Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Σακελλαρίδης: Η Αριστερά δεν εκβιάζεται
  • [02] Νέες κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια
  • [03] Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο για κακή συντήρηση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου
  • [04] Επίθεση τζιχαντιστών σε διυλιστήριο του Ιράκ - Νέες απαγωγές Τούρκων
  • [05] Αγνοείται η τύχη 42 Ινδονήσιων μετά τη βύθιση πλοίου στα ανοικτά των μαλαισιανών ακτών
  • [06] «Έξυπνα» ρούχα που δονούνται και βοηθάνε τους τυφλούς να περπατάνε
  • [07] Μουντιάλ 2014: Ισπανία - Χιλή το ντέρμπι της ημέρας

  • [01] Γ. Σακελλαρίδης: Η Αριστερά δεν εκβιάζεται

    Για επίθεση πολιτικού εκβιασμού σε βάρος του, «αμέσως μετά τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών» κάνει λόγο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

    Σε ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο Facebook, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», τονίζει ότι δεν πρόκειται να ενδώσει σε τέτοιες πρακτικές: «Από την πρώτη στιγμή επιλέξαμε να μην συνδιαλλαγούμε με όσους επιδιώκουν τον εκφασισμό της πολιτικής ζωής και την επιβολή του νόμου της ζούγκλας. Η επίθεση αυτών των μηχανισμών που παραπέμπουν σε μεθόδους παρακράτους και πολιτικού περιθωρίου, εμφανιζόμενες μάλιστα με δήθεν δημοσιογραφικό μανδύα, στοχεύει στη χειραγώγηση τη δική μου και του κόμματός μου. Αυτοί οι όροι δημόσιας συζήτησης δεν πρέπει να γίνουν ανεκτοί ούτε για εμένα, ούτε για κανέναν πολίτη.

    Τέτοιες σκοτεινές πρακτικές δε θα επικρατήσουν στην πολιτική ζωή. Η Αριστερά δεν εκβιάζεται» υπογραμμίζει ο κ. Σακελλαρίδης.

    [02] Νέες κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια

    Σαρανταοκτάωρη απεργία για την Πέμπτη και την Παρασκευή κήρυξε η ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, ενώ κρίσιμη για την τύχη του εξαμήνου στο πανεπιστήμιο Αθηνών θεωρείται η γενική συνέλευση που πραγματοποιεί αύριο ο σύλλογος των εργαζομένων του ιδρύματος. Την ίδια ώρα, υπό κατάληψη βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από διοικητικούς υπαλλήλους καθώς και το πανεπιστήμιο της Πάτρας.

    Οι διοικητικοί υπάλληλοι αντιδρούν στον σχεδιασμό της κυβέρνησης να αξιολογηθούν οι οργανισμοί και τα οργανογράμματα των ανώτατων ιδρυμάτων από ανεξάρτητο εκτιμητή και στη συνέχεια να καλυφθούν 600 θέσεις από την δεξαμενή των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

    Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει από την πλευρά της ότι η διαδικασία θα προχωρήσει τάχιστα και ότι θα προκηρυχθούν και νέες θέσεις σε περίπτωση που ο εκτιμητής κρίνει ότι υπάρχει έλλειμμα προσωπικού.

    [03] Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο για κακή συντήρηση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου

    H Gazprom κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία για κακή συντήρηση του δικτύου των αγωγών μέσω των οποίων μεταφέρεται το ρωσικό φυσικό αέριο, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε χθες στον κύριο αγωγό που τροφοδοτεί την Ευρώπη.

    Η έκρηξη σημειώθηκε χθες στον αγωγό Ουρενγκόι-Πομάρι-Ουζγκορόντ και το Κίεβο θεωρεί ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια για να πλήξει την αξιοπιστία της Ουκρανίας ως διαμετακομιστή.

    Ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ ανακοίνωσε σήμερα ότι η έκρηξη στον κύριο ουκρανικό αγωγό που μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη προκλήθηκε από βόμβα.

    Στέλεχος της Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι η ροή του φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας προς την Ευρώπη παραμένει σταθερή μετά τη χθεσινή έκρηξη σε ουκρανικό αγωγό.

    Η Gazprom διέκοψε την τροφοδοσία της Ουκρανίας με φυσικό αέριο την Δευτέρα εφαρμόζοντας σύστημα προπληρωμής, αφού το Κίεβο δεν αποπλήρωσε το χρέος του για τις παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στη Μόσχα.

    [04] Επίθεση τζιχαντιστών σε διυλιστήριο του Ιράκ - Νέες απαγωγές Τούρκων

    Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) εξαπέλυσαν σήμερα επίθεση με όλμους και πολυβόλα στο μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου του Ιράκ, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Μπαϊτζί βόρεια της Βαγδάτης, σύμφωνα με ιρακινές πηγές ασφαλείας και εργαζόμενους στο διυλιστήριο.

    Η επίθεση εκδηλώθηκε στις 4 π.μ έξω από τις τρεις κύριες εισόδους των εγκαταστάσεων. Βλήμα όλμου έπληξε αποθήκη ανταλλακτικών και από το κτίριο υψώθηκε στήλη καπνού.

