Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Ανωμερίτης: Αν προσέξουμε και βελτιώσουμε την ανταγωνικότητα του ΟΛΠ, θα είναι εσαεί κερδοφόρος
  • [02] Τουλάχιστον εννέα αστυνομικοί νεκροί σε επίθεση εναντίον οχηματοπομπής στα βόρεια της Βαγδάτης
  • [03] Ο επίτροπος Ενέργειας, Γκ. Έτινγκερ, στον νέο γύρο διαπραγματεύσεων Κιέβου-Μόσχας για το αέριο
  • [04] Χάνει το παιχνίδι με την Αγγλία ο Τζ. Μπουφόν

  • [01] Γ. Ανωμερίτης: Αν προσέξουμε και βελτιώσουμε την ανταγωνικότητα του ΟΛΠ, θα είναι εσαεί κερδοφόρος

    Έχουμε ένα πολυσήμαντο και πολλών δραστηριοτήτων λιμάνι και αν προσέξουμε και βελτιώσουμε την ανταγωνικότητά μας, θα είμαστε εσαεί κερδοφόροι, αυτόνομα η μέσω παρεμβάσεων παραχώρησης, δήλωσε στην ομιλία κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Γιώργος Ανωμερίτης.

    Αφού αναφέρθηκε στα έργα και στις πολιτικές στρατηγικής του λιμανιού, ο κ.Ανωμερίτης είπε, ότι Oργανισμός παρουσιάζει για τέταρτη συνεχή χρονιά κερδοφόρα χρήση και πρόσθεσε ότι η στρατηγική εξωστρέφειας, έχει αποδώσει πολλά από τη διεθνή αναγνώριση, με αποτέλεσμα να φέρει στον Πειραιά για το 2015, τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας και της Γενικής Συνέλευσης του Oργανισμού Ευρωπαϊκών Λιμένων (ESPO). Για την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών της χρήσης 2013, είπε ότι τα συνολικά έσοδα παρουσίασαν αύξηση 1,9% και ανήλθαν σε 108,6 εκατ.ευρώ, έναντι 106,6 εκατ.ευρώ το 2012, ενώ για τα έξοδα δήλωσε ότι παρουσίασαν μείωση το 2013 κατά 6,0% και ανήλθαν σε 56,4 εκατ ευρώ., έναντι 60,0 εκατ. ευρώ το 2012 και ότι η μεταβολή αυτή οφείλεται κυρίως στην εφαρμογή του Ν.4024/2011 για αποχώρηση προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης.

    [02] Τουλάχιστον εννέα αστυνομικοί νεκροί σε επίθεση εναντίον οχηματοπομπής στα βόρεια της Βαγδάτης

    Εννιά αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα βόρεια της Βαγδάτης σε μια επίθεση με στόχο την οχηματοπομπή που μετέφερε τον επικεφαλής της υπηρεσίας δίωξης της διαφθοράς στο Ιράκ, ανέφεραν ένας γιατρός και ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

    Η επίθεση εναντίον της οχηματοπομπής του Αλάα Τζαουάντ σημειώθηκε σε τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ο οποίος συνδέει τη Βαγδάτη με τη Σαμάρα, 110 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας, τη στιγμή μάλιστα κατά την οποία οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας ετοιμάζονται να εξαπολύσουν μια αντεπίθεση για να σταματήσουν τη ραγδαία προέλαση των τζιχαντιστών, οι οποίοι έχουν καταλάβει τις τελευταίες ημέρες μια τεράστια περιοχή στο βόρειο Ιράκ. Παρέμενε άγνωστο ως το απόγευμα ποιοι είναι και σε ποια οργάνωση ανήκουν οι δράστες, εάν ο στόχος ήταν πράγματι ο Τζαουάντ συγκεκριμένα και γιατί.

    [03] Ο επίτροπος Ενέργειας, Γκ. Έτινγκερ, στον νέο γύρο διαπραγματεύσεων Κιέβου-Μόσχας για το αέριο

    Ο Ευρωπαίος επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ πρόκειται να λάβει μέρος στο νέο γύρο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία από σήμερα Σάββατο, σε μια προσπάθεια διευθέτησης των διαφορών των δύο πλευρών σε ό,τι αφορά τις παραδόσεις αερίου.

    «Ο σκοπός είναι να συνεχιστούν οι συζητήσεις για τα θέματα τα οποία άπτονται της προμήθειας της Ουκρανίας με ρωσικό αέριο για να βρεθεί μια λύση η οποία θα εγγυάται σταθερές παραδόσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    [04] Χάνει το παιχνίδι με την Αγγλία ο Τζ. Μπουφόν

    Ο τερματοφύλακας της Εθνικής Ιταλίας, Τζανλουΐτζι Μπουφόν, θα χάσει τον εναρκτήριο αγώνα της «σκουάντρα ατζούρα» στο Μουντιάλ με την Αγγλία, που θα διεξαχθεί απόψε στο Μανάους (01:00) στο πλαίσιο του 4ου ομίλου, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας. Ο Μπουφόν χτύπησε στον αστράγαλο στη χθεσινή προπόνηση και παρότι ο προπονητής του Τσέζαρε Πραντέλι δήλωσε το πρωί ότι ο παίκτης είναι σε θέση να κερδίσει τη μάχη με το χρόνο, εν τούτοις ο Τύπος θεωρεί δεδομένη την απουσία του.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 June 2014 - 16:30:20 UTC