Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξιχνιάστηκε μεγάλη απάτη σε βάρος του Δημοσίου με κατάθεση πλαστών εγγυητικών επιστολών
  • [02] Nεογέννητο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε ταράτσα
  • [03] Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε 4.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα
  • [04] Χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού κατέστρεψε καλλιέργειες στον νομό Σερρών
  • [05] Τον Ιούλιο τα εκκαθαριστικά για τον ενιαίο φόρο ακινήτων
  • [06] Ξεκινάει σήμερα η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής
  • [07] Πέθανε ο Χόρας Σίλβερ, ένας από τους μεγάλους της τζαζ
  • [08] Απoκλείστηκε η Ισπανία - Σήμερα ο κρίσιμος αγώνας Ελλάδας - Ιαπωνίας

  • [01] Εξιχνιάστηκε μεγάλη απάτη σε βάρος του Δημοσίου με κατάθεση πλαστών εγγυητικών επιστολών

    Μεγάλη απάτη, με εγγυητικές επιστολές, σε βάρος του Δημοσίου εξιχνιάστηκε από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης. Στην απάτη εμπλέκονται εταιρείες, οι οποίες κατέθεταν πλαστές εγγυητικές επιστολές στο υπουργείο Ανάπτυξης, για επιδοτήσεις και άλλους σκοπούς.

    Ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένονται από την ΕΛΑΣ και το υπουργείο Ανάπτυξης πιθανότατα το μεσημέρι.

    [02] Nεογέννητο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε ταράτσα

    Nεογέννητο κοριτσάκι βρέθηκε νωρίς το πρωί σε ταράτσα εγκαταλελειμμένης μονοκατοικίας στα Πατήσια. Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο έπειτα από τηλεφώνημα των γειτόνων που άκουσαν το βρέφος να κλαίει και το μετέφεραν με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ, στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. Η υγεία του νεογέννητου βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

    [03] Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε 4.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα

    Δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» η πρόσκληση για το «Εθνικό Δίκτυο Σημείων Ασύρματης Πρόσβασης στο Διαδίκτυο WiFi Hotspots» με την οποία καλούνται οι δυνητικοί φορείς του έργου να υποβάλλουν τις σχετικές πράξεις προκειμένου το συγκεκριμένο έργο να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.Ο προϋπολογισμός του έργου είναι στα 25 εκατομμύρια ευρώ, αντί των 15 που είχε παρουσιαστεί αρχικά.

    Με την υλοποίηση του έργου, αφού πρώτα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και δημιουργηθεί δίκτυο σημείων, όλοι οι πολίτες θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε 4.000 υπαίθριους ή και κλειστούς δημόσιους χώρους σε όλη την επικράτεια, όπως πλατείες, πεζόδρομοι, παιδικές χαρές, δημοτικές βιβλιοθήκες, μουσεία κλπ. Οι πολίτες θα μπορούν να συνδέονται για χρονικό διάστημα 30 λεπτών, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης για εσωτερικούς χώρους, και σε απόσταση 100 μέτρων για τα εξωτερικά σημεία. Κάθε σημείο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα. Τέλος, Wi-fi θα διαθέτουν τους επόμενους μήνες και τα λεωφορεία και τρόλει, όλοι οι σταθμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου (σήμερα διαθέτουν επτά) και στάσεις του τραμ.

    [04] Χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού κατέστρεψε καλλιέργειες στον νομό Σερρών

    Ανυπολόγιστο είναι το μέγεθος της καταστροφής που επέφερε σε καλλιέργειες, στο νομό Σερρών, η χθεσινοβραδινή, σφοδρή χαλαζόπτωση. Από το χαλάζι, που σε πολλές περιοχές ξεπερνούσε το μέγεθος του καρυδιού, καταστράφηκαν μεγάλες εκτάσεις με σιτάρι, βαμβάκι, καλαμπόκια, ντομάτες, καρπούζια και πεπόνια, στη νότια πλευρά του δήμου Ν.Ζίχνης, του δήμου Εμμανουήλ Παππά και του δήμου Σερρών.

    Σοβαρές ζημιές υπέστησαν, επίσης, οι καλλιέργειες στο Γάζωρο, στο Παραλίμνιο, στο Νεοχώρι, στο Ψυχικό, στο Βαλτοτόπι, στο Σκούταρι, στην Αγία Ελένη, στο Κουβούκλιο, στη Βαμβακούσα και σε πολλά άλλα χωριά. Από τη χαλαζόπτωση, σύμφωνα με τους κατοίκους του Παραλιμνίου, σταθμευμένα αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές, ενώ ο δυνατός αέρας που φυσούσε είχε ως αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δέντρα, που με τη σειρά τους έκοψαν καλώδια της ΔΕΗ.

    [05] Τον Ιούλιο τα εκκαθαριστικά για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

    Τον Ιούλιο θα ξεκινήσει η αποστολή προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για την πληρωμή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Και αυτό καθώς σύμφωνα με τους νεότερους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών η εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων Ε9 θα γίνει στις 30 Ιουνίου αντί για τις 18 Ιουνίου που ήταν η αρχική προθεσμία. Τόσο η παράταση της προθεσμίας υποβολής των εντύπων Ε9 από τους ιδιοκτήτες όσο και τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο TAXIS και σχετίζονται με τον μεγάλο αριθμό φορολογικών δηλώσεων που υποβάλλονται τις τελευταίες μέρες, επέβαλαν την παράταση της ημερομηνίας εκκαθάρισης των δηλώσεων ακινήτων (Ε9), συνεπώς και της έναρξης της διαδικασίας αποστολής των εκκαθαριστικών σημειωμάτων πληρωμής του φόρου.

    Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και η ρύθμιση για την παράταση της υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Η αρχική προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου αλλά θεωρείται αδύνατον να ολοκληρωθεί ως τότε η διαδικασία από το σύνολο των φορολογουμένων. Οπότε εξετάζεται η προθεσμία να παραταθεί για το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου.

    [06] Ξεκινάει σήμερα η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

    «Τι είναι για σένα η μουσική;». Με αυτό το ερώτημα επιστρέφει ο αγαπημένος θεσμός του κοινού η «Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής» για να γιορτάσει μέσα σε ένα μουσικό τετραήμερο «πανηγύρι» (19, 20, 21, 22 Ιουνίου), τη δύναμη του ρυθμού και του ήχου.

    Με το ίδιο πάθος για τη μουσική και δεκάδες μουσικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια, η «Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής» συμπληρώνει φέτος τα 15 της χρόνια και τα γιορτάζει σε 36 πόλεις της χώρας και 137 σημεία εκδηλώσεων, και όλα αυτά μέσα σε τέσσερις μέρες. Οι εκατοντάδες καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν σε αυτό το πολυσυλλεκτικό μουσικό πρόγραμμα είναι εκατοντάδες, και αν αυτό δεν πείθει ... οι αριθμοί «μιλούν» από μόνοι τους: 186 εκδηλώσεις, 303 σχήματα, 70 Djs, 47 μουσικά σύνολα, 21 φιλαρμονικές ορχήστρες και χορωδίες, 18 χορευτικές ομάδες, τρεις συμφωνικές ορχήστρες, αλλά και 31 παράλληλες δράσεις με εργαστήρια- σεμινάρια.

    [07] Πέθανε ο Χόρας Σίλβερ, ένας από τους μεγάλους της τζαζ

    Ο Χόρας Σίλβερ, ένας από τους μεγάλους πιανίστες και συνθέτες της τζαζ, πέθανε σήμερα σε ηλικία 85 ετών στις ΗΠΑ. Ηταν ένας από τους πρωτοπόρους του «hard bop». "Ο Χόρας ενίσχυσε το μπίμποπ με στοιχεία των γκόσπελ, του μπλουζ και του R&B για να δημιουργήσει μία εκφραστική σύγχρονη τζαζ που ήρθε για να ταυτισθεί με το «Blue Note Sound», αναφέρεται στο σημείωμα με το οποίο αποχαιρετά τον Χόρας Σίλβερ η Blue Note Records.

    Αρχισε την καριέρα του ως σαξοφωνίστας στα κλαμπ του Κονέκτικατ και στην δεκαετία του '50 ως πιανίστας πλέον ξεκίνησε τις εμφανίσεις του στο περίφημο Blue Note Jazz Club της Νέας Υόρκης. Καταγόμενος από το Πράσινο Ακρωτήριο, από όπου μετανάστευσε στις ΗΠΑ με την οικογένειά του, διατήρησε τις επιρροές της φολκ μουσικής της Δυτικής Αφρικής. Η πρώτη του επιρροή ήταν αυτή του πατέρα του, μουσικού που έπαιζε πολλά όργανα, ανάμεσά τους βιολί, κιθάρα και μαντολίνο. Πολλές από τις συνθέσεις του έγιναν κλασικά έργα της τζαζ, όπως τα Song For My Father, Sister Sadie, The Preacher, Filthy McΝasty, Doodlin, Senor Blues, Peace...

    [08] Απoκλείστηκε η Ισπανία - Σήμερα ο κρίσιμος αγώνας Ελλάδας - Ιαπωνίας

    Ο αποκλεισμός της κατόχου του τίτλου, Ισπανίας, πριν καν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στην φάση των ομίλων, ήταν αναμφίβολα η είδηση της ημέρας στο Μουντιάλ. Οι «φούριας ρόχας» απογοήτευσαν εκ νέου και ηττήθηκαν με 2-0 από την Χιλή που προκρίθηκε πανηγυρικά στους «16» της διοργάνωσης, από τον 2ο όμιλο. Παράλληλα και για τον ίδιο όμιλο, μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα, η Ολλανδία επικράτησε της Αυστραλίας με 3-2 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, ενώ η Κροατία συνέτριψε το Καμερούν με 4-0 και θα διεκδικήσει το «εισιτήριο» στην αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής με το Μεξικό, για τον 1ο όμιλο.

    Από το σημερινό πρόγραμμα, ξεχωρίζει ο αγώνας της εθνικής Ελλάδας (01:00) με την Ιαπωνία, καθώς οι διεθνείς χρειάζονται μόνο νίκη για να ελπίζουν σε πρόκριση. Ο Φερνάντο Σάντος ενδέχεται να κάνει κάποιες αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα με την Κολομβία και πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει από την αρχή τους Φετφατζίδη και Μήτρογλου. Παράλληλα, για τον 3ο όμιλο, η Ακτή Ελεφαντοστού θα αντιμετωπίσει (19:00) την Κολομβία, με τον νικητή να αποκτά ασφαλές προβάδισμα πρόκρισης, ενώ για τον 4ο όμιλο και στην αναμέτρηση Ουρουγουάη-Αγγλία (22:00), η ομάδα που θα ηττηθεί αποχαιρετά την διοργάνωση, ενώ η νικήτρια αναπτερώνει τις ελπίδες της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 June 2014 - 8:30:24 UTC