    Χθες Τρίτη απομακρύνθηκαν από το διυλιστήριο οι ξένοι εργαζόμενοι, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας προετοιμάζονταν για επίθεση στις εγκαταστάσεις.

    Τμήματα του διυλιστηρίου είχαν καταληφθεί πριν από μία εβδομάδα από δυνάμεις του ΙΚΙΛ, όταν οι σουνίτες αντάρτες εξαπέλυσαν ευρείας κλίμακας επίθεση στο βόρειο Ιράκ.

    Εν τω μεταξύ, μια ομάδα Τούρκων εργατών είναι μεταξύ των 60 ανθρώπων που απήγαγαν ισλαμιστές μαχητές κοντά στην ιρακινή πόλη του Κιρκούκ, λιγότερο από μια εβδομάδα αφότου δεκάδες άλλοι Τούρκοι υπήκοοι είχαν συλληφθεί όμηροι στη Μοσούλη.

    [05] Αγνοείται η τύχη 42 Ινδονήσιων μετά τη βύθιση πλοίου στα ανοικτά των μαλαισιανών ακτών

    Ένα υπερφορτωμένο ξύλινο σκάφος που μετέφερε 97 Ινδονήσιους οι οποίοι πιστεύεται ότι ήταν παράνομοι μετανάστες, βυθίσθηκε σήμερα στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Μαλαισίας και οι διασώστες αναζητούν τουλάχιστον 42 αγνοουμένους, δήλωσαν μαλαισιανοί αξιωματούχοι.

    Στους επιβάτες περιλαμβάνονται γυναίκες και παιδιά και το πλοίο δεν ήταν κατάλληλο για να ταξιδέψει, δήλωσε ο Μουχάμαντ Ζούρι, ένας αξιωματούχος των μαλαισιανών ναυτιλιακών αρχών (MMEA). Το πλοίο κατευθυνόταν προς τη Μαλαισία, δήλωσε ο Ζούρι, αλλά ένας άλλος αξιωματούχος των υπηρεσιών διάσωσης δήλωσε πως το σκάφος έπλεε από τη Μαλαισία προς το Άτσεχ, τη βορειότερη επαρχία της Ινδονησίας. Ο δεύτερος αξιωματούχος είπε πως το πλοίο είχε αποπλεύσει από το νησί Κάρεϊ της Μαλαισίας, μια περιοχή με έκταση περίπου το ένα πέμπτο αυτής της Σιγκαπούρης, στην οποία κυριαρχούν οι φυτείες παραγωγής φοινικελαίου.

    [06] «Έξυπνα» ρούχα που δονούνται και βοηθάνε τους τυφλούς να περπατάνε

    Η τεχνολογία των «έξυπνων» ρούχων εμφανίζει συνεχώς νέες καινοτομίες. Δύο πιο πρόσφατες προέρχονται αφενός από αμερικανούς ερευνητές, οι οποίοι δημιούργησαν δονούμενα ρούχα που καθοδηγούν τους τυφλούς στο δρόμο και αφετέρου από κινέζους επιστήμονες, οι οποίοι κατασκεύασαν ελαστικά νήματα-μπαταρίες που ενσωματώνονται στα ρούχα και τα τροφοδοτούν με ηλεκτρισμό.

    Οι ερευνητές της εταιρείας Tactile Navigation Tools, την οποία δημιούργησε ο γιατρός Τζ. Ρίτσο του Ιατρικού Κέντρου Langone του Πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης, ανέπτυξαν ρούχα με ηλεκτρονικούς αισθητήρες που «διαβάζουν» συνεχώς το περιβάλλον και ειδοποιούν έγκαιρα τον τυφλό, ο οποίος τα φορά.

    Άλλοι ερευνητές του Πανεπιστημίου Φουντάν της Σαγκάης, δημιούργησαν εύκαμπτες μπαταρίες λιθίου-ιόντων σαν πολύ ελαστικά νήματα, που μπορούν να υφανθούν σε ένα ρούχο και να ενσωματωθούν έτσι σε αυτό.

    [07] Μουντιάλ 2014: Ισπανία - Χιλή το ντέρμπι της ημέρας

    Η Βραζιλία αποδεικνύοντας για δεύτερο συνεχόμενο ματς, ότι έχει πρόβλημα στην επιθετική λειτουργία, έμεινε στο 0-0 με το Μεξικό, για την 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου, στο Μουντιάλ.

    Παράλληλα, έστω και δύσκολα, οι Βέλγοι επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί, επικρατώντας 2-1 της Αλγερίας για τον 8ο όμιλο, ενώ η Ρωσία και η Νότια Κορέα μοιράσθηκαν βαθμούς κι εντυπώσεις (1-1).

    Σήμερα και για τον 2ο όμιλο, η Ισπανία αντιμετωπίζει στο ντέρμπι της ημέρας την Χιλή, η Ολλανδία αναμένεται να έχει εύκολο απόγευμα με αντίπαλο την Αυστραλία, όπως και η Κροατία αντιμετωπίζοντας το Καμερούν για τον 1ο όμιλο της διοργάνωσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 June 2014 - 8:30:22 UTC