αυτή υπό την ηγεσία του Ιράν, και στους σουνίτες με επικεφαλής την Αλ Κάιντα το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ) και άλλους» είπε ο Νετανιάχου μιλώντας στο πρόγραμμα "Meet the Press" του NBC. «Τώρα, τα δύο αυτά στρατόπεδα είναι εχθροί των Ηνωμένων Πολιτειών. Και όταν οι εχθροί σας πολεμάνε ο ένας τον άλλο, δεν ενισχύεις τον έναν από αυτούς. Τους αποδυναμώνεις και τους δυο», πρόσθεσε ο Νετανιάχου. Ο Νετανιάχου, που είναι γνωστό ότι έχει τεταμένες σχέσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, έχει χαρακτηρίσει ως «ιστορικό λάθος» την ενδιάμεση συμφωνία των Ηνωμένων Πολιτειών και των άλλων παγκόσμιων δυνάμεων που επιτεύχθηκε με το Ιράν τον περασμένο Νοέμβριο για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

    [08] «Πράσινο πορνό» με την Ιζαμπέλα Ροσελίνι

    Θραύση έχει κάνει η σειρά «green porno» που εμπνεύστηκε , έγραψε και παρουσιάζει η Ιζαμπέλα Ροσελίνι, με θέμα τα σεξουαλικά ήθη των ζώων. Αρχικά στο διαδίκτυο, ακολούθησε η επιτυχήμένη σειρά ταινιών μικρού μήκους και τώρα το «πράσινο πορνό» μεταφέρθηκε και στο θέατρο υπό τη μορφή ενός διασκεδαστικού μονολόγου που ερμηνεύει επί σκηνής η Ιζαμπέλα Ροσελίνι. Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στην Γαλλία πριν από ένα χρόνο και στο πλαίσιο της περιοδείας της κάνει στάση στην Πειραιώς 260, στο Φεστιβάλ Αθηνών, από τις 24 έως 26 Ιουνίου.

    «Πρόκειται ουσιαστικά για μια καλλιτεχνική προσέγγιση της σεξουαλικής συμπεριφοράς των ζώων που δεν είναι θηλαστικά, στηριγμένη πάνω σε επιστημονικό καμβά'» είπε την Κυριακή σε συνέντευξη Tύπου η Ιζαμπέλα Ροσελίνι, ενόψει της αθηναϊκής της παράστασης. Στην παράσταση αναμειγνύει το χιούμορ με την επιστημονική ακρίβεια. «Πάντα συμβουλεύομαι επιστήμονες ειδικούς στο θέμα» τόνισε η ίδια, αναφερόμενη και στις σπουδές ηθολογίας που παρακολουθεί στο Πανεπιστήμιο. «Αν ήμουν μύγα θα έκανα έρωτα μ' αυτό τον τρόπο, αν ήμουν γεωσκώληκας θα έκανα έρωτα μ' εκείνο τον τρόπο... », αφηγείται στην παράσταση με χιούμορ, αποκαλύπτοντας τα ερωτικά κόλπα των σαλιγκαριών, των αστακών, και τους τρόπους που προσεγγίζονται σεξουαλικά τα ζώα που δεν είναι θηλαστικά.

    [09] Τρία βραβεία απέσπασε η «Μικρά Αγγλία» στη Σαγκάη

    Τρία βραβεία απέσπασε συνολικά η «Μικρά Αγγλία», η τελευταία ταινία του Παντελή Βούλγαρη στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ της Σαγκάης, όπου διαγωνίστηκε μαζί με άλλες δεκατέσσερις ταινίες για το Χρυσό Κύπελλο της καταξιωμένης διοργάνωσης. Η «Μικρά Αγγλία» βραβεύθηκε με το Golden Goblet καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την Πηνελόπη Τσιλίκα.

    Το 17ο φεστιβάλ της Σαγκάης διεξήχθη από τις 14 ως τις 22 Ιουνίου. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν η διεθνούς φήμης Κινέζα ηθοποιός Γκονγκ Λι, και μέλη της επιτροπής ήταν η Βρετανίδα σκηνοθέτρια Σάλι Πότερ, ο Κορεάτης σκηνοθέτης Ιμ Σανγκ Σου, η Δανέζα σκηνοθέτρια Λόνε Σέρφιγκ, ο Κινέζος σκηνοθέτης Λιου Γιέ, ο Ιάπωνας σκηνοθέτης Σουνζι Ιβάι και ο Ιρανός ηθοποιός Πεϊμάν Μοαντί.

    [10] Ρομπότ μαθαίνει να μαγειρεύει ακολουθώντας απλώς φωνητικές οδηγίες

    Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν ένα προχωρημένο ρομπότ, που δεν χρειάζεται να προγραμματιστεί αναλυτικά εκ των προτέρων από τους ανθρώπους για να εκτελέσει διάφορες δραστηριότητες, όπως το μαγείρεμα. Αρκεί απλώς να το καθοδηγήσει κανείς επί τόπου με φωνητικές εντολές. Αν και δεν καταλαβαίνει ακόμη όλα όσα που ακούει, πρόκειται για αξιοσημείωτο επίτευγμα στο πεδίο της λεγόμενης μηχανικής μάθησης, ανοίγοντας τον δρόμο για τη δημιουργία ρομπότ που θα είναι ικανά να εποικοινωνούν με το περιβάλλον τους, χωρίς κατ΄ανάγκη να διαθέτουν πλήρη προγραμματισμό.

    Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Κορνέλ της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή επιστήμης των υπολογιστών Ασουτός Σαξένα, έχουν «εκπαιδεύσει» το ρομπότ τους να καταλαβαίνει οδηγίες στη φυσική γλώσσα διαφόρων ανθρώπων, να αντιλαμβάνεται τι λείπει από αυτές τις οδηγίες και να έχει την εξυπνάδα, ώστε να συμπληρώνει μόνο του τα κενά.

    [11] Το Βέλγιο προκρίθηκε στους «16», τέσσερις ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις σήμερα

    Το Βέλγιο προκρίθηκε στους «16» του Μουντιάλ της Βραζιλίας, καθώς για τη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης, επικράτησε δύσκολα της Ρωσίας με 1-0. Παράλληλα, η Αλγερία επεβλήθη της Νότιας Κορέας με 4-2 και θα διεκδικήσει με τους Ρώσους ένα «εισιτήριο» για την επόμενη φάση, ενώ σήμερα θα γίνουν τέσσερις ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

    Για τον 1ο όμιλο, η Βραζιλία θα παίξει (23:00) με το Καμερούν και το Μεξικό με την Κροατία (23:00) με «έπαθλο» μία θέση στους «16», ενώ για τον 2ο όμιλο, η Χιλή θα αντιμετωπίσει (19:00) την Ολλανδία για την πρωτιά, ενώ η Ισπανία θα παίξει (19:00) με την Αυστραλία για το γόητρο, καθώς αμφότερες αποκλείσθηκαν από τη συνέχεια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 June 2014 - 6:30:23 UTC