Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Παπούλιας: Ο ΤΑΠ είναι μια αρχή
  • [02] ΣτΕ: Δυνατή η κατάσχεση συντάξεων και μισθών, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του οφειλέτη
  • [03] Ο Λευκός Οίκος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν αποκλείουν συνομιλίες με το Ιράν
  • [04] ΗΠΑ: Η Μόσχα να επαναδιαπραγματευτεί με το Κίεβο για το φυσικό αέριο
  • [05] Μουντιάλ 2014: Ιράν - Νιγηρία 0-0 στο ημίχρονο

  • [01] Κ. Παπούλιας: Ο ΤΑΠ είναι μια αρχή

    Οι συνομιλίες μας επιβεβαίωσαν για ακόμη μία φορά το υψηλό επίπεδο των πολιτικών μας σχέσεων, που χαρακτηρίζονται από κλίμα αμοιβαίας εκτιμήσεως και εμπιστοσύνης, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στην προσφώνησή του στον Αζέρο ομόλογό του, Ιλχάμ Αλίεφ, κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε απόψε προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο.

    «Η οικονομική μας συνεργασία έχει επίσης μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης. Στη χώρα μου συντελούνται σήμερα βαθύτατες διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες έχουν αλλάξει το επιχειρηματικό περιβάλλον και αναδεικνύουν σημαντικές ευκαιρίες για διεθνείς συνεργασίες. Είμαι βέβαιος ότι το παράδειγμα της SOCAR, η οποία συμμετείχε επιτυχώς στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ, μπορούν να μιμηθούν και άλλες εταιρείες, οι οποίες θα εκτιμήσουν τις συνθήκες και θα σπεύσουν να τις αξιοποιήσουν» πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας, τονίζοντας ότι το Αζερμπαϊτζάν, που συγκαταλέγεται παγκοσμίως μεταξύ των μεγαλύτερων παραγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου, έχει ξεχωριστή βαρύτητα στη διεθνή σκηνή, και αυτό, όπως σημείωσε, αποτυπώνεται με την επιλογή του αγωγού ΤΑΠ, ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη.

    «Ο ΤΑΠ είναι μια αρχή. Είναι καίριας σημασίας η ενεργειακή συνεργασία μας να αναπτυχθεί, έτσι ώστε στο μέλλον να ευνοηθεί η περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδος-Αζερμπαϊτζάν και να ενισχυθεί η γεωστρατηγική και γεωοικονομική θέση της χώρας σας ανάμεσα στην Ευρώπη και στην Ασία», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    [02] ΣτΕ: Δυνατή η κατάσχεση συντάξεων και μισθών, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του οφειλέτη

    Η 7μελής σύνθεση του ΣΤ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με την υπ΄ αριμθ. 2080/2014 αμετάκλητη απόφασή της, μεταστρέφοντας την έως σήμερα νομολογία της, έκρινε ότι μπορεί το Δημόσιο (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α., κ.λπ.) να προβαίνει σε κατασχέσεις χρημάτων που βρίσκονται σε τράπεζες (συντάξεις, μισθοδοσία, κ.λπ.) λόγω οφειλών, χωρίς να έχει ενημερωθεί προηγουμένως ο οφειλέτης, έτσι ώστε να μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια ή να πάει να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει το χρέος του.

    Όπως είναι γνωστό, τον περασμένο Μάρτιο η 5μελής σύνθεση του ΣΤ΄ Τμήμα του ΣτΕ, επαναλαμβάνοντας παλαιότερη απόφασή του 2012, έκρινε με την υπ΄ αριθμ. 366/2014 απόφασή του, ότι δεν μπορεί το Δημόσιο κ.λπ. να προβαίνει σε κατασχέσεις επί τραπεζικών λογαριασμών λόγω οφειλών προς το Δημόσιο εάν προηγουμένως δεν έχει ενημερωθεί ο ενδιαφερόμενος.

    [03] Ο Λευκός Οίκος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν αποκλείουν συνομιλίες με το Ιράν

    Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε απόψε ότι είναι πιθανόν να υπάρξουν συνομιλίες με το Ιράν για το ζήτημα του Ιράκ στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται στη Βιέννη για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, στις συνομιλίες αυτές δεν πρόκειται να συζητηθεί μια ενδεχόμενη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης καθώς οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται να συντονίσουν τις στρατιωτικές ενέργειές τους με το Ιράν.

    Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι επανέλαβε και αυτή ότι δεν πρόκειται να συζητηθεί μια στρατιωτική συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν αλλά ότι η Ουάσινγκτον επιδιώκει να πείσει την Τεχεράνη να πιέσει την κυβέρνηση του πρωθυπουργού του Ιράκ Νούρι αλ Μάλικι να επιλύσει τα προβλήματα χωρίς σεκταρισμούς.

    [04] ΗΠΑ: Η Μόσχα να επαναδιαπραγματευτεί με το Κίεβο για το φυσικό αέριο

    Οι ΗΠΑ προέτρεψαν σήμερα τη Ρωσία να επαναλάβει τις συνομιλίες με την Ουκρανία για την τιμή του φυσικού αέριου με το οποίο εφοδιάζει το Κίεβο.

    «Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσίασε ένα δίκαιο και λογικό συμβιβασμό, τον οποίο το Κίεβο αποδέχθηκε. Εμείς προτρέπουμε τη Ρωσία να επαναδεσμευτεί» στις διαπραγματεύσεις δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζέν Ψάκι, αφού η Ρωσία διέκοψε την παροχή φυσικού αεριου προς το Κίεβο έπειτα από την αποτυχία των συνομιλιών μεταξύ τους.

    Η Ψάκι υποστήριξε ότι μια επανάληψη των συνομιλιών συνιστά «ένα απαραίτητο βήμα» για την επίλυση του θέματος.

    [05] Μουντιάλ 2014: Ιράν - Νιγηρία 0-0 στο ημίχρονο

    Ιδανικότερη πρεμιέρα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας δεν θα μπορούσε να φανταστεί η Γερμανία. Στην 100ή συμμετοχή τους σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου τα «πάντσερ» του Γιόαχιμ Λεβ νίκησαν πολύ εύκολα την Πορτογαλία με 4-0 (12΄ πέναλτι, 45΄+, 78΄ Μίλερ, 32΄ Χούμελς) στο υποτιθέμενο ντέρμπι του 7ου ομίλου, στην «Αρένα Φόντε Νόβα» του Σαλβαδόρ. Η Πορτογαλία τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη του Πέπε στο 37ο λεπτό.

    H Νιγηρία παίζει αυτή την ώρα με το Ιράν, στο πλαίσιο του 6ου ομίλου, ενώ η Γκάνα, θα αντιμετωπίσει (01:00) τις ΗΠΑ για τον 7ο όμιλο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 June 2014 - 20:30:21 UTC