Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γραμματέα εκλέγουν οι ΑΝΕΛ
  • [02] Άγριο έγκλημα στην Ιεράπετρα
  • [03] Αιφνιδιαστική επίσκεψη Κικίλια στο ΑΤ Ομόνοιας
  • [04] Σε πλήρη εξέλιξη πυρκαγιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής
  • [05] Ιράκ: Έξι νεκροί από οβίδες σε κέντρο στρατολόγησης εθελοντών
  • [06] Δεύτερος γύρος προεδρικών εκλογών στην Κολομβία

  • [01] Γραμματέα εκλέγουν οι ΑΝΕΛ

    Συνεχίζεται σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, η δεύτερη μέρα των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με τις αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου γραμματέα του κόμματος, ο οποίος θα έχει την ευθύνη της εκ βάθρων οργανωτικής αναδιάρθρωσης του κόμματος, όπως εξήγγειλε χθες ο πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος.

    Οι υποψήφιοι γραμματείς είναι οι εξής: Η πρώην βουλευτής Ευγενία Αρβανίτη-Πρεβεζάνου, ο Γιάννης Καλογεροπουλος, ο Σπύρος Κούρτης ο Κώστας Κωνσταντίνου, ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Γιάννης Μοίρας, ο Αθανάσιος Μπέλτσος, ο Στράτος Μπεγνής, και η Κατερίνα Πουλάκη.Ο νέος γραμματέας θα πρέπει να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των ψήφων, και εάν δεν συμβεί κατά την πρώτη ψηφοφορία, τότε οι δυο πρώτοι, θα διεκδικήσουν το αξίωμα, στο δεύτερο γύρο.

    Χθες, κατά την πρώτη μέρα των εργασιών του διευρυμένου Εθνικού Συμβουλίου ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, αναφέρθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα, και στην ανάγκη ριζικής οργανωτικής αναδιάταξης, ενώ ζήτησε την έγκριση του σώματος για να ξεκινήσει η διαδικασία προσέγγισης και συνεργασίας με άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις και πρόσωπα.

    [02] Άγριο έγκλημα στην Ιεράπετρα

    Μακελειό τη νύχτα στην Ιεράπετρα Λασιθίουμε έναν Πακιστανό νεκρό και έναν Έλληνα τραυματισμένο σοβαρά. Η δολοφονία του Πακιστανού έγινε αργά το βράδυ μέσα σε κατάστημα της περιοχής που διατηρεί ο αδελφός του , ο οποίος τον βρήκε νεκρό, ενώ στη συνέχεια ο φερόμενος ως δράστης, επίσης Πακιστανός επιτέθηκε με μπαλτά εναντίον ενός ντόπιου σε μικρή απόσταση από το σημείο που έγινε το έγκλημα.

    Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες φέρουν ως δράστη του εγκλήματος και της επίθεσης έναν Πακιστανό ο οποίος, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία,κατακρεούργησε ομοεθνή του που βρισκόταν μέσα σε μπακάλικο στην Ιεράπετρα. Στη συνέχεια ο ίδιος επιτέθηκε σε 50χρονο Ιεραπετρίτη επιχειρηματία, χτυπώντας τον με ένα μπαλτά στο κεφάλι .

    Αμέσως μετά ο Πακιστανός έστρεψε το μένος του εναντίον του αστυνομικού τμήματος που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριάαπο τον χώρο της επίθεσης , χτυπώντας με τον ίδιο μπαλτά περιπολικό που ήταν σταθμευμένο έξω από το κτίριο, πριν μπορέσουν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν

    Ο 50χρονος μετά την επίθεση που δέχθηκε μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ιεράπετρας με σοβαρά τραύματα, και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

    [03] Αιφνιδιαστική επίσκεψη Κικίλια στο ΑΤ Ομόνοιας

    Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, πραγματοποίησε χτες, γύρω στις 22.30 το βράδυ, ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας. Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου, στόχος της επίσκεψης του, ήταν να δει από κοντά τις συνθήκες λειτουργίας του «καυτού» τμήματος της Ομόνοιας και να ενημερωθεί για τυχόν προβλήματα των αστυνομικών.

    Ο υπουργός μίλησε με τον αξιωματικό υπηρεσίας, επιθεώρησε το τμήμα, στο οπόίο έμεινε περίπου 20΄ και αποχώρησε. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο υπουργός δεν είχε ενημερώσει για την επίσκεψη ούτε και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος όμως το έμαθε αμέσως και του τηλεφώνησε την ώρα που ήταν στο αστυνομικό τμήμα για να τον ρωτήσει αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Ο κ. Κικίλιας του απάντησε ότι τα βρήκε όλα άψογα.

    Σημειώνεται ότι ο κ. Κικίλιας, την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του είχε προαναγγείλει πως θα επισκεφθεί προσωπικά όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας, αλλά η χτεσινή επίσκεψη είναι ανεξάρτητη από αυτό και οφείλεται στην ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου τμήματος και στη δέσμευση του υπουργού ότι θα δώσει προτεραιότητα στο θέμα της ασφάλειας και της τάξης στο κέντρο της Αθήνας.

    [04] Σε πλήρη εξέλιξη πυρκαγιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 6.15 στο κάμπινγκ του Αρμενιστή στη Χαλκιδική.Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς μετέχουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τον Μαρμαρά και τη Θεσσαλονίκη καθώς και τρία καναντέρ. Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις η πυρκαγιά ενδέχεται να προκλήθηκε από κεραυνό.

    [05] Ιράκ: Έξι νεκροί από οβίδες σε κέντρο στρατολόγησης εθελοντών

    Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα βορειοδυτικά της Βαγδάτης όταν οβίδες έπληξαν ένα κέντρο στρατολόγησης εθελοντών ,που επιθυμούν να πολεμήσουν εναντίον των ισλαμιστών μαχητών, οι οποίοι έχουν εξαπολύσει ευρεία επίθεση στο Ιράκ, ανακοίνωσε η αστυνομία και ένας γιατρός.

    Εξάλλου τουλάχιστον έξι ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν από μια αεροπορική επιδρομή του ιρακινού στρατού εναντίον μιας οχηματοπομπής των Πεσμεργκά, των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας, 150 χιλιόμετρα από τη Βαγδάτη, όπως δήλωσαν ένας αξιωματούχος και ένας γιατρός.

    Μετά την ανακοίνωση του ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι την Τετάρτη ότι θα δοθούν όπλα στους πολίτες που είναι πρόθυμοι να πολεμήσουν εναντίον των ανταρτών χιλιάδες κάτοικοι έχουν δηλώσει εθελοντές. Στο μεταξύ ο εξόριστος κυβερνήτης της Μοσούλης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αεροπορικών επιδρομών από τις ΗΠΑ και την Τουρκία εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) που έχουν καταλάβει την πόλη του καθώς και άλλες περιοχές στο βόρει Ιράκ, όπως επισημαίνει σήμερα η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

    [06] Δεύτερος γύρος προεδρικών εκλογών στην Κολομβία

    Οι Κολομβιανοί ψηφίζουν σήμερα στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, μια ψηφοφορία το αποτέλεσμα της οποίας θα καθορίσει το μέλλον των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων που διεξάγονται με τους αντάρτες των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), με στόχο τον τερματισμό της ένοπλης σύγκρουσης που διαρκεί 50 χρόνια.

    Η μονομαχία μεταξύ του υποψηφίου της αντιπολίτευσης Όσκαρ Σουλουάγα, που ήρθε πρώτος στον πρώτο γύρο των εκλογών και αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό τις διαπραγματεύσεις, και του απερχόμενου προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος, η κυβέρνηση του οποίου ξεκίνησε τον διάλογο με τους FARC και τον Στρατό Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), αναμένεται να είναι στήθος με στήθος σύμφωνα με τις δημοκοπήσεις.

    Περισσότεροι από 32 εκατομμύρια ψηφοφόροι αναμένονται στις κάλπες που θα ανοίξουν στις 8:00 (16:00 ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 16:00 (24:00 ώρα Ελλάδας).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 June 2014 - 10:30:29 UTC